Estetisk injektionsbehandling

Upplever du att ansiktet har förändrats på grund av påfrestningar på huden? Då kan en behandling med estetiska injektioner vara ett alternativ.

En estetisk injektionsbehandling kan hjälpa dig att släta ut minirynkor i ansiktet. Det är en enkel, snabb och välbeprövad behandling som ger tydliga resultat. I dag är det en av världens vanligaste estetiska behandlingar.

Botulinumtoxin typ A är ett läkemedel som i folkmun kallas Botox. Det har använts i estetiska behandling sedan 1990-talet och är i dag en av världens mest använda behandling för reducering av rynkor.

Rynkor är kopplade till hudens naturliga åldrande och är kopplade till hur vi rör musklerna i ansiktet. Huden förlorar med tiden sin elasticitet och i samband med det blir rynkorna mer framträdande. Hur en individ ser på rynkor varierar, vissa tycker att det kan vara charmigt medan andra upplever dem som negativa.

Behandling med botulinumtoxin typ A, botox, används ofta för att:

  • Minska rynkor under ögonen
  • Rynkor i pannan
  • Rynkor mellan ögonbrynen
  • Korrigera gummy smile


Så fungerar estetiska injektionsbehandlingar

Med hjälp av en estetisk injektionsbehandling så kan musklernas mimik minska och på så sätt kan finare linjer reduceras. När musklerna är behandlade kan de inte längre användas och vilket gör att rynkor och linjer reduceras och försvinner. Efter behandling blir även huden slätare och mjukare och porerna minskar. En behandling med estetiska injektioner är inte heller permanent.


Hur bokar jag tid?

Om du är intresserad av en behandling är det första steget att boka tid för en konsultation. En konsultation gällande injektionsbehandlingar kostar 850 kronor och dras av om en behandling påbörjas. Du bokar din tid genom att antingen ringa till oss på 010 – 188 00 00 eller fylla i nedanstående formulär. Då kommer vi att kontakta dig inom kort.

Vad kostar en estetisk injektionsbehandling?

En behandling med Botulinumtoxin typ A kostar från 2500 kronor. Konsultationen inför behandlingen kostar 850 kronor, en kostnad som dras av på behandlingspriset om en behandling inleds. 


Så går behandlingen till

När du ska genomgå en behandling träffar du alltid en av våra tandläkare för en konsultation. Ni tittar på din hälsostatus och diskuterar dina förutsättningar och förväntningar. Om du är ny patient behöver du en konsultation innan din behandling.

De delar som ska behandlas markeras först upp med en märkpenna och sedan injiceras små doser med en tunn nål i de markerade partierna. En behandling med estetiska injektionsbehandlingar tar omkring 15 till 20 minuter och är i stort sett smärtfri. Viktigt att ha i åtanke är att hur vi uppfattar smärta är individuellt, men de flesta tycker inte att behandlingen gör ont utan upplever en stickande känsla i huden.

Denna typ av estetiska injektionsbehandling kan även med fördel kombineras med fillers.


Hur känns det efteråt?

Efter din behandling kan du uppleva en tillfällig rodnad och stickande känsla i det behandlade området. Om behandling sker i extra känsliga områden kan enstaka blåmärken uppstå. En del patienter upplever även en lättare huvudvärk och ömhet de första dagarna efter behandlingen. I övrigt bör du inte uppleva några som helst symtom.


Det som är viktigt att tänka på efter behandlingen är att försöka undvika att röra det behandlade området de första fyra timmarna och helst samma dygn. Undvik smink i det behandlade området de närmaste 24 timmarna. Försök även undvika solexponering, bastu samt kyla 48 timmar efter behandling. Vi avråder från alkoholkonsumtion det första dygnet.

Försök vara i sittande position de första 4 timmarna efter behandling. Du bör tänka på att undvika intensiv träning och flygresor de närmsta dagarna. Du kan återgå till arbetet direkt efter behandlingen.


Biverkningar

Att det uppstår biverkningar efter en behandling är väldigt ovanligt. I sällsynta fall kan en svaghet i närliggande muskler uppstå eller en viss asymmetri synas. Biverkningar av denna typ är övergående. Är det något du funderar över eller känner dig oroad inför är det bästa att prata med din behandlare. Även om biverkningar är ovanligt är det viktigt att vända sig till en seriös aktör om du vill behandlas med botox.


Resultat

Effekten av din behandling visar sig efter 5 till 7 dagar, men full effekt efter behandlingen syns efter omkring två veckor. Hållbarheten är individuell och varar mellan tre till sex månader.


När ska man undvika att genomgå en behandling med estetiska injektioner?

Om man tar blodförtunnande läkemedel bör man generellt undvika injektionsbehandlingar. Vi behandlar inte gravida och ammande. Lider du av en nerv- eller muskelsjukdom bör du undvika behandling. Vi behandlar inte heller patienter under 23 år.


Behandling med estetiska injektionsbehandlingar i Stockholm

Just nu erbjuder vi behandlingar med estetiska injektioner på några kliniker i Stockholm. Hos oss på Aqua Dental är alla tandläkare som arbetar med injektionsbehandlingar utbildade och certifierade inom området. När du ska genomgå en behandling är det viktigt att tänka på att välja en behandlare som har erfarenhet och kunskap då det är den bästa garantin för ett lyckat slutresultat. Just nu utför vi behandlingar i Stockholm på följande kliniker:
Sollentuna
City 

Hammarby Sjöstad

Nacka

Information om artikeln

Hur kan vi hjälpa dig?

De må vara en klyscha, men hos oss finns inga dumma frågor. Vi finns här 365 dagar om det är något. Du når oss som vanligt på 010-188 00 00.