Nermana skaffade tandimplantat: ”Gjorde inte alls ont”

60-åriga Nermana Beciragic hade tappat flera tänder och hade svårt att äta. Men efter att ha genomfört en behandling och satt in tandimplantat kan hon äta utan att uppleva smärta.


Sommaren 2015 satte Nermana Beciragic in tandimplantat hos Aqua Dental i Hammarby Sjöstad. Genom åren hade hon förlorat flera tänder vilket gjorde att hon hade svårt att äta och hade ont.
– Jag är övertygad om att jag valde den bästa kliniken och de bästa tandläkarna med lång erfarenhet av yrket. Det viktigaste var samtalet med tandläkaren Amer Hot som är specialist inom oral protetik. Bemötandet var spontant och professionellt, säger hon.

Läs mer: Så fungerar tandimplantat

”Rädslan var som borta”

Under själva ingreppet fick hon fantastiskt stöd av personalen – vilket gjorde att hon aldrig upplevde någon rädsla.
– Ingreppet gjorde inte alls ont. Tandsköterskan Gunilla Norsten var väldigt snäll under hela operationen. Jag är väldigt tacksam att hon var med med mig. Rädslan var borta. Jag kände mig som hemma. Det var bara första dagen efter ingreppet som jag var tvungen att ta en smärtstillande tablett.

Att Nermana tog beslutet att göra tandimplantat har hon aldrig ångrat.
– Nu har jag ”alla” tänder, jag vågar skratta och jag kan äta mat utan att det gör ont. Jag rekommenderar alla som har samma problem att göra ett implantat. Men det är viktigt välja rätt klinik och rätt läkare. Det har jag gjort.

Nermana tycker inte att ingreppet gjorde ont.

Tandimplantaten vi använder är Straumann-implantat. Aqua Dental använder dessa som förstahandsleverantör av implantat eftersom vi anser att de är några av branschens säkraste och visar ett stabilt resultat, samtidigt finns det forskning som stödjer detta påstående. 

Vill du boka tid för en konsultation, är du intresserad av öppet hus eller vill du ställa frågor om tandimplantat? Fyll i formuläret nedan så kommer vi att kontakta dig inom kort.

Information om artikeln

Dags för en undersökning?

Vi vet att du har hört det förr, men regelbundna besök hos tandvården är viktigt för att dina tänder ska må bra. Välkommen till oss och upplev en trevligare tandläkare.