Allt du behöver veta om tandblekning 

Vita tänder och ett fräscht och friskt leende är något som de allra flesta vill ha. En tandblekning hos oss kan snabbt, enkelt och skonsamt hjälpa dig att få ett nytt fräscht leende. På Aqua Dental erbjuder vi våra patienter både tandblekning på klinik och hemblekning.

Genom en enkel behandling kan du på bara några timmar bli av med missfärgningar som du länge har velat bli av med. Vi på Aqua Dental utför både tandblekning på våra kliniker samt tillhandahåller kit för tandblekning hemma. Vid enklare missfärgningar erbjuder vi även alternativet saltblästring. Läs mer om våra tandblekningsmetoder och saltblästring nedan.

Tandblekning på klinik med Brilliant Smile

– Effektivt och snabbt resultat
– Blekningstid cirka två timmar
– Pris: 3 500 kronor, inkluisve material

Innan blekgelen läggs på förbereds behandlingen genom att vi skyddar dina läppar, tandkött och tunga. Bland annat lägger vi ett blockerande skyddsmaterial på ditt tandkött. Blekgelen appliceras på tänderna och belyses sedan med en UV-lampa under tre omgångar i 15 minuter (totalt 45 minuter). Under behandlingen ligger du bekvämt i våra omsorgsfullt, skönt stoppade behandlingsstolar av Tempur. Efter cirka 1,5–2 timmar är behandlingen klar och du lämnar kliniken med ett nytt, fräscht och bländande leende! Pris: 3 500 kronor inklusive material. 

Viktigt att tänka på: en undersökning måste ha gjorts hos tandläkare eller tandhygienist de senaste tre månaderna för att undvika komplikationer. Självklart kan vi även ordna en tid för en undersökning  om ni önskar.

Klinikblekning med Brilliant Smile

- kompletterad med hemblekning i skena

– Hemblekning i 2–3 dygn stabiliserar resultatet av blekningen (se information nedan)
– Pris: 4 900 kronor inklusive material

Denna form av tandblekning börjar med en klinikblekning, likt den beskriven ovan, men kompletteras med hemblekning med skena. Beroende på behov och önskat resultat används skenorna olika lång tid. Följ behandlarens instruktioner för att uppnå önskat resultat.
Viktigt att tänka på: En undersökning måste ha gjorts hos tandläkare eller tandhygienist de senaste sex månaderna.

Hemblekning Brilliant Smile eller Opalescence – med skena

– Flexibel eftersom du gör blekningen hemma
– Pris: 2 900 kronor, över- och underkäke

Vår tredje tandblekningsmetod är ett alternativ för dig som föredrar att på egen hand göra blekningen hemma. Avtryck av dina tänder tas vid första besöket. På återbesökstiden provas dina gelskenor ut och du erhåller även noggranna instruktioner om hur du använder blekgelen samt hur du ska sköta dina skenor. Skenorna används i en till två timmar i sex till åtta dagar beroende på missfärgningar och önskat resultat. 

Viktigt att tänka på: En undersökning måste ha gjorts under de senaste sex månaderna. 

Det finns flera olika tandblekningsmetoder att välja bland

Brilliant Smile Teeth Whitening Strips

– Tandblekning som görs hemma
– Snabbt och effektivt resultat
– Pris: 1495 kronor, inkluisve material

Detta är en helt ny produkt för hemmablekning av tänder som enbart får säljas av tandläkare. Innan behandling utförs en undersökning för att säkerställa att användaren är en lämplig kandidat för blekning. Blekningen utförs därefter med strips som du bär några timmar per dag för ett snabbt och effektivt resultat. I kittet ingår även Brilliant Smiles WhiteningBoost Toothpaste som avlägsnar ytliga missfärgningar och ska användas innan och under tiden du bleker dina tänder.


Saltblästring (LM ProPower)

– För enklare missfärgningar
– Snabbt resultat

Vill du få ett vitare och vackrare leende och uppleva en omedelbar frisk och fräsch känsla i din mun? Som ett alternativ till tandblekning erbjuder vi LM ProPower saltblästring. Saltblästringen tar snabbt och effektivt bort missfärgningar som exempelvis kommer från kaffe, té, rödvin och tobak. LM ProPower är en stråle av luft, bikarbonat och vatten – en blästring – som skonsamt avlägsnar beläggningar och missfärgningar. Saltblästringen sliter inte på emaljen och utvecklar därmed inga ilningar/isningar efter utförd behandling.

Vem längtar inte efter ett vitare och fräschare leende? Kanske har du en stor dag framför dig och vill ge ditt leende ett extra lyft? Har du kanske slutat röka eller snusa och vill ge dig själv en tandblekning som belöning? Eller så närmar sig en storhelg med mycket festligheter och du vill känna dig fin på säsongens kalas. Oavsett varför du bleker dina tänder så kommer ditt vita leende både märkas och kännas fräscht.

Innan tandblekning rekommenderar vi en undersökning för att kontrollera om du har eventuella hål (en undersökning månste ha gjort inom sex månader, klicka här för att boka en undersökning). Det är också viktigt att tandköttet är friskt innan tandblekning. Ett friskt tandkött minskar irritationer under och efter tandblekning. Ilningar och isningar kan normalt uppstå vid behandling men dessa är övergående och brukar normalt försvinna dagen efter. För att lindra besvären kan du skölja med fluor och använda en tandkräm mot ilningar.

Tandblekningen påverkar inte plast- eller porslinslagningar, kronor eller fasader – endast den naturliga tandytan är mottaglig för substansen i blekgelen.

Tandblekningens resultat påverkas av tandens ursprungliga färgnyans och vilken typ av eventuella missfärgningar man har samt hur länge de suttit. Tandblekningens hållbarhet är beroende av faktorer som hur väl du sköter dina tänder efter blekningen men även tjockleken på emaljen samt dina personliga kost-, nikotin- och läkemedelsvanor. En tandblekning håller i ett eller ett par år.

Är du intresserad av att bleka tänderna med någon av våra tandblekningsmetoder? Fyll i formuläret nedan så kommer vi att kontakta dig inom kort.

Information om artikeln

Kontakta oss

Om du söker tid för undersökning, tandhygienist eller akuttandvård går det bra att använda vår onlinebokning. För konsultationer och andra frågor hänvisar vi till vårt servicecenter på 010 - 188 00 00.