På Aqua Dental arbetar några av Sveriges främsta och mest erfarna specialister inom tandimplantat och ersättning av förlorade tänder. Varje år installerar vi över 1000 tandimplantat i Stockholm och Göteborg, vilket innebär att en enorm kunskap och expertis har vuxit fram inom organisationen. Allt för din trygghet och säkerhet!!

Välkommen på öppet hus - få en kostnadsfri konsultation

Under 2020 arrangerar vi regelbundna öppna hus i både Stockholm och Göteborg med kostnadsfria konsultationer inom tandimplantat. Passa på att lära känna oss, våra specialister och ta reda på om tandimplantat är ett alternativ som passar dig. Deltagandet är alltid kostnadsfritt och förutsättningslös men föranmälan krävs. 

Läs mer och anmäl dig här eller fyll i formuläret nedan så hör vi av oss till dig med mer infomration.

Vill du boka tid eller har du några frågor?

Fyll i dina kontaktuppgifter nedan så hör vi av oss till dig så snart vi kan.
Jag godkänner att ni sparar mina personuppgifter i enlighet med Aqua Dentals policy


Varför välja tandimplantat?

Tandimplantat är det bästa sättet att ersätta förlorade tänder och det förändrar livet för dig som går utan eller saknar tänder. På Aqua Dental träffar du några av Sveriges främsta experter på tandimplantat. En erfaren specialist och säkra tandimplantat är den främsta garantin för ett lyckat slutresultat.


Aqua Dental erbjuder också implantatbehandlingar med datorstyrd titthålskirurgi, en modern metod som minskar besvär med svullnad och ömhet efter operationen och som ger en kortare läkningstid. Du kan läsa mer om titthålskirurgi här.

Eftersom tandimplantat, till skillnad från löstagbara proteser, fästs i käkbenet blir det lättare för dig att tugga och du slipper oroa dig för att de ska lossna. Dessutom stimuleras ditt käkben vilket gör att det blir starkare och friskare.  Om du väljer tandimplantat behöver du inte heller slipa eller borra i friska tänder runt implantatet. Nästan alla människor kan behandlas med implantat och när behandlingen är avslutad är det  näst intill omöjligt för andra att se skillnad på en implantatstödd keramisk krona och en riktig tand.

Upplever du några problem med dina tandimplantat, då ska du boka en akuttid för att få hjälp så fort som möjligt. 

Tandimplantat på Aqua Dental

Tandimplantat kan ha en stor påverkan på din livskvalitet, det påverkar både din tuggfunktion, smak, självförtroende och ditt allmänna välmående. Hos oss på Aqua Dental arbetar några av Sveriges främsta specialister inom käkkirurgi och implantatbehandlingar, som till exempel Jan Ekenbäck, Amer Hot, Arne Mordenfeld och Ulf Palo.

Vill du boka tid eller har du några frågor?

Fyll i dina kontaktuppgifter nedan så hör vi av oss till dig så snart vi kan.
Jag godkänner att ni sparar mina personuppgifter i enlighet med Aqua Dentals policy


Sveriges bästa och tryggaste tandvård

Aqua Dentals målsättning är att erbjuda dig Sveriges bästa och tryggaste tandvård. En del av det är att du hos oss blir behandlad av några av Sveriges främsta tandläkare. Vi arbetar även ständigt med att utveckla och förbättra vår tandvård. Louise Hägglund arbetar som ansvarig för odontologi- och patientsäkerhetsfrågor. Tillsammans med Jan Ekenbäck, kvalitetsansvarig, och ett team av tandläkare från respektive klinik arbetar hon för att ständigt förbättra och utveckla kvaliteten på tandvården. 

Läs mer om Aqua Dentals arbete för att säkra kvaliteten på klinikerna

Fem fakta om tandimplantat

1. Långvarigt resultat 

Tandimplantat är ett hållbart alternativ och är mer permanenta än proteser. Dessutom slipper du oroa dig för att de ska lossna när du pratar eller äter.

2. Stegvis behandling

Din behandling sker i olika steg. Först fästs titanskruven i ditt käkben. Sedan tas ett avtryck på implantatet. Efter det tas en krona eller bro fram och skruvas fast. Efter att behandlingen avslutats är det svårt att se skillnad på dina nya och dina gamla tänder. 

3. Växer fast i käkbenet

Tandimplantaten fästs i käkbenet och sedan växer skruven fast i käkbenet. Något som stimulerar ditt käkbens starkare och friskare. 

4. Inget karies

Eftersom ett tandimplantat är artificiellt kan det inte bildas någon karies på själva implantatet. Däremot är det viktigt att du håller fortsatt god munhygien för att inte få en infektion runt implantaten.

5. Inga åldersrestriktioner

Om du har en tand som inte går att laga, skadas eller slås ut är ett tandimplantat alltid ett alternativ. Åldern spelar ingen roll i sammanhanget.

Läs mer om tandimplantat här 

Vårt tandimplantat-team

Den främsta garantin för ett lyckat slutresultat är en erfaren behandlare. Här kan du läsa mer om vårt team som arbetar med tandimplantat.

 

  Undersökning av ett tandimplantat

  Tandimplantat - så vanligt är det

  Ett tandimplantat är ett livslångt sätt att ersätta förlorade tänder på. De både känns och ser naturliga ut, vilket gör att ingen kommer se skillnad på tänderna. Här är siffrorna så vanligt är det med tandimplantat. Läs mer

  Implantat

  Titthålskirurgi för tandimplantat

  På Aqua Dental erbjuds datorstödd titthålskirurgi för tandimplantat. Datorstödd titthålskirurgi är en modern operationsmetod som använder den allra senaste tekniken för att genomföra kirurgiska ingrepp med så små skador på kroppens vävnader som möjligt. Den datorstödda behandlingen innebär också att implantat ofta kan fästas även där benet blivit för tunt för traditionella implantatsingrepp. Läs mer

  bild-tandimplantat

  Zirkoniaimplantat, metallfria implantat

  Zirkoniumdioxid är ett vävnadsvänligt material som är fritt från metaller, därför kan det vara fördelaktigt för dig som till exempel är nickelallergiker eller känslig mot titan att sätta in Zirkoniaimplantat. På Aqua Dental har vi specialister som har lång erfarenhet av protetik och att behandla alla möjliga fall av förlorade eller skadade tänder. Materialet (Zirkoniumdioxid) har en ljus nyans och ser rent estetiskt bättre ut mot emaljfärgen. Läs mer

  Implantat hos Aqua Dental.

  41-åringens mjölktänder gav honom huvudvärk

  41-åringen hade problem med mjölktänder som inte lossnat. Tandimplantat blev hans räddning. Saidimu Ole Ngais hade problem med mjölktänder som inte hade lossnat.Efter att ha varit missnöjd med sin tidigare tandläkare hittade han rätt hjälp hos Aqua Dental. Läs mer

  tandimplantat, Stockholm, Göteborg,

  Elvis, 40: ”Jag älskar mina nya tänder”

  Säljaren Elvis Begic tyckte att alla tittade på hans dåliga tänder. Tack vare tandimplantat har han fått tillbaka sin självsäkerhet och kan möta sina kunder med ett leende. – Jag älskar mina nya tänder, säger han. Säljaren Elvis Begic från Solna slog av två framtänder när han var yngre och höll på med kampsport. Under åren… Läs mer