Airflow

Airflow är en populär och skonsam behandling för att få ett vitare leende.

Allt fler vill ha ett vitare leende och Airflow är en behandling som både är effektiv och skonsam. Det är nu en allt mer populär behandling för att få vitare tänder.

Vad är Airflow?

Airflow är en behandling för att få ett vitare leende med hjälp av saltblästring (även känt som luftpolering). Det är en populär metod som är effektiv, synlig och skonsam. Svåråtkomliga fläckar som missfärgat tänderna till följd av rökning, snus, dryck- och födoämnen är svåra att få bort enbart genom tandborstning. Airflow är en mild metod och ett alternativ till tandblekning för att få bort svåra missfärgningar i bettet. Tekniken är modern och hjälper dina tänder återfå en naturlig färg. Behandlingen utförs av en legitimerad tandhygienist.


När kan en Airflow-behandling vara ett alternativ?

Missfärgningar är vanligt och många drabbas av gula och fläckiga tänder. I många fall kan missfärgningar enkelt åtgärdas med hjälp av Airflow, det är en av många metoder som finns att tillgå. Airflow är ett lämpligt behandlingsalternativ för de som röker, snusar och äter samt dricker livsmedel som orsakar missfärgningar. Exempel på livsmedel som kan orsaka missfärgningar är kaffe, te, rött vin, rödbetor, gurkmeja och curry.


Vad kostar en Airlow-behandling?

En Airflow behandling är en estetisk behandling som inte ersätts av försäkringskassan. Hos Aqua dental betalar du 899 kronor.


Vilka resultat kan jag förvänta mig?

Dina tänder får en professionell tandrengöring där tandhygienisten putsar, polerar och rengör dina tänder. Därefter avlägsnas missfärgningarna med saltblästring. Dina tänder blir vitare efter ett besök och behandlingen utförs normalt sett vid ett tillfälle. Behandlingen i sig är smärtfri och tar vanligtvis en halvtimme. Du lämnar kliniken med en fräsch känsla i munnen.

Efter avslutad behandling bör du försöka avvänja dig från snus eller rökning för att behålla den vita färgen på tänderna. Väljer du att fortsätta röka eller snusa missfärgas tänderna på nytt.


Hur gör jag en bokning?

Du kan enkelt boka en tid online eller ringa in till en av våra klinker nära dig. Tillgänglighet av tider för en Airflow-behandling är god. Du kan oftast få en tid samma dag. Ring oss på 010-188 00 00 eller fyll i formuläret nedan så hör vi av oss. Vid onlinebokning ska du välja en akuttid (det vill säga en delundersökning) som kostar 575 kronor. Då kan tandläkaren göra en bedömning av ditt vårdbehov eller estetiska önskemål.

Vill du boka en tid? 


Att tänka på före och efter behandling

En Airflow-behandling hamnar under kategorin “estetisk tandvård” vilket innebär att det allmänna tandvårdsbidraget ej kan användas. Du kan å andra sidan använda ditt bidrag från Försäkringskassan på kostnaden för en undersökning och därmed få det reducerat.

Innan en Airflow-behandling är det rekommenderat att boka en tid för en undersökning för att säkerställa att din orala hälsa är god. Det är önskvärt att munhälsan är under kontroll innan en estetisk behandling påbörjas för att förebygga irritation, sveda och rodnad i slemhinnan. Detta innefattar även att tandstensborttagning bör bokas före besöket. Man kan även samboka besöken och uppge att man önskar tandstensborttagning och Airflow som en paketbokning.

Efter behandling ska du helst inte äta eller dricka den närmsta timmen då du är mer mottaglig för missfärgningar direkt efter behandling. Dina levnadsvanor påverkar givetvis hur länge du kan bevara den vita färgen och hur länge missfärgningar håller sig borta. Frekvent intag av kaffe, te eller starka rök- och snusvanor gulnar till tänderna betydligt fortare, undvik därmed konsumtion av mörka färgämnen om du önskar behålla den naturliga färgen längre. Långvarigheten och effekten av Airflow är alltså individuell.


Behandling

Första steget är att du får träffa en legitimerad tandhygienist som påbörjar behandlingen med att putsa och polera kring missfärgade tandytor.

Tekniken Airflow appliceras därefter och kan liknas vid en luftpolering där en kombination av salt, vatten och ett lufttryck tillämpas för att eliminera missfärgningar och mörka beläggningar.

Tandhygienisten använder Airflow för är att komma in mellan tänderna, bakom tänderna och även för att rengöra tändernas framsida. Åtkomligheten är alltså större och metoden är mer skonsam då skadliga partiklar ej används.

Du lämnar kliniken med en ren och fräsch känsla, tandhygienisten återskapar alltså tändernas naturliga vita färg. Behandlingen är mer vävnadsvänlig än tandblekning och lämpar sig för patienter som vill ha ljusare tänder till ett billigare pris.

Är Airflow bra?

Airflow är en bra metod för att få bort ytliga till svåra missfärgningar i bettet. Det är mer skonsamt och billigare än tandblekning och får även bort svåråtkomliga beläggningar mellan tänderna. Saltblästringen ger dig en ren känsla i munnen och är ett bra alternativ för att uppnå en vitare nyans på tänderna.

Vad är Tandblästring?

Tandblästring är detsamma som Airflow eller saltblästring, det vill säga olika namn på samma behandlingsmetod. Mycket i vår dagliga konsumtion kan missfärga tänderna däri kaffe, te, rökning, snus, rödvin med mera. Majoriteten av missfärgningarna kan avlägsnas med airflow, en form av blästring på tänderna med högt tryck, salt och vatten.

Är behandlingen smärtfri?

Airflow är en helt smärtfri behandling, det man kan uppleva är ytliga ilningar initialt. Saltblästringen tar enkelt och skonsamt bort fläckar, svåra som djupa. Behandlingen utförs av kompetenta och legitimerade tandhygienister med expertis inom området. Airflow medför ej obehag för patienten och är ett mer lindrigt alternativ till tandblekning.

För vilka passar Airflow?

Airflow är en behandling som passar de flesta patienter som lider av missfärgningar och mörka beläggningar. Rökare och kaffedrickare är typiska patienter som väljer Airflow. Tandblekning kan ibland ge upphov till långvariga ilningar, särskilt för patienter som redan har tunn och känslig emalj. Airflow som behandling blir därför ett mildare alternativ. Vid tandblekning blir tänderna vitare. Med Airflow syftar man primärt till att återställa tändernas naturliga färg.

Hur långvarig är effekten av Airflow?

Enligt våra online-recensioner är Airflow en behandling som många blir nöjda med. Hur långvarig effekten blir är dock väldigt individuell. Dina vardagsrutiner och din livsstil påverkar hur länge du kan bevara den vita färgen och hålla missfärgningarna borta. Storrökare, snusare och kaffedrickare har en ökad tendens till att få tillbaka missfärgningar betydligt fortare. Kommer du ifrån vanor som missfärgar tänderna kan du behålla den vita nyansen under en längre period.

Om du har några frågor är du välkommen att fylla i formuläret nedan eller ringa oss på 010-188 00 00.

Information om artikeln

Mer om vita tänder

Dags för en undersökning?

Vi vet att du har hört det förr, men regelbundna besök hos tandvården är viktigt för att dina tänder ska må bra. Välkommen till oss och upplev en trevligare tandläkare.