Airflow

Populär och skonsam behandling för att ta bort missfärgningar och återskapa tandens naturliga färg.

Vill du fräscha upp ditt leende utan att det ska göra ont eller vara krångligt? Då kan Airflow tandrengöring vara för dig. Med hjälp av Airflow kan svårare fläckar på tänderna, som orsakats av exempelvis, rökning, snus, kaffe eller te, tas bort på ett snabbt och milt sätt.

Airflow är ett skonsammare alternativ till tandblekning, och utförs av en legitimerad tandhygienist. Airflow är en poleringsmetod vilket kan hjälpa till att fräscha upp munnen och ge ett vitare leende. Metoden är mycket verkningsfull och helt smärtfri.


Vad är Airflow?

Airflow är en modern tandrengöring som blivit populär för att den är så mild. En Airflow-behandling utförs av en legitimerad tandhygienist som polerar, putsar och blästrar dina tänder med en blandning av salt, vatten och luft (som en form av luftpolering). Airflow är en bra metod för rengöring av tänderna och för att återskapa tändernas naturliga färg. Tekniken gör också att tandhygienisten, till skillnad från andra metoder, kommer åt även mellan och bakom tänderna.


När du vill fräscha upp ditt leende med en Airflow-behandling är det bra att inleda med att boka ett besök hos en tandhygienist eftersom det är viktigt att tänderna är friska och att tandsten är borttaget innan en behandling med Airflow påbörjas. Du kan enkelt boka en tid för en tandhygienistbehandling i vår onlinebokning. 

Vilka missfärgningar kan Airflow ta bort?

Behandlingen passar de flesta som lider av missfärgade tänder eller mörka beläggningar, och vill ha vitare tänder. Rökare och kaffedrickare är typiska patienter som väljer Airflow. Men även för patienter som önskar sig ett fräschare leende, ljusare tänder och inte vill göra en tandblekning är Airflow en lämplig behandling.

Fläckar på tänderna som går att ta bort med Airflow:

  • Rökning
  • Rött vin
  • Kaffe
  • Snus
  • Livsmedel som rödbetor, gurkmeja och curry


Fördelar med Airflow

Airflows tandrengöring har flera fördelar jämfört med andra metoder för vitare tänder.

  • Ett mildare alternativ: Många väljer Airflow som ett alternativ till tandblekning. Tandblekning kan ibland ge upphov till långvariga ilningar, särskilt för patienter som redan har tunn och känslig emalj.
  • Naturligt resultat: Vid tandblekning blir tänderna vitare. Med Airflow vill man främst återställa tändernas naturliga färg.


Airflow rengör tänderna på djupet

Vi rekommenderar att du borstar tänderna minst två gånger dagligen och rengör med tandtråd och fluor. Men även om man kommer långt med god munhygien och bra rutiner med tandborsten, så räcker det inte alltid. En behandling med Airflow kan hjälpa dig att få en fräschare känsla i munnen och rengör dina tänder på djupet.


Så går en Airflow-behandling till

Första steget är att du får träffa en legitimerad tandhygienist, som påbörjar behandlingen genom att ta bort tandsten. Ibland kan plack tas bort med hjälp av Airflow men hårt sittande tandsten måste först tas bort av tandtygienisten. Sedan fortsätter tandhygienisten med att putsa och polera kring missfärgade tandytor. Därefter kan Airflow-behandlingen påbörjas. Airflow kan liknas vid en luftpolering där en kombination av salt, vatten och ett lufttryck tillämpas för att eliminera missfärgningar och mörka beläggningar samt återställa tandens naturliga nyans. Tandhygienisten använder Airflow för är att komma in mellan tänderna, bakom tänderna och även för att rengöra tändernas framsida. Airflow är en metod som polerar tänder grundligt.

Du kommer att lämna kliniken med en ren och fräsch munkänsla. Tandhygienisten återskapar alltså tändernas naturliga vita färg och Airflow är mer vävnadsvänlig än tandblekning.


Hur ofta kan man göra en Airflow-behandling?

Eftersom Airflow är en så pass skonsam metod kan man göra behandlingen en gång per år. Prata med din tandhygienist om vad som passar bäst för dig.


Pris på en Airflow-behandling

En Airflow-behandling är en estetisk behandling som inte ersätts av försäkringskassan. Hos Aqua Dental betalar du 899 kronor. Ytterliggare kostnaderna för nödvändiga åtgärder såsom tandstensborttagning kan tillkomma.


Vilka resultat kan jag förvänta mig?

Dina tänder får en professionell tandrengöring där tandhygienisten putsar, polerar och rengör dina tänder. Därefter avlägsnas missfärgningarna med saltblästring. Dina tänder blir vitare efter ett besök och behandlingen utförs normalt sett vid ett enda tillfälle. Airflow är i sig smärtfritt och tar vanligtvis en halvtimme. Du lämnar kliniken med en fräsch känsla i munnen.

