Vårt mål på Aqua Dental är att erbjuda den bästa tandvården till rätt pris. Detta gör vi genom att tillhandahålla bra priser men framförallt genom vår extremt höga kvalitet. Våra behandlingar är pålitliga, kvalitativa och beständiga och vårt fokus på kvalitet besparar dig pengar i det långa loppet.

Med Aqua Dentals förmånliga delbetalning kan du dela upp kostnaden i 12 månader – helt räntefritt!

Våra tandläkare är både ytterst kompetena och erfarna och några av Sveriges främsta tandvårdsspecialister arbetar hos oss. Desssutom använder vi bara den senaste tekniken och de bästa metoderna för att skapa en så pålitlig och kvalitativ vård som möjligt. Trots detta unika erbjudande så är våra priser inte högre än branschsnittet utan den stora skillnaden är att hos Aqua Dental får du mycket mer för pengarna.

Samma pris sju dagar i veckan

Tandvärk är jobbigt som det är. Därför blir vi den första tandläkarkedjan att avskaffa den konventionella helg- och kvällstaxan som ofta innebär ett prispålägg på 50 procent eller mer. Som vanligt hos Aqua Dental är det du som patient som styr din behandling och väljer själv om du vill åtgärda endast akuta problem eller påbörja en mer omfattande behandling diret om det är kliniskt möjligt. Allt är beroende på vad som passar dig och din kalender. I många andra fall erbjuds endast provisoriska lösningar som i sin tur kräver onödiga och kostsamma återbesök.  

Priser Aqua Dental 

Nedan finner du exempel på vanliga åtgärder med det pris som du som patient betalar hos oss. Kostnaden för behandlingen betalas i kassan direkt efter besöket – och du har möjlighet att betala med kort eller smidig avbetalning genom vår samarbetspartner Klarna.

Priserna i listan nedan gäller Aqua Dental Express och anges baserat på nivå av högkostnadsskydd. Högkostnadsskyddet börjar gälla när du som patient under en tolvmånadersperiod fått åtgärder utförda vars sammanlagda referenspris överstiger 3 000 kronor. Referenspriset fastställs årligen av TLV (Tandvårds-Läkemedelförmånsverket) för respektive åtgärd och anger det belopp som Försäkringskassan baserar sin ersättning på.

Vill du boka tid eller har du några frågor?

Fyll i dina kontaktuppgifter nedan så hör vi av oss till dig så snart vi kan.
Jag godkänner att ni sparar mina personuppgifter i enlighet med Aqua Dentals policy


Åtgärdsnr

Namn

Ditt belopp upp till 3000 kr

Ditt belopp 3000-15000 kr

Ditt belopp över 15000 kr

101

Basundersökning och diagnostik, utförd av tandläkare

985

553

250

111

Basundersökning, utförd av tandhygienist 

790

460

229

114

Kompletterande parodontal undersökning eller kariesutredning utförd av tandhygienist

645

383

199

341

Behandling av parodontal sjukdom eller periimplantit, mindre omfattning

695

430

245

342

Behandling av parodontal sjukdom eller periimplantit, större omfattning

1240

723

360

401

Tanduttagning, en tand

1640

1123

760

501

Rensning och rotfyllning, en rotkanal

4690

2968

1762

521

Akut trepanation och kavumextirpation

1440

1035

752

701

Fyllning av en yta på framtand eller hörntand 

1040

733

517

800

Permanent tandstödd krona, en per käke (Aqua Dental använder enbart kvalitetssäkrade dentallabratorier)F

8290

5373

3300

Referenspriser

Referenspriserna är förmånliga på de åtgärder som fyller hög samhällsnytta, till exempel förebyggande tandvård som minimerar risk för större komplikationer (och kostnader) på lång sikt. Däremot sätts de lågt, och i vissa fall så ersätts ingenting av Försäkringskassan, för andra typer av åtgärder – till exempel estetiska åtgärder, vilka kan vara viktiga för dig som patient men som inte anses vara viktiga för samhällsnyttan i stort.

Upp till 3 000 kronor i referenspris står man som patient för hela kostnaden. När priset överstiger 3000 kronor täcker Försäkringskassan 50 procent av referenspriset. Har man som patient genomfört större behandlingar och uppnår 15 000 kronor i referenspris, så täcker Försäkringskassan hela 85 procent av referensprisets kostnad under en tolvmånadersperiod.  

Boka din tid på Aqua Dental Express här

 

Högkostnadskydd
I tandvårdsstödet finns ett högkostnadsskydd som innebär att du inte behöver stå för hela kostnaden själv vid större ingrepp och behandlingar. Försäkringskassan betalar en ersättning till tandläkaren för resten av kostnaden. Du behöver alltså inte ansöka för att ta del av detta skydd. 

Läs mer om statligt tandvårdsstöd här!

Behöver du akuttandvård? Boka här!

Delbetala din tandvård – smartare än kontant Aqua Dental erbjuder sina kunder en av tandvårdens mest förmånliga delbetalningslösningar – du bestämmer själv hur du vill betala! Med vår delbetalningslösning och Aqua Dental-kortet kan du välja att betala hela beloppet månaden efter ditt köp, utan några extra avgifter eller ränta. Läs mer

Högkostnadskydd Försäkringskassan om högkostnadsskyddet: I tandvårdsstödet finns ett högkostnadsskydd som innebär att du vid större behandlingar bara behöver betala en del av kostnaden själv. Försäkringskassan betalar ersättning för resten direkt till din tandläkare. Du behöver alltså inte själv göra något för att ta del av skyddet. Men det är viktigt att komma ihåg att ersättningen…Läs mer

En basundersökning kostar 985 kronor och eftersom varje behandlingsfall efter undersökning blir unikt kan vi inte publicera fasta priser på specifika behandlingar. Självklart ger vi alltid kostnadsförslag efter genomförd undersökning. Önskar du en tandblekning kan du läsa mer om våra tandblekningsmetoder och priser för dessa här. Här kan du läsa mer om vad det…Läs mer

Resebidrag Vi har många patienter som reser långväga från hela landet för att få hjälp av våra duktiga och välrenommerade specialister. Har du långt att resa men ändå vill ta del av vår förstklassiga tandvård? Om du reser mer än 10 mil erbjuder resebidrag på mellan 1 000 och 5 000 kronor beroende på behandling….Läs mer

Tandvårdsstöd Tandvårdstödet har två delar. Dels ett högkostnadsskydd som du kan läsa mer om här och dels ett tandvårdsbidrag som i första hand är tänkt att användas för undersökningar och förebyggande vård. Den 1 juli varje år får du ett nytt tandvårdsbidrag. Det finns som ett tillgodohavande hos Försäkringskassan. Du behöver inte ansöka utan säger…Läs mer