Aqua Dental har nu öppnat sitt första egna labb. Genom en sammanslagning med Willa Dental Mörby har Aqua Dental Labs bildats. Det öppnar upp för en transparent kommunikation mellan behandlare, tandtekniker och dig som patient.

Nu öppnar Aqua Dental sitt första labb

Aqua Dental bildar tillsammans med Willa Dental Mörby Aqua Dental Labs. Maik Peters, tandtekniker, startade Willa Dental Mörby år 2010 tillsammans med två partners. Han har sedan 2013 varit ensam ägare av labbet fram till i år när de ingick en sammanslagning med Aqua Dental.

Maik ser stora möjligheter i sammanslagningen. Bland annat berättar han att han äntligen kan kliva fram och visa branschen och dig som patient sina riktiga kunskaper som tandtekniker. Aqua Dental Labs kommer att vara ett labb med högt kvalitetsindex som levererar produkter som uppfyller de behov som finns ute på Aqua Dentals kliniker. Sammanslagningen innebär att Aqua Dental Labs har förutsättningarna att vara Sveriges ledande digitala labb och ambitionen är att skapa en framtid med trygg tandvård som alla kan ta del av.
– Att ta in Willa Dental Mörby i Aqua Dental är som när företag tar in en konsult med kunskap och färdigheter som företaget ännu inte har, den enda skillnaden är att vi stannar kvar, säger Maik Peters, VD för Aqua Dental Labs.

På labbet tillverkas de produkter som tandläkarna beställer till dig som patient. Det är allt från bettskenor och proteser till tandkronor och implantat. Ibland arbetar de också förberedande inför avancerade kosmetiska förändringar. Närheten och kvaliteten är en av många fördelar du som patient kommer att märka av.

Vill du boka tid för en undersökning eller en konsultation? Fyll i formuläret nedan så kommer vi kontata dig inom kort.

Transparens för dig som patient

Kommunikationen inom organisationen kommer också vara transparent vilket innebär att behoven av skräddarsydda produkter kommer att tillgodoses på ett lättare sätt. Enligt Maik har det tidigare varit svårt för tandläkarna att vara delaktiga i vad som sker för tandteknikerna på labbet. De har bara skickat iväg sina beställningar och fått tillbaka en färdig produkt, men i och med Aqua Dental Labs kommer en tvåvägskommunikation att föras. Det gör att tandläkarna kommer vara med i labbets arbetet mot att alltid ligga i framkant.
– Jag tror att det gör företaget gott om tandläkarna också förstår arbetet bakom produkterna, det blir på så sätt lättare att anpassa produkten till patienten, säger Maik Peters.


Tandläkarna kommer att ha bättre insyn i arbetet, vilket kommer leda till att du som patient också blir mer involverad. På labbet arbetar de med mock-ups, vilket innebär att du får se produkten redan innan den börjat tillverkats. Det görs genom en digital ritning av produkten som visas upp för patienten. På så vis kan du själv vara med och tycka till om hur produkten ska formas. Maik kallar produkten för skräddarsydd beställningsvara, av den anledningen att produkten skräddarsys efter dig och tillverkas för hand och maskinellt på labbet, av tandteknikern.

Framtiden för Aqua Dental Labs

Gemenskapen inom företaget kommer att leda till ett gott samarbete då tandläkare från Aqua Dentals olika kliniker samt labbet kommer att utbildas tillsammans. Detta är främst för att alltid vara utbildad gällande det senaste på marknaden, men också för att skapa gemenskap och förtroende inom företaget.

I dag arbetar sju personer på labbet men det finns stora planer på att utöka Aqua Dentals arbete inom laboratoriebranschen. Aqua Dental Labs har redan expanderat och kommer att öppna ännu ett labb under slutet av 2018.

Dags för en undersökning?

Vi vet att du har hört det förr, men regelbundna besök hos tandvården är viktigt för att dina tänder ska må bra. Välkommen till oss och upplev en trevligare tandläkare.