Tatjana, 50: Tandimplantat har förbättrat min livskvalitet

Tatjana Miletics livslånga tandproblem gjorde att hon till slut tappade nästan alla sina tänder. När hon sökte vård gjorde behandlingen henne besviken. Det var först när hon hittade till Aqua Dental som hon kände sig trygg och bekväm från första stund. 

50-åriga Tatjana Miletic är egen företagare och bor i Stockholm. På sin lediga tid älskar hon att motionera ute i naturen. Ursprungligen kommer Tatjana från Forna Jugoslavien, Serbien, där hon växte upp i fattiga förhållanden utan föräldrar. Då socker var det enda som fanns att äta tog tänderna skada och ingen tandvård fanns tillgänglig.
– Så länge jag kan minnas har smärta och tandproblem präglat mitt liv. Tidigt i livet förlorade jag några tänder och sedan har jag successivt förlorat nästan allihop, säger Tatjana.

Sedan 20 år tillbaka bor Tatjana i Sverige. I hopp om rätt behandling av sina tandskador har hon tagit hjälp av flera tandläkare. Vid en klinik gjorde hon flera tandimplantat, som visade sig bli en besvikelse.
– Jag hade ont och det blödde i munnen, men tandläkaren ignorerade mig. Det gjorde mig desperat och ledsen och jag kände att jag behövde en kompetent specialist, berättar hon.

”Jag kände mig trygg och prioriterad”

Tatjana bestämde sig för att vara noggrann i valet av sin nya tandläkare och gick på flera konsultationer för att jämföra. Vid första mötet hos Aqua Dental träffade hon specialisttandläkaren Amer Hot – och kände snabbt att hon hade hittat rätt.
– Bemötandet jag fick av personalen var fantastiskt. Amer Hot tog sig tid att noggrant förklara för mig vilka alternativ jag hade och vad de innebar. Det var första gången jag fick känna mig trygg och prioriterad hos en tandläkare.

Med en trygg känsla kunde Tatjana påbörja en omfattande behandling, som innebar utdragning av tänder och insättning av åtta stycken implantat och även broar. Ingrepp som andra tandläkare hon besökt sagt varit omöjliga att genomföra. Med bra och tydlig planering gick allt både snabbare och smidigare än hon kunde tänka sig.
– Varje besök var smärtfritt. Det kändes som att gå på spa när jag fick lyssna på lugn musik i en välkomnande miljö, säger Tatjana.

Lyckan över att tugga på frukt och nötter igen

Sedan april 2018 är Tatjana färdig med behandlingen. Hon berättar om glädjen hon känner över att äntligen ha nya tänder, som känns precis som hennes egna. Nu kan hon tugga ordentligt och avnjuta frukt och nötter som hon älskar att äta.
– Att jag kan öppna hela munnen och skratta har förbättrat min livskvalitet enormt. Bara personer som själva har saknat tänder kan förstå vad jag menar. Det ger en ro i själen jag inte känt på väldigt länge.

Tatjana vill varmt rekommendera andra människor som saknar tänder, eller har andra tandvårdsbehov, att vända sig till Aqua Dental.
– Först nu har jag insett hur mycket mina tänder har begränsat mitt liv. I dag har jag nått dit jag önskade och hade aldrig varit möjligt utan personalen på Aqua Dental, avslutar Tatjana Miletic.

Implantatet, tillverkat i titan, ersätter din naturliga tandrot och kan ge stöd åt en eller flera kronor.

Tandimplantaten vi använder är Straumann-implantat. Aqua Dental använder dessa som förstahandsleverantör av implantat eftersom vi anser att de är några av branschens säkraste och visar ett stabilt resultat, samtidigt finns det forskning som stödjer detta påstående. 

Undrar du något, är du intresserad av att komma på ett öppet hus, vill du boka en tid för en konsultation? Fyll i formuläret nedan så kommer vi att kontakta dig inom kort.

Information om artikeln

Dags för en undersökning?

Vi vet att du har hört det förr, men regelbundna besök hos tandvården är viktigt för att dina tänder ska må bra. Välkommen till oss och upplev en trevligare tandläkare.