Varför välja tandimplantat?

Tandimplantat är det bästa sättet att ersätta förlorade tänder och det förändrar livet för den som går utan eller saknar tänder. På Aqua Dental har vi några av Sveriges främsta experter på tandimplantat. En erfaren specialist är nämligen den främsta garantin för ett bra slutresultat.

Aqua Dental erbjuder också implantatbehandlingar med datorstyrd titthålskirurgi, en modern metod som minskar besvär med svullnad och ömhet efter operationen och som ger en kortare läkningstid. Du kan läsa mer om titthålskirurgi här.

Eftersom tandimplantat, till skillnad från löstagbara proteser, fästs i käkbenet blir det lättare att tugga och du slipper oroa dig för att de ska lossna. Dessutom stimuleras käkbenet vilket gör det starkare och friskare.  Tandimplantaten kräver inte heller att du slipar och borrar i friska tänder runt implantatet. Nästan alla människor kan behandlas med implantat och det är näst intill omöjligt att se skillnad på en implantatstödd keramisk krona och en riktig tand.

Känner du till att Försäkringskassan ersätter en stor del av de mest omfattande behandlingarna? Mer information om Tandvårdsstödet finns här.

 

Varför välja tandimplantat - Utsikt

Karin före behandlingen

Karin med sina nya tandimplantat

Tandimplantat på Aqua Dental

Några av Sveriges främsta specialister inom käkkirurgi och implantatbehandlingar arbetar på Aqua Dental. Amer Hot är övertandläkare och specialist inom protetik, Payam Farzad är övertandläkare och specialist inom käkkirurgi och Ulf Palo är en av Stockholmsområdets mest erfarna implantatkirurger. Dessutom arbetar Jan Ekenbäck, en av nestorerna inom tandimplantatbranschen, som kvalitetsansvarig på Aqua Dental. Jan har både forskat, skrivit läroböcker och utbildat hundratals tandläkare inom området. Han var en av de första specialisterna i protetik och har följt utvecklingen sedan implantaten uppfanns. Jan arbetar även på Karolinska Institutets tandläkarhögskola.

Payam Farzad har mycket lång erfarenhet inom tandimplantat och det är han som placerar fixturerna (implantaten) i käken. Därefter färdigställer antingen tandläkaren eller specialisten Amer Hot en ny tandrad som är förankrad i implantaten.
Även om alla legitimerade tandläkare får lov att fästa tandimplantat så är lyckandefrekvensen för ingreppen mycket större för erfarna specialister. Att gå till en tandläkare som sätter många implantat och som använder implantat från stora och välrennomerade tillverkare är därför din bästa garanti för ett bra slutresultat. Att välja kvalitet och erfarenhet sparar dig oftast pengar i längden.

Hos oss har du möjligheten att få en undersökning som leder fram till en behandling individuellt anpassad för just dig.

På grund av våra många duktiga specialister har vi Stockholms kortaste väntetider för implantatbehandlingar.

Vill du få hjälp av våra duktiga tandläkare men har långt att resa? Aqua Dental erbjuder resebidrag på upp till 5 000 kronor.

Vill du veta mer? Ring oss på 020 20 20 80

Hur fäster man ett tandimplantat?

Med implantat kan du ersätta både enskilda tänder eller hela tandrader

Dina nya tänder går inte att skilja från dina gamla

Först fästs en titanskruv ner i käkbenet och på den fäster man sedan de keramiska kronorna.

När man fäst implantaten måste de växa ihop med käkbenet innan de nya tänderna kan sättas på.

Rengöring och efterbehandling är en viktigt del av att få ett bra resultat.

Din tandläkare kommer ge dig råd och tips på hur du håller dina implantat rena.

Bilder: Dentsply

Läs mer om hur en tandimplantatsbehandling går till!


¹ Baserat på en kostnad på 50 000:- och delbetalning i 84 månader.


Boka din tid för tandimplantbehandling redan i dag!

Boka tid, info eller frågor

Ange ditt telefonnummer så ringer vi upp dig. 

Sveriges bästa och tryggaste tandvård

Aqua Dentals målsättning är att erbjuda Sveriges bästa och tryggaste tandvård. En del av det är att hos oss arbetar några av Sveriges främsta tandläkare. Vi arbetar även ständigt med att utveckla och förbättra vår tandvård. Louise Hägglund arbetar som ansvarig för odontologi- och patientsäkerhetsfrågor. Tillsammans med Jan Ekenbäck, kvalitetsansvarig, och ett team av tandläkare från respektive klinik arbetar hon för att ständigt förbättra och utveckla kvaliteten på tandvården. 

Läs mer om Aqua Dentals arbete för att säkra kvaliteten på klinikerna

  Undersökning av ett tandimplantat

  Tandimplantat - så vanligt är det

  Ett tandimplantat är ett livslångt sätt att ersätta förlorade tänder på. De både känns och ser naturliga ut, vilket gör att ingen kommer se skillnad på tänderna. Här är siffrorna så vanligt är det med tandimplantat. Läs mer

  Implantat

  Titthålskirurgi för tandimplantat

  På Aqua Dental erbjuds datorstödd titthålskirurgi för tandimplantat. Datorstödd titthålskirurgi är en modern operationsmetod som använder den allra senaste tekniken för att genomföra kirurgiska ingrepp med så små skador på kroppens vävnader som möjligt. Den datorstödda behandlingen innebär också att implantat ofta kan fästas även där benet blivit för tunt för traditionella implantatsingrepp. Läs mer

  bild-tandimplantat

  Zirconia tandimplantat, metallfria implantat

  Zirkoniumoxid är ett vävnadsvänligt material som är fritt från metaller, därför kan det vara fördelaktigt för dig som till exempel är nickelallergier eller känslig mot titan att sätta in Zirconia implantat. På Aqua Dental har vi specialister som har lång erfarenhet av portetik och att behandla alla möjliga fall av förlorade eller skadade tänder. Materialet (Zirkoniumoxid) är har en ljus nyans och ser rent estetiskt bättre ut mot emaljfärgen. Läs mer

  Implantat hos Aqua Dental.

  41-åringens mjölktänder gav honom huvudvärk

  41-åringen hade problem med mjölktänder som inte lossnat. Tandimplantat blev hans räddning. Saidimu Ole Ngais hade problem med mjölktänder som inte hade lossnat.Efter att ha varit missnöjd med sin tidigare tandläkare hittade han rätt hjälp hos Aqua Dental. Läs mer

  tandimplantat, Stockholm, Göteborg,

  Elvis, 40: ”Jag älskar mina nya tänder”

  Säljaren Elvis Begic tyckte att alla tittade på hans dåliga tänder. Tack vare tandimplantat har han fått tillbaka sin självsäkerhet och kan möta sina kunder med ett leende. – Jag älskar mina nya tänder, säger han. Säljaren Elvis Begic från Solna slog av två framtänder när han var yngre och höll på med kampsport. Under åren… Läs mer

  Med rätt tandläkare, noggrann uppföljning och ordentlig munhygien

  5 VIKTIGA saker att tänka på gällande tandimplantat!

  Med rätt tandläkare, noggrann uppföljning och ordentlig munhygien kan tandimplantat bli en livslång lösning för att ersätta förlorade tänder. Tandimplantat är en effektivt, stabil och långvarig lösning för dig som vill ersätta en eller flera tänder och få tillbaka ditt leende. Eftersom implantaten fästs i käkbenet är det dock ett ganska omfattande ingrepp och för… Läs mer