Tandreglering (Ortodonti)

Aqua Dental utför tandreglering på alla kliniker i Stockholm och Göteborg.

Vi erbjuder bland annat den helt osynliga tandställningen Incognito samt systemen Inman Aligner och Invisalign. Vi har även en estetisk rälstandställning med tandfärgade fästen. Metallrälsens tid är med andra ord förbi!

Mer information om våra olika tandregleringsmetoder hittar du här

Orsak till tandreglering

Tandreglering görs vanligtvis av estetiska eller funktionella skäl. Det är dock aldrig försent att reglera bettet så en tandreglering fungerar lika bra för vuxna som för barn.

Sneda, vridna och trångställda tänder kan försvåra den dagliga rengöringen och leda till karies och tandköttsinflammation. Felställda tänder och bettfel kan även påverka bettfunktionen vilket i sin tur kan resultera i tuggmuskelsmärtor, käkledsbesvär, ansikts- och nacksmärtor, kronisk huvudvärk eller spänningshuvudvärk.

Ett estetiskt tilltalande leende

Leendet kan även ha en social betydelse och ett finare leende kan höja såväl det psykiska välbefinnandet och självkänslan.

Inman Aligner

Den nya estetiska tandregleringsmetoden Inman Aligner kallas det största som hänt estetisk tandvård sedan skalfasaden.

Endast tandläkare certifierade av Inman Aligner kan tillhandahålla denna tandställning. Aqua Dental har tandläkare certifierade på Inman Aligner på samtliga kliniker. Vi har dessutom Sveriges mest erfarna tandläkare på Inman Aligner och har behandlat flest personer i Sverige med denna metod.

Inman Aligner är en modern avtagbar tandställning som justerar tänderna mycket snabbare och billigare än andra konventionella alternativ. Tandställningen består av dubbla fjädrande bågar som med ett milt tryck rätar ut tandbågarna. Detta har visat sig vara ett mycket säkert och effektivt sätt att justera tänderna på.

Patienter som har använt Inman Aligner är mycket nöjda med det snabba resultatet. Denna tandsubstansbevarande metod har förändrat den estetiska tandvården stort. Den genomsnittliga behandlingstiden ligger mellan 6–16 veckor och det till ett överkomligt pris. Efter behandling fixeras tänderna med en tunn ståltråd bakom tänderna.

Dessutom är denna diskreta tandställning avtagbar vilket ger chans till lite vila och vård av tänder och ställning. Tandställningen används 18–20 timmar per dygn.

Mer information om våra olika tandställningar och tandregleringsmetoder hittar du här

Boka en tid i dag!

Välkommen till oss för konsultation. Ring 020-20 20 80 eller mejla direkt på info@aquadental.se.

Tack! Ditt meddelande har skickats och vi kommer att kontakta dig inom kort.

Boka tid, info eller frågor

Ange ditt telefonnummer så ringer vi upp dig. 

Det går också bra att ringa till oss. Du når oss på: 020-20 20 80

 • klaratander

  Tandläkarkedjan Aqua Dental fortsätter växa i Stockholm

  Aqua Dental fortsätter växa. Genom ett förvärv av Klara Tänder på Vasagatan får bolaget nu en fjärde klinik i centrala i Stockholm. ”Det är en klinik på bästa läge och med väldigt kompetent personal”, säger Aqua Dentals vd Henrik Augustsson. Läs mer

 • Ingen märkte att jag hade tandställning

  Marcus: ”Ingen märkte att jag hade tandställning”

  39-åriga Marcus Nestor hade tandställning som barn – men som vuxen kom problemen tillbaka. Tack vare tandregleringsmetoden Invisalign blev tänderna raka på bara ett år. – Jag trodde inte att det skulle blir så pass bra på så kort tid, berättar han. När 39-åriga Marcus Nestor var yngre och gick i grundskolan hade han en… Läs mer

 • Nu har jag det där Hollywood-leendet

  ”Nu har jag det där Hollywood-leendet”

  24-åriga studenten Rajmonda Bytyci var missnöjd över utseendet på en av sina framtänder. Hos Aqua Dental fick hon hjälp att göra den estetiska tandregleringsmetoden Inman Aligner. – Nu har jag det där Hollywood-leendet, säger hon och skrattar. Sedan tonåren har 24-åriga Rajmonda Bytyci besvärats av sin framtand som hon inte tyckte var jämn. – Jag störde mig… Läs mer

CENTRALEN, STOCKHOLM

HAMMARBY SJÖSTAD, STOCKHOLM

KUNGSHOLMEN, STOCKHOLM

ÖSTERMALM, STOCKHOLM

ÖSTRA HAMNGATAN, GÖTEBORG CITY

Östra Hamngatan 52,
411 09, Göteborg
020 20 20 80
gbgcity@aquadental.se

Besök oss på Facebook

REDBERGSVÄGEN, GÖTEBORG OLSKROKEN

Redbergsvägen 13 A,
416 645, Göteborg
020 20 20 80
olskroken@aquadental.se