Tandhälsorapporten

Tandhälsorapporten är skapad av Aqua Dental. Syftet med rapporten är att finna trender och mönster inom tandvården och bidra med nya insikter gällande tandvårdsvanor i vårt land.

I Aqua Dentals tandhälsorapport från 2021 redogörs mönster och rutiner i svenskarnas tandvårdsvanor. I vilken del av landet går människor på kontinuerliga undersökningar, och hur många har egentligen skippat sitt tandvårdsbesök under pandemin? Det och mycket mer går vi igenom i Tandhälsorapporten.

Aqua Dental har tagit fram Tandhälsorapporten 2021 i syfte att utmärka och upplysa om olikheter gällande munhälsa och tandvårdsrutiner kopplat till bland annat socioekonomiska förutsättningar. Rapportens resultat visar bland annat att akuta tandvårdsbesök i Botkyrka förekommer tre gånger så ofta som akuta tandvårdsbesök i Danderyd. Vi har också sett mönster i att en tiondel av svenskarna undviker att besöka tandvården på grund av rädsla för att besöka tandvården och en femtedel av befolkningen undviker tandvården på grund av rädsla för höga kostnader.


Rapporten är skapad genom en gedigen analys av existerande undersökningar och rapporter framtagna av bland annat Socialstyrelsen, Försäkringskassan, statliga offentliga utredningar, aktörsintervjuer och en kvantitativ undersökning av en webbpanel bestående av 1008 personer över 18 år. Insamlingen av data är genomförd av NEXT Research & Consulting och rapporten framställdes mellan 2021-02-01 och 2021-03-31.

Information om artikeln

Mer om Aqua Dental

Dags för en undersökning?

Vi vet att du har hört det förr, men regelbundna besök hos tandvården är viktigt för att dina tänder ska må bra. Välkommen till oss och upplev en trevligare tandläkare.