”Jag är så nöjd att det inte är klokt”  

Aina Lesse har sedan barnsben lidit på grund av utseendet på hennes tänder. Mer exakt för att hon haft mycket tandkött och därav små tänder. Redan som barn fick hon höra talas om att tandköttskorrigering kunde åtgärda problemet, men hennes tandläkarskräck har gjort att hon inte tagit tag i saken. 

Aina Lesse arbetar med casting, samt att hon driver sitt Instagramkonto med fler än 270 000 följare. Utöver det arbetar hon också med sin blogg som är välbesökt. 

När Aina var i tolv års ålder informerades hon om att det går att bränna bort tandkött för att få balans mellan rött och vitt i munnen. En metod hon hört talas om men inte förstått innebörden av. 
– Sen dess har jag tänkt på att det är något jag vill göra, men jag har inte vågat. Jag har alltid tyckt att det är läskigt att bara gå till tandläkaren och att då bränna bort tandkött låter väldigt otäckt. Sedan fick jag en rekommendation av en vän och fick på så sätt kontakt med Aqua Dental. Då fick jag en spark i baken och kände att det äntligen var dags, säger Aina. 

Funderar du på tandköttskorrigering? Läs mer här.

Hon blev fri sin tandläkarskräck

En konsultation bokades in under sommaren 2017. Tillsammans kom Aina och tandläkaren fram till att det bästa skulle vara att bränna bort ett par millimeter av tandköttet och även förlänga båda framtänderna. I augusti var det dags att påbörja ingreppet. 
 – Jag led av tandläkarskräck innan men jag blev så otroligt bra bemött. Väldigt pedagogiska och lugna tandläkare, vilket gjorde att jag kände mig trygg. Eftersom jag blev så bra bemött och var där så ofta är jag botad från min rädsla nu, säger hon. 

Tandköttskorrektionen utfördes av en parodspecialist, vilket innebär att fokus i behandlingen låg på att korrigera tandköttet. Under tandköttskorrigeringen var Aina bedövad och efteråt var hon väldigt nöjd med resultatet.
– Jag är så glad att jag gjorde det här, jag är verkligen nöjd. Jag har bara positiva saker att säga. 

Rätt tandläkare gjorde hela skillnaden 

Eftersom hon även skulle förlänga framtänderna hade hon ytterligare en behandling inplanerad efter det att tandköttskorrigeringen läkt. Då fästes två skalfasader på hennes framtänder. 
– Jag är så nöjd att det inte är klokt. Det var det bästa jag gjorde under 2017. Jag skulle absolut rekommendera det till andra. Det är många som skriver till mig och frågar om det är farligt, men jag lugnar dem och säger att om rätt tandläkare utför behandlingen så kan resultatet verkligen bli fantastiskt, säger hon. Var det länge sedan du var hos tandläkaren? Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig med ett generöst erbjudande. 

Boka tid, info eller frågor

Ange ditt telefonnummer så ringer vi upp dig.