tandställning

Tandreglering/tandställning

Tandreglering (Ortodonti)

Aqua Dental utför tandreglering på alla kliniker i Stockholm och Göteborg.
Vi erbjuder bland annat den helt osynliga tandställningen Incognito samt systemen Inman Aligner och Invisalign. Vi har även en estetisk rälstandställning med tandfärgade fästen. Metallrälsens tid är med andra ord förbi! Mer information om våra olika tandställningar och tandregleringsmetoder hittar du här.

Just nu: Gratis konsultation för estetisk tandvård om du bokar en tandläkarundersökning innan den 31/10

Orsak till tandreglering

Tandreglering görs vanligtvis av estetiska eller funktionella skäl. Det är dock aldrig försent att reglera bettet så en tandreglering fungerar lika bra för vuxna som för barn.
Sneda, vridna och trångställda tänder kan försvåra den dagliga rengöringen och leda till karies och tandköttsinflammation. Felställda tänder och bettfel kan även påverka bettfunktionen vilket i sin tur kan resultera i tuggmuskelsmärtor, käkledsbesvär, ansikts- och nacksmärtor, kronisk huvudvärk eller spänningshuvudvärk.

Ett estetiskt tilltalande leende

Leendet kan även ha en social betydelse och ett finare leende kan höja såväl det psykiska välbefinnandet och självkänslan.

Inman Aligner
Den nya estetiska tandregleringsmetoden Inman Aligner kallas det största som hänt estetisk tandvård sedan skalfasaden.

Endast tandläkare certifierade av Inman Aligner kan tillhandahålla denna tandställning. Aqua Dental har tandläkare certifierade på Inman Aligner på samtliga kliniker. Vi har dessutom Sveriges mest erfarna tandläkare på Inman Aligner och har behandlat flest personer i Sverige med denna metod.

Inman Aligner är en modern avtagbar tandställning som justerar tänderna mycket snabbare och billigare än andra konventionella alternativ. Tandställningen består av dubbla fjädrande bågar som med ett milt tryck rätar ut tandbågarna. Detta har visat sig vara ett mycket säkert och effektivt sätt att justera tänderna på.

Patienter som har använt Inman Aligner är mycket nöjda med det snabba resultatet. Denna tandsubstansbevarande metod har förändrat den estetiska tandvården stort. Den genomsnittliga behandlingstiden ligger mellan 6–16 veckor och det till ett överkomligt pris. Efter behandling fixeras tänderna med en tunn ståltråd bakom tänderna.

Dessutom är denna diskreta tandställning avtagbar vilket ger chans till lite vila och vård av tänder och ställning. Tandställningen används 18–20 timmar per dygn.


Mer information om våra olika tandställningar och tandregleringsmetoder hittar du här.

Boka en tid idag!

 

Välkommen till oss för konsultation. Ring 020-20 20 80 eller mejla direkt på info@aquadental.se.

Senaste nyheterna

 • aqua_case_agneta

  Agnetas tänder började lossna: ”Trodde inte att det hände oss med fina tänder”

  Hennes tänder var vita, hon hade inte rökt på 20 år och slarvade aldrig med tandborstningen. När Agnetas tänder började lossna blev både hon och vänner förvånade. I dag har hon tandimplantat och är otroligt nöjd med både behandling och resultat.   Göteborgaren Agneta, 61, har alltid varit mån om sin tandhygien och fick inte sällan komplimanger… Läs mer

 • laserr

  För Israa som lider av tandvårdsrädsla blev lasertandvård räddningen.

  Under hela barndomen samt även i det vuxna livet har Israa Daklallah lidit av tandvårdsrädsla. Inför varje tandläkarbesök har hon känt ångest och oro. När hon blev upplyst om att det fanns en metod som heter lasertandvård och testade den hos oss blev upplevelsen hos tandläkaren någon helt annan. Hur hörde du talas om Aqua Dental… Läs mer

 • Erik Enokidoversion1

  Erik om sina tandimplantat: ”Att borra ett hål är värre än det här”

  Sjuttiotalets amalgamfyllningar eroderade och började spräcka hans tänder. Efter gedigen research bestämde sig Erik Dagemark för att skaffa tandimplantat hos Aqua Dental. – Att borra och dra ut tänder gillar jag inte, det är värre att borra ett hål än att göra det här, säger han. Erik Dagemark kommer från Göteborg och arbetar som affärsutvecklare. Han har… Läs mer

Boka tid redan idag!
 • Tidsbokning
 • Boka akut tandvård

Fyll i formuläret nedan för att kontakta någon av våra kliniker så kontaktar vi dig. Du kan också ringa till oss på telefonnummer 020 - 20 20 80.

Jag behöver akut tandvård

Fyll i formuläret nedan för att boka en akuttid så kontaktar vi dig så fort vi kan. Du kan också ringa till oss på telefonnummer 020 - 20 20 80.