Aqua Dental har fått nya ägare

Tandläkarkedjan Aqua Dental har fått nya ägare. Tre av de tidigare småägarna har tillsammans med familjen Markman genom Jungfrutomten Värdeinvest löst ut de övriga ägarna från företaget. Den nya ägarkonstellationen och den nya ledning satsar nu på att Aqua Dental ska expandera kraftigt.

– Vi ser Aqua Dental som mycket intressanta tack vare deras unika koncept inom tandläkarbranschen, säger Erik Markman, ny styrelseordförande i Aqua Dental.

Tandvård av alla typer

Aqua Dental grundades år 2010 och har i dagsläget tre tandläkarkliniker i Stockholm; på Östermalm, Kungsholmen och i Hammarby Sjöstad. Aqua Dental erbjuder ett brett utbud inom både allmän- akut och specialisttandvård och inom personalen finns specialister inom endodonti, kirurgi, ortodonti och protetik. Dessutom har det nyligen rekryterats flera duktiga tandläkare, bland annat nischkirurgen Ulf Palo. De nya ägarna kommer att driva bolaget tillsammans med den nytillträdda ledningen. Visionen för Aqua Dental är enligt den nya styrelseordföranden den samma som tidigare.
– Jag har alltid trott på Aquas Dentals koncept där jag själv sedan tidigare varit patient, säger Erik Markman.

Satsar på kvalitet

Arbetet med att vidareutveckla Aqua Dentals plan för att bli en av Sveriges ledande tandläkarkedjor inom kvalitetssegmentet fortgår.
– Vi kommer dessutom arbeta för att bli branschens absolut bästa arbetsgivare. De närmsta månaderna ska vi fokusera på att utveckla och förädla konceptet på de redan existerande klinikerna. När ledningen fått allt att sitta är vi redo för en kraftig expansion både vad gäller rekrytering och nya kliniker. Vi kommer både att söka förvärv och bygga egna kliniker, säger Rikard Virta, en av de tidigare ägare som nu blivit huvudägare.

Rikard Virta är entreprenör och arbetar i övrigt inom mediabranschen. Erik Markman är M.Sc/MBA från Chalmers Tekniska Högskola och MBA:n från IMD i Schweiz. Till vardags arbetar Erik inom ett globalt verkstadsföretag. Har du frågor?

Kontakt ägare Rikard Virta på rikard.virta@aquadental.se eller ring oss på 010 188 00 00

Tandvård på dina villkor

På Aqua Dental har vi öppet 365 dagar om året och har även avskaffat den konventionella helgtaxan som de flesta klinikerna arbetar efter. Det innebär att du inte behöver extra för tandvård hos oss på kvällar och helger, oavsett om besöket avser en traditionell basundersökning eller akuta besvär.