Med tandimplantat vågar Pia visa tänderna igen

Hela livet har Pia gnisslat tänder och tillslut var tänderna nedslipade och sköra. Pia hade länge tänkt att hon skulle göra något åt saken. Till slut bestämde hon sig och bokade en konsultation hos Aqua Dental.

I en villa i Kungsbacka bor Pia Stenström med familj, sex höns och tre katter. När hon inte arbetar inom hemtjänsten åker hon gärna iväg med husbilen. Hela livet har hon gnisslat tänder. Ett problem som med tiden gett svåra skador på tänderna.
– Mina tänder var små, nedslitna och fula. Det såg fruktansvärt ut och jag vågade inte skratta, säger hon.

Tanken om att göra något åt saken hade följt Pia under lång tid.
– Till slut tog jag mig i kragen och bokade tid hos Aqua Dental. Där fick jag träffa en tandläkare som gjorde en bedömning och tog röntgenbilder, berättar Pia.

Hjälpsam tandvårdspersonal

Eftersom Pias tänder farit mycket illa behövde nästan alla ersättas – av tandimplantat och broar. I början var hon orolig för ingreppen och kände en panik över att inte kunna stänga munnen. Under de första operationerna fick hon därför hjälp med lugnande medel. Men i sinom tid behövdes inte det längre.

– Det betydde mycket att tandläkaren arbetade lugnt och försiktigt. Om jag ville pausa behövde jag bara säga till. All annan personal var också lugna, snälla och stöttande.

Pia kände att hon litade helt på att tandläkaren fattade bäst beslut för hennes mun. Innan de nya tänderna fick plats behövde de skadade tänderna slipas ned, innan implantat-skruvarna kunde fästas i hennes käkben. Pia berättar sedan hur hon fick välja färg på de nya kronorna.

”Jag kan äntligen tugga på knäckebröd”

Några månader efter avslutad behandling håller Pia fortfarande på att vänja sig vid sitt nya leende.
– Jag är ju van att ha skadade små tänder så de nya känns fortfarande stora. Men de är så fina! Jag kan äntligen äta knäckebröd och kött, som jag inte kunnat tidigare. Att jag kan äta normalt och vågar visa tänderna gör mig mycket gladare.

Pia rekommenderar varmt behandling med tandimplantat till andra i liknande situation. Tidigare täckte Pia alltid munnen med handen när hon log eller skrattade. Det vill hon inte göra längre.
– Min man påminner mig när jag råkar göra det av gammal vana. Det känns så skönt att kunna le och skratta spontant. Tänderna betyder så mycket för utseendet, säger hon och fortsätter:

– Det är fantastiskt att jag tog det här steget. Aqua Dental gjorde ett jättebra arbete och tog väl hand om mig.

När behandlingen var färdig tog Pia med sig familjen ut på restaurang. För att fira sina nya, friska och hela tänder.

Implantatet, tillverkat i titan, ersätter din naturliga tandrot och kan ge stöd åt en eller flera kronor.

Tandimplantaten vi använder är Straumann-implantat. Aqua Dental använder dessa som förstahandsleverantör av implantat eftersom vi anser att de är några av branschens säkraste och visar ett stabilt resultat, samtidigt finns det forskning som stödjer detta påstående. 

Undrar du något, är du intresserad av att komma på ett öppet hus, vill du boka en tid för en konsultation? Fyll i formuläret nedan så kommer vi att kontakta dig inom kort.

Information om artikeln

Dags för en undersökning?

Vi vet att du har hört det förr, men regelbundna besök hos tandvården är viktigt för att dina tänder ska må bra. Välkommen till oss och upplev en trevligare tandläkare.