Hos oss på Aqua Dental arbetar några av Sveriges främsta specialister inom implantatbehandlingar och käkkirurgi. En erfaren tandläkare är nämligen den bästa garantin för en lyckad behandling.

 • Kostnadsfri konsultation
 • Ökad livskvalitet
 • Erfarna behandlare

Välkommen på öppet hus! Den 20 januari bjuder vi in till öppet hus om tandimplantat på kliniken i Göteborg. Veckan efter, den 27 januari är det Stockholms tur. De 30 första som anmäler sig får en kostnadsfri konsultation under dagen (värde 2000 kronor).  

Varför välja tandimplantat?

Tandimplantat är det bästa sättet att ersätta förlorade tänder och det förändrar livet för den som går utan eller saknar tänder. På Aqua Dental har vi några av Sveriges främsta experter på tandimplantat. En erfaren specialist är nämligen den främsta garantin för ett bra slutresultat.

Aqua Dental erbjuder också implantatbehandlingar med datorstyrd titthålskirurgi, en modern metod som minskar besvär med svullnad och ömhet efter operationen och som ger en kortare läkningstid. Du kan läsa mer om titthålskirurgi här.

Eftersom tandimplantat, till skillnad från löstagbara proteser, fästs i käkbenet blir det lättare att tugga och du slipper oroa dig för att de ska lossna. Dessutom stimuleras käkbenet vilket gör det starkare och friskare.  Tandimplantaten kräver inte heller att du slipar och borrar i friska tänder runt implantatet. Nästan alla människor kan behandlas med implantat och det är näst intill omöjligt att se skillnad på en implantatstödd keramisk krona och en riktig tand.

Nu bjuder vi in till öppet hus! De 30 första som anmäler sig till vårt öppet hus får en kostnadsfri implantatkonsultation (värde 2000 kronor). Säkra din plats i dag.

Tandimplantat på Aqua Dental

Vi vet att tandimplantat kan ha en stor påverkan på livskvaliteten, det påverkar både tuggfunktionen, smaken, självförtroendet och det allmänna välmåendet. Hos oss på Aqua Dental arbetar några av Sveriges främsta specialister inom käkkirurgi och implantatbehandlingar.  Bland annat arbetar Jan Ekenbäck, Amer Hot, Payam Farzad och Ulf Palo hos oss. 

Boka tid, info eller frågor

Ange ditt telefonnummer så ringer vi upp dig. 

Sveriges bästa och tryggaste tandvård

Aqua Dentals målsättning är att erbjuda Sveriges bästa och tryggaste tandvård. En del av det är att hos oss arbetar några av Sveriges främsta tandläkare. Vi arbetar även ständigt med att utveckla och förbättra vår tandvård. Louise Hägglund arbetar som ansvarig för odontologi- och patientsäkerhetsfrågor. Tillsammans med Jan Ekenbäck, kvalitetsansvarig, och ett team av tandläkare från respektive klinik arbetar hon för att ständigt förbättra och utveckla kvaliteten på tandvården. 

Läs mer om Aqua Dentals arbete för att säkra kvaliteten på klinikerna

Fem fakta om tandimplantat

1. Långvarigt resultat 

Tandimplantat är ett hållbart alternativ och är mer permanenta än proteser.

2. Stegvis behandling

Behandlingen sker i olika steg. Först fästs titanskruven i käkbenet. Sedan tas ett avtryck på implantatet. Efter det tas en krona eller bro fram och skruvas fast.

3. Växer fast i käkbenet

Tandimplantaten fästs i käkbenet och sedan växer skruven fast i käkbenet. 

4. Inget karies

Eftersom ett tandimplantat är artificiellt kan det inte bildas någon karies på själva implantatet. Däremot är det viktigt att hålla god munhygien för att inte få en infektion runt implantaten.

5. Inga åldersrestriktioner

Om en tand inte går att laga, skadas eller slås ut är ett tandimplantat alltid ett alternativ. Åldern spelar ingen roll i sammanhanget.

Läs mer om tandimplantat här 

Välkommen på öppet hus! 

Den 9 december bjuder vi på Aqua Dental in till öppet hus om tandimplantat. Där kommer du att få möjlighet att träffa våra specialister och lyssna när de berättar om implantat. Du kommer dessutom att få möjlighet att ställa alla dina frågor. De 30 första som anmäler sig får en kostnadsfri implantat-konsultation under dagen (värde 2000 kronor).

Läs mer om vårt öppet hus här

Vårt tandimplantat-team

Den främsta garantin för ett lyckat slutresultat är en erfaren behandlare. Här kan du läsa mer om vårt team som arbetar med tandimplantat. 

  Undersökning av ett tandimplantat

  Tandimplantat - så vanligt är det

  Ett tandimplantat är ett livslångt sätt att ersätta förlorade tänder på. De både känns och ser naturliga ut, vilket gör att ingen kommer se skillnad på tänderna. Här är siffrorna så vanligt är det med tandimplantat. Läs mer

  Implantat

  Titthålskirurgi för tandimplantat

  På Aqua Dental erbjuds datorstödd titthålskirurgi för tandimplantat. Datorstödd titthålskirurgi är en modern operationsmetod som använder den allra senaste tekniken för att genomföra kirurgiska ingrepp med så små skador på kroppens vävnader som möjligt. Den datorstödda behandlingen innebär också att implantat ofta kan fästas även där benet blivit för tunt för traditionella implantatsingrepp. Läs mer

  bild-tandimplantat

  Zirconia tandimplantat, metallfria implantat

  Zirkoniumoxid är ett vävnadsvänligt material som är fritt från metaller, därför kan det vara fördelaktigt för dig som till exempel är nickelallergier eller känslig mot titan att sätta in Zirconia implantat. På Aqua Dental har vi specialister som har lång erfarenhet av portetik och att behandla alla möjliga fall av förlorade eller skadade tänder. Materialet (Zirkoniumoxid) är har en ljus nyans och ser rent estetiskt bättre ut mot emaljfärgen. Läs mer

  Implantat hos Aqua Dental.

  41-åringens mjölktänder gav honom huvudvärk

  41-åringen hade problem med mjölktänder som inte lossnat. Tandimplantat blev hans räddning. Saidimu Ole Ngais hade problem med mjölktänder som inte hade lossnat.Efter att ha varit missnöjd med sin tidigare tandläkare hittade han rätt hjälp hos Aqua Dental. Läs mer

  tandimplantat, Stockholm, Göteborg,

  Elvis, 40: ”Jag älskar mina nya tänder”

  Säljaren Elvis Begic tyckte att alla tittade på hans dåliga tänder. Tack vare tandimplantat har han fått tillbaka sin självsäkerhet och kan möta sina kunder med ett leende. – Jag älskar mina nya tänder, säger han. Säljaren Elvis Begic från Solna slog av två framtänder när han var yngre och höll på med kampsport. Under åren… Läs mer

  Med rätt tandläkare, noggrann uppföljning och ordentlig munhygien

  5 VIKTIGA saker att tänka på gällande tandimplantat!

  Med rätt tandläkare, noggrann uppföljning och ordentlig munhygien kan tandimplantat bli en livslång lösning för att ersätta förlorade tänder. Tandimplantat är en effektivt, stabil och långvarig lösning för dig som vill ersätta en eller flera tänder och få tillbaka ditt leende. Eftersom implantaten fästs i käkbenet är det dock ett ganska omfattande ingrepp och för… Läs mer