Konsultationer för Invisalign i Malmö

Har du problem med korsbett, överbett eller gluggar mellan tänderna? Då kan Invisalign vara svaret. Invisalign är en modern tandregleringsmetod med genomskinliga plastskenor som bekvämt och säkert justerar dina tänder utan trådar eller metall. Vår erfarenhet och vårt kunnande har sett till att tusentals nöjda patienter nu kan le med ett helt nytt självförtroende. 

 

Vi erbjuder konsultationer för behandling med Invisalign i Malmö. Här träffar du specialisttandläkare Anneli Johansson och nischtandläkare Rui Fabiano som med lång erfarenhet och stor kunskap kommer att hjälpa dig att uppnå önskat resultat. Under konsultationen pratar ni om dina förväntningar och individuella förutsättningar. Tandläkaren ser över din bettproblematik och ni samtalar om vilken metod som är bäst lämpad för dina besvär. Du får under besöket möjlighet att ställa alla dina frågor. Konsultationen kostar 1095 kronor och den summan dras av på behandlingskostnaden vid påbörjad behandling.

Vi har två kliniker i Malmö: En i Hansa på Södra Promenaden och en vid Triangeln på Södra Förstadsgatan. 

Pris för Invisalign i Malmö?

Det finns många faktorer som påverkar den slutgiltiga kostnaden för en Invisalign-behandling. Därför är det svårt att ge prisförslag utan en inledande undersökning. Det kan handla om hur omfattande eller komplex bettavvikelsen är, längden på behandlingen eller vilka behov just du kommer ha. För att få en första bedömning är det därför bäst att boka in en konsultation. Då kan ni prata om förväntningar och förutsättningar, och du kommer även få ett kostnadsförslag att ta ställning till.

Priserna på Invisalign ligger mellan 29000 och 65000 kronor. Vid mycket komplicerade behandlingar kan taxan bli högre och vid enkla korrigeringar kan det slutgiltiga priset bli lägre.

Delbetala från 300 kronor i månaden

Hos Aqua Dental, din tandläkare i Malmö, kan du delbetala din tandvård med en fast månadskostnad från 300 kronor per månad, helt räntefritt. En fast kostnad innebär att du alltid har samma kostnad varje månad oavsett vilken behandling du behöver eller hur många tillfällen. 


Tandregleringscheck Malmö

Undrar du om Invisalign är rätt för dig? Då kan du boka en tid för konsultation och tandregleringscheck hos tandläkare Rui Fabiano och Anneli Johansson i Malmö. Om du bestämmer dig för att inleda en behandling så dras kostnaden för konsultationen av.

Tandreglering Malmö: så går en behandling med Invisalign till 

Boka tid för konsultation online

Det första du ska göra för att påbörja en behandling med Invisalign är att boka tid för en konsultation. Det gör du enkelt via vår onlinebokning. 

Besök oss för en konsultation

För att påbörja en behandling med Invisalign behöver du först boka tid för en konsultation. Det gör du enkelt via vår onlinebokning. På plats på konsultationen går du och tandläkaren igenom dina besvär och pratar om dina förutsättningar, förväntningar och möjligheter. Du får möjlighet att ställa dina frågor, och ni går igenom de bästa alternativen för dig.

Inskrivning 

Justeringen av tänderna görs med hjälp av individuellt framtagna och avtagbara skenor. När behandlingen ska inledas tas röntgenbilder och kliniska fotografier. Ett digitalt avtryck av tänderna tas och en analys att bettet görs för skapa en 3D-modell av slutmålet. En tidsram sätts upp för hur lång tid behandlingen uppskattas ta. Du kan alltså på förhand se slutresultatet av din behandling. 

