Kerstin fick nya tänder och botade sin tandläkarskräck

För 82-åriga Kerstin Schillerström blev tandimplantaten en vändning.

Hon både botade sin tandläkarskräck och fick nya tänder.
– Jag är uppväxt med att man knappt gick till tandläkaren så tänderna är inte skötta som de borde vara. Då tar de stryk, säger Kerstin.

Efter ett långt liv med tandläkarskräck hade Kerstin fått en hel del problem med sina tänder och även förlorat flera av tänderna längst bak i käkarna. Att ersätta tänderna med löstagbara proteser var ingenting som Kerstin var intresserad av. Hon valde en tandimplantatbehandling istället. Ett bra beslut eftersom hon efter behandlingen både blivit av med sin tandläkarskräck och fått helt nya tänder som underlättar livet för henne.
– Det är precis som mina egna tänder och det är ju jätteskönt, säger hon.
Nyfiken på tandimplantat? Läs mer här

Tandimplantat var den bästa lösningen

Kerstin vill inte gärna klaga för mycket över problemen som hennes saknade tänder gav henne, men när hon var på besök hos folktandvården var de tydliga med att tandimplantat skulle vara det allra bästa för henne och hon blev remitterad till tandläkaren Amer Hot på Aqua Dental.
Utmaningen för honom var inte bara att ge Kerstin nya tänder utan även att behandla obehaget hon kände inför tandläkarbesöken.
– Jag hade mycket tandläkarskräck men det kände jag aldrig när jag gick dit. De fick mig att känna mig så lugn med deras sätt att jobba så tandläkarskräcken försvann, säger Kerstin.


Tvekar inte på att rekommendera andra att skaffa tandimplantat

Nu har Kerstin fått nya tänder i både över- och underkäken och snart blir det även två nya implantat för att ersätta två av hennes framtänder. Enligt Kerstin så har behandlingen gått enklare än vad hon väntat sig. Enligt Kerstin beror det på Amers förtroendeingivande sätt och hans förmåga att göra henne lugn under behandlingarna. Hon tvekar inte heller för att rekommendera fler att skaffa implantat.
– Jag skulle aldrig tveka, det blir sån skillnad. Det är värt varenda krona, säger Kerstin.
Läs mer: Så fungerar tandimplantat

Kerstin blev av med sin tandvårdsrädsla och fick tillbaka sitt leende.

Tandimplantaten vi använder är Straumann-implantat. Aqua Dental använder dessa som förstahandsleverantör av implantat eftersom vi anser att de är några av branschens säkraste och visar ett stabilt resultat, samtidigt finns det forskning som stödjer detta påstående. 

Undrar du något, är du intresserad av att komma på ett öppet hus, vill du boka en tid för en konsultation? Fyll i formuläret nedan så kommer vi att kontakta dig inom kort.

Information om artikeln

Dags för en undersökning?

Vi vet att du har hört det förr, men regelbundna besök hos tandvården är viktigt för att dina tänder ska må bra. Välkommen till oss och upplev en trevligare tandläkare.

Behöver du en tid?

Aqua Dental är inriktade på traditionell tandvård, estetisk tandvård samt olika former av specialisttandvård. Här erbjuds du som patient tandvård. Du hittar våra kliniker i både Stockholms city och i Göteborgs centrum.