Nu öppnar Aqua Dental i Östersund

Aqua Dental öppnar nu upp en stor och nybyggd i Östersund.

Året inleds med att vi på tandvårdkedjan Aqua Dental öppnar ytterligare en nybyggd klinik. Kliniken ligger i centrala Östersund. Det är en stor klinik med ett brett tandvårdsutbud.
– Vi ser ett stort behov av tandvård i hela Jämtlands län. Jag ser fram emot att kunna hjälpa fler patienter och få möjlighet att se dem ur ett större perspektiv, säger Moa Holm.

Att gå till tandläkaren ska vara enkelt. För oss på Aqua Dental är det viktigt att visa våra patienter att tandvård inte behöver se ut på ett traditionellt sätt. Vår målsättning är att förändra hur hela branschen ser på tandvården och göra tandvård mer tillgänglig för alla. Genom ökad tillgänglighet kan fler gå till tandläkaren regelbundet och på så sätt kan vi tillsammans öka den allmänna munhälsan.

– Det har varit bristande tillgänglighet till tandvård i länet under en lång tid och nu när vi öppnar i Östersund kan vi erbjuda tandvård för alla, oavsett behov. Vi kommer ha en hög kapacitet och ett brett utbud av tandvård där vi kan erbjuda allt från basundersökningar, förebyggande tandvård till att hjälpa patienter med stora behandlingsbehov, säger Moa Holm, tandläkare och klinikchef på Aqua Dental i Östersund.


Tandvårdsklinik med stor kapacitet

Kliniken är utformad efter Aqua Dentals banbrytande koncept och designad för att få dig som patient att känna dig avslappnad. Det är viktigt för oss att våra kliniker är smakfullt inredda och ger ett inbjudande intryck. Samtidigt ska de förmedla trygghet och lugn till våra patienter.

– Vår nya klinik har ett koncept som tilltalar mig. Miljön på kliniken skapar en fantastisk atmosfär som är positiv för alla, även för tandvårdsrädda patienter. Att vi dessutom kan erbjuda behandlingar inom olika specialistområden under ett och samma tak skapar en trygghet för våra patienter, säger Moa Holm.

Idén bakom vårt klinikkoncept är att skapa en känsla av en hotellmiljö snarare än en traditionell vårdinrättning. Interiören är framtagen av designstudion Specific Generic som ligger bakom flertalet välkända butiker, restauranger och butikskoncept runt om i världen.

– Vi har sett ett stort behov av tandvård i Jämtland och vi anser att ingen ska behöva vänta i flera år på att få hjälp. Det känns spännande att få bidra till att reducera vårdköerna, hjälpa fler patienter i länet och få visa vår syn på hur svensk tandvård kan se ut. Att kunna erbjuda en behaglig upplevelse hos tandläkaren är en viktigt del i vår kamp mot tandvårdsrädslan. Vi ser fram emot att kunna hjälpa patienter med allt från förebyggande tandvård till omfattande bettrehabiliteringar, säger Niklas Virta, VD på Aqua Dental.


Allt under samma tak

Kliniken i Östersund kommer att ha 12 behandlingsrum och kommer att ha ett brett tandvårdsutbud. Här på kliniken kommer vi att erbjuda allmäntandvård, förebyggande åtgärder och estetiska behandlingar. Det kommer i sin tur att kompletteras av omfattande specialisttandvård.

– Det känns roligt att få vara med att bygga upp kliniken tillsammans med alla fantastiska kollegor och få möjlighet att sätta en hög standard redan från början. Vi kommer ha möjlighet att hjälpa patienterna ur ett helhetsperspektiv och kunna erbjuda tandvård för alla. Det känns viktigt att kunna erbjuda tandvård till alla generationer, säger Moa Holm.

Som tandvårdskedja fortsätter vi att expandera. Förutom att tillgängliggöra tandvården och hjälpa till att minska vårdköerna där vi öppnar skapar vi även arbetstillfällen och får möjlighet att dela kunskap med nya medarbetare. För oss är det viktigt att fortsätta utvecklas och ta tandvården framåt.

– Jag är spänd att få se vart vi kan nå tillsammans. Det ska bli jättekul med alla nya kollegor och att få växa och utvecklas med tiden, säger Moa.

Hos oss på Aqua Dental arbetar några av Sveriges främsta specialisttandläkare. Våra ledord är passion, kvalitet och tillgänglighet och för oss är det viktigt att dessa ledord genomsyrar hela vår verksamhet.

– Många drar sig för att gå till tandläkaren på grund av tandvårdsrädsla eller ekonomiska faktorer. Vi vill erbjuda våra patienter tillgänglig tandvård på deras villkor. Därför har vi bland annat tagit bort den konventionella helgtaxan. Det kostar alltså lika mycket att gå till tandläkaren hos oss på en tisdagseftermiddag som på en söndagsmorgon. Dessutom erbjuder vi förmånliga avbetalningslösningar, säger Niklas Virta.

Dags för en undersökning?

Vi vet att du har hört det förr, men regelbundna besök hos tandvården är viktigt för att dina tänder ska må bra. Välkommen till oss och upplev en trevligare tandläkare.