Använd din Invisalign

Vid nästa besök kommer du få din första uppsättning Invisalign. Under behandlingens gång byts skenorna ut och din tandläkare kommer ge dig fler uppsättningar att använda tills nästa besök. Exakt hur ofta de byts ut är individuellt och beror på behandlingsplanen. För att uppnå det önskade resultat på beräknad tid är det viktigt att du använder tandställningen så mycket som möjligt. Allra bäst är det om du endast tar ut tandställningen när du ska äta eller dricka. Använd åtminstone 20 timmar per dygn, helst 22 timmar.

Efter behandlingens slut

Invisalign-behandlingen ger ett permanent resultat och tar mellan 3-18 månader, beroende på hur hur allvarligt problemet är. Efter avslutad behandling kan du ibland behöva en retainer (en genomskinlig skena) för att stabilisera tänderna och hålla dem på plats. Våra specialisttandläkare Anneli Johansson och nischtandläkare Rui Fabiano har lång erfarenhet och stor kunskap att hjälpa dig att uppnå önskat resultat. De finns alltid där för att svara på dina frågor om och under behandlingen.

Tandställning Malmö

Om dina tänder har vuxit fel eller om du har ett bettfel finns det olika alternativ för tandställning. Behandling med tandställning kallas för tandreglering. Beroende på ditt bettfel och dina individuella förutsättningar, finns det olika typer av tandställning att välja på. Många väljer Invisalign tack vare dess positiva egenskaper och bra resultat.


Vad är Invisalign?

Invisalign är en typ av osynlig tandställning med genomskinliga skenor och ett utmärkt alternativ till vanlig tandställning i metall. En stor fördel med Invisalign är att den är väldigt enkel, smidig och bekväm att bära. Den har inga metallfästen eller trådar som kan irritera. Till skillnad från traditionell tandställning kan Invisalign dessutom tas ut när som helst, vid exempelvis måltider eller möten, och enkelt sättas in direkt efter igen. Detta bidrar till en bättre munhygien.

Invisalign i Skåne

Hos oss på Aqua Dental arbetar några av Sveriges främsta och mest erfarna tandläkare inom estetisk tandvård och tandreglering. Vi skapar årligen över 1000 nya leenden. Hos oss kombinerar vi lång erfarenhet, fördjupad kunskap och personlig service med moderna metoder för att hjälpa dig på bästa sätt. Vi hjälper dig med Invisalign i Skåne.


Hur fungerar Invisalign?

Tandregleringssystemet Invisalign är uppbyggt av en serie skenor (aligners) som tas fram med hjälp av bland annat 3D-teknik till patienten, och som sedan byts ut med jämna mellanrum under behandlingens gång. Skenorna är individuellt anpassade och justerar tänderna steg för steg mot önskad position.

Tandregleringscheck Skåne

De allra flesta besvär och bettfel går att justeras med Invisalign. Men det finns vissa saker att tänka på och som utgår från dina egna förutsättningar och förväntningar. Konsultera därför en av våra tandläkare för att få veta vad som är bäst för dina tänder.


Besvär som går att korrigera med Invisalign:

  • Överbett När överkäkens framtänder står ut framför underkäkens. 
  • Trångställt Platsbrist i tandbågen som ger tippade, sneda eller roterande tänder.
  • Underbett En framskjuten underkäke, den nedre tandradens tänder hamnar framför den övre tandraden.
  • Platsöverskott Mellanrum med tänderna, oftast med glugg mellan framtänderna.
  • Öppet bett Framtänderna möts inte när man biter ihop.
  • Korsbett När över- och underkäkens sidopartier inte möts på ett bra sätt.

Invisalign i Skåne

Hos oss på Aqua Dental arbetar några av Sveriges främsta och mest erfarna tandläkare inom estetisk tandvård och tandreglering. Vi skapar årligen över 1000 nya leenden. Hos oss kombinerar vi lång erfarenhet, fördjupad kunskap och personlig service med moderna metoder för att hjälpa dig på bästa sätt. Vi hjälper dig med Invisalign i Skåne.


Hur fungerar Invisalign?