Efter avslutad behandling bör du försöka avvänja dig från snus eller rökning för att behålla den vita färgen på tänderna. Väljer du att fortsätta röka eller snusa missfärgas tänderna på nytt.


Var kan jag boka Airflow tandrengöring?

Vi erbjuder Airflow tandrengöring på alla våra kliniker. Du hittar oss i Stockholm, GöteborgMalmö, Uppsala, Västerås, Helsingborg, ÅreÖstersund och Karlstad.


Hur bokar jag en tid?

Du kan enkelt boka en tid online eller ringa till en av våra klinker nära dig. Tillgänglighet av tider för en Airflow-behandling är god. Du kan oftast få en tid samma dag. Ring oss på 010-188 00 00 eller fyll i formuläret nedan så hör vi av oss. Om du bokar tid online kan du boka tid för en tandhygienistbehandling och där prata med tandhygienisten om att du är intresserad av Airflow. Innan du genomgår en behandling med Airflow är det vikitgt att en tandhygienist har undersökt situationen i munnen och tagit bort tandsten.

Intresserad av Airflow?

Att tänka på före och efter en behandling med Airflow

En Airflow-behandling hamnar under kategorin ”estetisk tandvård”, vilket innebär att det inte räknas in i högkostnadsskyddet.

Innan en Airflow-behandling rekommenderar vi att boka en tid för undersökning för att säkerställa att din orala hälsa är god. Det är bra om munhälsan är under kontroll innan en estetisk behandling påbörjas för att förebygga irritation, sveda och rodnad i slemhinnan. Du kan även boka tid för en hygienistbehandling och där prata med tandhygienisten om att du är intresserad av att göra en airflow-behandling.


Efter behandling med Airflow

Efter en behandling med Airflow ska du helst inte äta eller dricka den närmsta timmen då du är mer mottaglig för missfärgningar direkt efter behandlingen. Dina levnadsvanor påverkar hur länge du kan bevara den vita färgen och hur länge missfärgningar håller sig borta. Frekvent intag av kaffe, te eller starka rök- och snusvanor gulnar till tänderna betydligt fortare. Undvik konsumtion av mörka färgämnen för att behålla den naturliga färgen längre. Långvarigheten och effekten av Airflow är individuell.

Är Airflow bra?

Airflow är en bra metod för att få bort ytliga till svåra missfärgningar i bettet. Det är mer skonsamt och billigare än tandblekning och får även bort svåråtkomliga beläggningar mellan tänderna. Saltblästringen ger dig en ren känsla i munnen och är ett bra alternativ för att uppnå en vitare nyans på tänderna.

Vad är Tandblästring?

Tandblästring är detsamma som Airflow eller saltblästring, det vill säga olika namn på samma behandlingsmetod. Mycket i vår dagliga konsumtion kan missfärga tänderna däri kaffe, te, rökning, snus, rödvin med mera. Majoriteten av missfärgningarna kan avlägsnas med airflow, en form av blästring på tänderna med högt tryck, salt och vatten.

Är behandlingen smärtfri?

Airflow är en helt smärtfri behandling, det man kan uppleva är ytliga ilningar initialt. Saltblästringen tar enkelt och skonsamt bort fläckar, svåra som djupa. Behandlingen utförs av kompetenta och legitimerade tandhygienister med expertis inom området. Airflow medför ej obehag för patienten och är ett mer lindrigt alternativ till tandblekning.

För vilka passar Airflow?

Airflow är en behandling som passar de flesta patienter som lider av missfärgningar och mörka beläggningar. Rökare och kaffedrickare är typiska patienter som väljer Airflow. Tandblekning kan ibland ge upphov till långvariga ilningar, särskilt för patienter som redan har tunn och känslig emalj. Airflow som behandling blir därför ett mildare alternativ. Vid tandblekning blir tänderna vitare. Med Airflow syftar man primärt till att återställa tändernas naturliga färg.

Hur långvarig är effekten av Airflow?

Enligt våra online-recensioner är Airflow en behandling som många blir nöjda med. Hur långvarig effekten blir är dock väldigt individuell. Dina vardagsrutiner och din livsstil påverkar hur länge du kan bevara den vita färgen och hålla missfärgningarna borta. Storrökare, snusare och kaffedrickare har en ökad tendens till att få tillbaka missfärgningar betydligt fortare. Kommer du ifrån vanor som missfärgar tänderna kan du behålla den vita nyansen under en längre period.

Om du har några frågor är du välkommen att fylla i formuläret nedan eller ringa oss på 010-188 00 00.

Information om artikeln

Dags för en undersökning?

Vi vet att du har hört det förr, men regelbundna besök hos tandvården är viktigt för att dina tänder ska må bra. Välkommen till oss och upplev en trevligare tandläkare.