Välkommen till Tandvård 2.0

Den 16-20 november tar vi nästa steg i vår moderna och kvalitativa tandvård och vi vill visa dig som patient hur enkelt det kan vara. Du behöver bara vara där.

På Aqua Dental arbetar vi för att tandvården ska ske på dina villkor. Nu tar vi nästa steg i vår strävan mot att erbjuda Sveriges mest tillgängliga och kvalitativa tandvård. Den 16-20 november är du välkommen till oss på Aqua Dental Express för att hämta ut en ny tand samma dag som du söker vård.

Ny tand samma dag

Hos oss är den traditionella leveranstiden endast två veckor - från scanning till leverans. Men tack vare våra tandtekniska laboratorium kan vi under dessa dagar förkorta leveranstiden till endast fem timmar, självklart utan att kompromissa med kvaliteten. En av våra tandläkare tar först ett digitalt avtryck. Därefter får du lämna kliniken i några timmar, vi bjuder dig på en måltid under tiden, och när du sedan blir återkallad finns din nya tand redo för dig. En av våra tandläkare sätter då fast tanden, som är tillverkad av en av våra tandtekniker. Under den här veckan kommer du också kunna följa det digitala arbetsflödet på plats.


Samma höga kvalitet

Vi kommer aldrig att kompromissa på kvalitet och därför lovar vi dig att den korta leveranstiden till trots innebär samma goda kvalitet som vår vanliga leveranstid ger. Dessutom köper vi in vårt material från svenska återförsäljare, vilket inte bara gör gott för miljön utan också innebär att produkterna lever upp till svensk standard.


Vill du vara med?

Önskar du få din nya tand samma dag som du besöker oss? Undrar du hur det egentligen går till? Vill du scanna ditt bett för att se förändringar över tid? Vi håller till på Vasagatan 12 och du är varmt välkommen. Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig för att boka in en tid under dessa dagar.


Det finns begränsade tider under veckan och föranmälan krävs.

Fördelar med digital tandvård

  • Lättare för tandläkaren att förstå din målbild
  • Du själv får en bättre insyn och blir mer involverad i behandlingsförloppet
  • Mindre miljöpåverkan
  • Mer effektiv behandlingsperiod
  • Bättre precision på resultatet
  • Mer bekvämt, både för dig och din behandlare


Varför ska jag ersätta min tand?

Det finns flera anledningar till att ersätta sin trasiga eller förlorade tandkrona. Om du har en skadad tand som har en frisk rot kvar är det bra att ersätta din naturliga krona med en porslinskrona för att undvika att roten skadas eller bettet förändras, till exempel genom att närliggande tänder rör på sig. Om du lever utan tand och tandrot kan det vara bra att inte vänta för länge med att ersätta dem med exempelvis tandimplantat för att minska risken att benet krymper, alltså återbildas. I värsta fall försvårar det behandlingen vid ett senare tillfälle.


Aqua Dental Labs

Vi bedriver tre tandtekniska laboratorier som alla håller ett högt kvalitetsindex och är några av Sveriges ledande labb. De fördelar du som patient kommer att märka av är dels närheten. Eftersom våra labb ligger i anslutning till våra kliniker kan du träffa våra tandtekniker under arbetets gång, som också förkortar arbetstiden. Här arbetar vi också med digitala mock-ups vilket innebär att du får se resultatet redan innan tillverkningen påbörjats. Det betyder också att du kan vara med och påverka målbilden av din nya tand.

Dags för en undersökning?

Vi vet att du har hört det förr, men regelbundna besök hos tandvården är viktigt för att dina tänder ska må bra. Välkommen till oss och upplev en trevligare tandläkare.