Tandregleringssystemet Invisalign är uppbyggt av en serie skenor (aligners) som tas fram med hjälp av bland annat 3D-teknik till patienten, och som sedan byts ut med jämna mellanrum under behandlingens gång. Skenorna är individuellt anpassade och justerar tänderna steg för steg mot önskad position.

Hur lång tid tar behandlingen?

En behandling med Invisalign tar olika lång tid beroende på hur omfattande bettjusteringen är. Generellt sett tar tandreglering med Invisalign längre tid än behandling med traditionell tandställning, men är ett bra alternativ då metoden är smidig och flexibel.

Behandlingslängden varierar mellan 3 till 18 månader, och du måste byta ut dina skenor ungefär varannan vecka. Vanligtvis besöker du din tandläkare var sjätte till åttonde vecka för uppföljning och justering. 

Vid justering av tänderna med hjälp av Invisalign är det viktigt att följa tandläkarens rekommendation och råd. Dessa är individuellt anpassade efter dig och framtagna för att passa din behandlingsplan. När du behandlas med Invisalign ™ är det viktigt att du bär skenan så mycket som möjligt, minst 20 till 22 timmar. Efterbehandling

Efter avslutad behandling är det viktigt att använda din retainer-skena om du har fått en sådan. Den hjälper till att hålla dina tänder på plats efter att du slutat använda din Invisalign.

Upprätthåll god munhygien

Fortsätt borsta tänderna två gånger dagligen och använd tandtråd samt fluorskölj för att undvika bakterier och karies.

Besök oss för rutinkontroller och undersökningar

Regelbundna undersökningar är en viktig del i efterbehandlingen av din tandreglering. Besök en tandhygienist för att få hjälp med plack som byggts upp för att undvika problem med tandköttet.

Använd tandskydd vid behov

Om du utövar kontaktsporter som riskerar att skada tänderna eller käken är det viktigt att använda tandskydd. Boka din Invisalign-konsultation och tandregleringscheck redan idag.

Träffa några av Sveriges främsta och mest erfarna tandläkare

Hos oss på Aqua Dental arbetar några av Sveriges främsta och mest erfarna tandläkare inom estetisk tandvård och tandreglering. Vi skapar årligen över 1000 nya leenden. Hos oss kombinerar vi lång erfarenhet, hög kunskap och personlig service med moderna metoderna för att hjälpa dig på bästa sätt.

När?

Boka en tid som passar dig i vår onlinebokning. 

Var

Södra promenaden 69A,
Malmö

Pris

Konsultationen kostar 1095 kronor och dras sedan av från priset om du påbörjar en behandling. 

Vanliga frågor

Tandregleringssystemet Invisalign ™ är uppbyggt av en serie skenor (aligners) som tas fram individuellt till patienten och byts med jämna mellanrum ut under behandlingens gång. Skenorna är individuellt anpassade och justerar tändernas position steg för steg mot önskad position. Metoden är även väldigt flexibel då skenorna är avtagbara och således kan tas ut under kortare stunder vid exempelvis måltider eller möten.

En behandling med Invisalign ™ tar olika lång tid beroende på hur stor bettjusteringen är. Behandlingslängden varierar mellan 3 och 18 månader. 

Invisalign ™  kan korrigera flertalet bettfel: Trångställningar, Korsbett, Överbett, Djupt bett, Öppet bett, Gluggar och mellanrum mellan tänderna.

Vad en behandling med Invisalign ™  kostar varierar beroende på exempelvis bettproblematik och omfattning. Vanligtvis ligger kostnaden för behandlingen på 29 000 och 65 000 kronor. Vid komplicerade behandlingar kan taxan bli högre och vid enkla korrigeringar kan den bli lägre.

Om du önskar går det bra att dela upp kostnaden för behandlingen. Vi erbjuder förmånliga delbetalningslösningar från 300 kronor i månaden. Din månadskostnad baseras på behandlingskostnaden och du kan enkelt ansöka om delbetalning via sms eller i receptionen. Läs mer om avbetalningslösningen här