Tandimplantat gav Slavica livet tillbaka

Slavica hade under flera år problem med tänderna. När de blev så påtagliga att hon inte längre kunde leva normalt valde hon att åtgärda problemen.

Slavica Ilics besvär med tänderna började redan för sju – åtta år sedan. Med tiden blev problemen så pass stora att hon inte kunde leva ett normalt liv, det var svårt att äta och tugga. Hon sökte hjälp hos flera tandläkare, som inte lyckades att få stopp på problemen.
– Jag hade jättestora problem, framförallt på högersidan av munnen. Jag var jätterädd för att bli helt tandlös, säger Slavica Ilic.

En bekant blev räddningen. Han hade själv haft liknande problem och rekommenderade Slavica att besöka Aqua Dental. Hon fick träffa tandläkaren Amer Hot, som kunde konstatera att Slavica behövde tandimplantat – då hon hade kronisk tandlossning, en ärftlig sjukdom som kan bli värre av faktorer så som stress och rökning.
– Han var väldigt duktig på att förklara vad som var fel och vad som behövde göras. Han bad mig att fundera om jag ville göra det eller inte, men för mig var ju alternativet att vara utan tänder och det kändes otänkbart.

Efter några dagars funderande bestämde hon sig och det beslutades att operationen skulle genomföras strax innan jul. Nu skulle Slavica äntligen få sina implantat.
– Jag var beredd på att det skulle göra ont, men jag hade inte ont alls. Allt läkte jättebra. Jag fick ett nummer att ringa om det skulle börja blöda eller om komplikationer skulle uppstå, men det behövdes inte.

I dag kan Slavica äta helt normalt och hennes stora farhåga, att bli tandlös, är inget hon oroar sig för längre. Slavica blev så glad över att slippa besvären att hon köpte varsin flaska vin till teamet som hjälpte henne.
– Haha, ja det gjorde jag faktiskt. De var så snälla och proffsiga.

Vad skulle du vilja säga till andra som liknande problem som du haft?
– Gå direkt till Aqua Dental och prata. Det är ju upp till dig själv att bestämma om du vill ha behandlingen, men jag tycker de är jätteduktiga. Jag är jättenöjd och kan verkligen rekommendera dem.

Med hjälp av tandimplantat kan Slavica äta normalt igen.

Tandimplantaten vi använder är Straumann-implantat. Aqua Dental använder dessa som förstahandsleverantör av implantat eftersom vi anser att de är några av branschens säkraste och visar ett stabilt resultat, samtidigt finns det forskning som stödjer detta påstående. 

Om du är intresserad av tandimplantat så fyll i formuläret nedan så kommer vi att kontakta dig inom kort.

Information om artikeln

Dags för en undersökning?

Vi vet att du har hört det förr, men regelbundna besök hos tandvården är viktigt för att dina tänder ska må bra. Välkommen till oss och upplev en trevligare tandläkare.