Aqua Dental Labs

På Aqua Dental har vi tre egna labb. Det öppnar upp för en transparent kommunikation mellan behandlare, tandtekniker och dig som patient.

Kvalitet, kontroll och naturliga resultat

På Aqua Dental har vi i dag tre egna tandtekniska labb, Aqua Dental Labs: i Kungsholmen, Mörby och Nacka.  Målsättningen är att vara Sveriges ledande digitala labb och ambitionen är att skapa en framtid med en trygg och tillgänglig tandvård. På labbet arbetar vi med toppmoderna metoder och har ett högt kvalitetsindex. Hos oss får både tandläkare och patienter vara delaktiga i processen när behovet finns. 
Det finns många fördelar med egna tandtekniska labb, exempelvis har vi full kontroll över processen och kan garantera en hög kvalitet på alla produkter vi levererar till våra patienter. Vi har en transparent process och kan på det sättet ha kontroll på att allt vi erbjuder våra patienter håller högsta tänkbara kvalitet. Transparens och tydlig kommunikation är en viktig del i att vi kan ligga i framkant. 

 

På labbet tillverkas de produkter som tandläkarna beställer till dig som patient. Det är allt från bettskenor och proteser till tandkronor, fasader och hela tandrader. Ibland arbetar våra labb även förberedande inför avancerade kosmetiska förändringar. Närheten och kvaliteten är en av många fördelar med att ha egna tandtekniska labb. Tandteknikerna arbetar även med att ta fram digitala modeller av produkterna, så kallade mock-ups. Det är en stor fördel för många patienter att de får se produkterna innan de ens börjat framställas på labbet. Den öppna kommunikationen gör att du som patient kan vara med under processen och tycka till innan produkten är färdig.

Våra tandtekniker arbetar både maskinellt och för hand för att säkerställa högsta kvalitet på alla produkter.  Vi arbetar målinriktat för att alltid ge dig ett så naturligt leende som möjligt. Vi kan garantera att allt inte bara ser bra ut utan även känns bra i munnen. 

 

Har du några frågor?

Vill du boka tid för en undersökning eller en konsultation? Fyll i formuläret nedan så kommer vi kontata dig inom kort.

Transparens för dig som patient

Kommunikationen inom organisationen är också transparent vilket innebär att behoven av skräddarsydda produkter kommer att tillgodoses på ett lättare sätt. 

Tandläkarna kommer att ha bättre insyn i arbetet, vilket leder till att du som patient också blir mer involverad. På labbet arbetar de med mock-ups, vilket innebär att du får se produkten redan innan den börjat tillverkats. Det görs genom en digital ritning av produkten som visas upp för patienten. På så vis kan du själv vara med och tycka till om hur produkten ska formas. Produkten är en individuell beställningsvara, av den anledningen att produkten skräddarsys efter dig och tillverkas för hand och maskinellt på labbet, av tandteknikern.

Aqua Dental Labs

Gemenskapen inom företaget kommer att leda till ett gott samarbete då tandläkare från Aqua Dentals olika kliniker samt labbet utbildas tillsammans. Detta är främst för att alltid vara utbildad gällande det senaste på marknaden, men också för att skapa gemenskap och förtroende inom företaget.

I dag har vi tre tandtekniska labb på Aqua Dental: Mörby, Nacka och Kungsholmen.

Tandvård på Aqua Dental 

Tandimplantat

Med tandimplantat kan du återställa din ursprungliga tandrad eller skapa det bett du alltid velat ha. Syftet med tandimplantat är alltså att återskapa det som din kropp en gång har försett dig med. De känns som riktiga tänder, ser ut som riktiga tänder och fungerar som riktiga tänder.

Läs mer om tandimplantat härKronor och broar

En tandkrona är en konstgjord ersättning som täcker den ursprungliga tanden. Tandkronor är ett alternativ som används vid restaurering för att skydda och ersätta funktionen av en förstörd tand. Tandkronan fästs som en hätta eller hjälm på din existerande tand.

 

Läs mer om tandkronor här

Avtagbar protetik

Om tandimplantat inte är rätt alternativ för tänder som ska ersättas så finns alternativen helproteser (som ersätter en hel över- eller underkäke) eller delproteser (som ersätter individuella tänder i en över- eller underkäke). Proteserna görs i plast efter en avgjutning av din gom och är avtagbara.

Läs mer om protetik här

Skalfasader

En behandling med skalfasader är en estetisk behandling som innebär att tunna tandfärgade skal fästs på dina tänders framsida och täcker tandens egna yta. På så sätt kan tandens utseenden korrigeras och färg, form och storlek kan förändras. 

Läs mer om skalfasader här

Dags för en undersökning?

Vi vet att du har hört det förr, men regelbundna besök hos tandvården är viktigt för att dina tänder ska må bra. Välkommen till oss och upplev en trevligare tandläkare.