Nu slår Aqua Dental upp dörrarna till kliniken i Åre

Nu öppnar Aqua Dentals klinik i Åre. Kliniken har fem behandlingsrum och är utrustad med den senaste tekniken.

Den 1 februari öppnade vi vår nybyggda klinik i stationshuset i Åre. Kliniken har ett brett tandvårdsutbud och flera behandlingsrum. Vi hoppas kunna hjälpa många patienter med deras tandvårdsbehov utan långa väntetider.

Tandvård ska aldrig vara krångligt eller obehagligt. På Aqua Dental strävar vi efter att göra tandvården tillgänglig för alla och på så sätt få fler personer att regelbundet gå till tandläkaren. För att lyckas med det är det viktigt för oss att visa att tandvård inte behöver se ut på ett sätt. Genom att på olika sätt öka tillgängligheten och få fler personer att gå till tandläkaren kan vi tillsammans ta vårt ansvar och hjälpa till att förbättra munhälsan.
– Vi har ett stort behov av tandvård här och långa väntetider. Genom att bli fler tandläkare i området finns det större möjligheter för patienterna att få den vård de behöver. Det är väldigt roligt att med vår kapacitet kunna erbjuda fler patienter tandvård när de behöver den, säger Sofie Windstedt, klinikchef på Aqua Dental och tandläkare i Åre.

Brett utbud och många behandlingsrum

Kliniken i Åre kommer att ha fem behandlingsrum och möjlighet att erbjuda ett brett tandvårdsutbud. Här kommer vi att erbjuda allmäntandvård, förebyggande åtgärder, estetiska behandlingar och en omfattande specialisttandvård. Kliniken är framtagen efter Aqua Dentals unika koncept där du som patient står i fokus och ska känna dig bekväm och avslappnad. Kliniken är smakfullt inredd och för tankarna till en hotellobby snarare än en traditionell tandvårdsklinik. Miljön ska vara positiv och förmedla ett lugn till våra patienter.

– Vi kan erbjuda hela tandvårdspanoramat! Hos oss kommer patienterna att få en hög kvalitet på de vanligaste tandvårdsbehandlingarna och vi kommer dessutom ha flertalet specialister på kliniken vilket gör att våra patienter inte behöver resa runt för att få rätt vård. Eftersom kliniken är helt ny är all teknik och utrustning uppdaterad till det allra senaste, säger Sofie Windstedt.

Eftersom det råder brist på tandläkare i området kommer öppningen av vår klinik hjälpa till att minska vårdköerna, ger fler patienter möjlighet att gå till tandläkaren när de behöver det och dessutom kommer vi även att skapa arbetstillfällen på orten.
– Det känns jätteroligt att få jobba tillsammans med Aqua Dental då vi delar värderingar och vill skapa bra patientupplevelser. Det kommer bli roligt att få vara med och utveckla kliniken tillsammans med ett underbart team som alla vill samma sak. Vi kommer att kunna erbjuda tandvård av högsta kvalitet och hjälpa patienterna på bästa möjliga sätt, säger Sofie Windstedt.

Sofie Windstedt är klinikchef på Aqua Dental Åre. Hon är uppväxt här och har tillbringat mycket tid i skidbacken. Sofie utbildade sig på tandläkarhögskolan i Malmö och har efter det arbetat både i Stockholm och i Åre. Bland det bästa med att vara tandläkare är enligt Sofie att få hjälpa patienterna samtidigt som hon får arbeta med händerna och vara kreativ, det gör att arbetet blir varierat och roligt.
– Vi ser fram emot att arbeta tillsammans med Sofie och bygga upp kliniken i Åre. Vi delar värderingar om hur tandvård ska bedrivas och prioriterar patientupplevelsen. Det är spännande att slå upp portarna i Åre och vi har ett fantastiskt team på plats som kommer att visa Åre-borna Aqua Dentals syn på tandvård, säger Niklas Virta, VD på Aqua Dental.

Passion, Kvalitet och Tillgänglighet

Aqua Dental är tandvårdskedjan som vill förändra branschen i grunden och visa vår syn på tandvård. Våra ledord är passion, kvalitet och tillgänglighet och det är viktigt att det alltid genomsyrar hela verksamheten. Hos oss arbetar några av landets främsta specialisttandläkare och många av dem har stor vana av att arbeta med tandvårdsrädda patienter.
– För oss på Aqua Dental är det viktigt att erbjuda en tillgänglig tandvård på patientens egna villkor. Många drar sig för att gå till tandläkaren på grund av exempelvis tandvårdsrädsla eller ekonomiska faktorer. Därför har vi generösa öppettider, erfarna tandläkare och stor vana att behandla tandvårdsrädda patienter. Vi har även tagit bort den konventionella helgtaxan vilket betyder att det kostar lika mycket att gå till tandläkaren hos oss en onsdag som en söndag, säger Niklas Virta.


Förmånlig delbetalning

Som ett ytterligare steg i att tillgängliggöra tandvården erbjuder vi på Aqua Dental en förmånlig delbetalningslösning till våra patienter. Du som patient kan själv bestämma hur du vill betala din tandvård. Med vår delbetalningslösning betalar du en fast månadskostnad på antingen 300 kronor/månad, 599 kronor/månad eller 999 kronor/månad. Helt räntefritt. Vilken fast kostnad som passar dig bäst baseras på den totala kostnaden för dina behandlingar.

Dags för en undersökning?

Vi vet att du har hört det förr, men regelbundna besök hos tandvården är viktigt för att dina tänder ska må bra. Välkommen till oss och upplev en trevligare tandläkare.