Soile botade sin tandvårdsskräck: "Det kändes som att gå till frisören"

Soile Seluska hade tappat flera tänder och hade svårt att äta. På grund av rädsla hade hon inte gått till tandläkaren på flera år.

Tack vare Aqua Dental försvann tandläkarskräcken så att hon kunde sätta in tandimplantat.
– Nu känner jag mig som en människa igen, säger hon.

55-åriga Soile Seluska försökte åtgärda sina dåliga tänder redan för 10-15 år sedan, men avbröt sin behandling då hon inte tyckte att hon bemöttes korrekt. Den dåliga upplevelsen gjorde att hon kände rädsla för att besöka en tandläkarklinik under flera år, men när hennes tänder till slut var så trasiga att hon fick problem att äta sökte hon hjälp hos Aqua Dental.
– Alla mina tänder började att rasa helt och hållet. Jag kände att jag var tvungen att göra något, man kan inte leva utan tänder.
Vill du veta mer om tandimplantat? Läs mer här

Blev väl omhändertagen

Hos Aqua Dental fick hon en helt annan upplevelse av tandläkarbesöket.
– Jag tycker mycket om min tandläkare, han lugnade mig på ett väldigt bra sätt. Sköterskorna är så duktiga och tog bra hand om mig. Jag svettades ofta tidigare när jag gick till tandläkaren, men nu känns det som att gå till frisören, säger hon.

Amer Hot gjorde bedömningen att Soile skulle få tandimplantat, en behandling som innebär att nya tänder fästs i tandbenet med hjälp skruvar. Tänderna både känns och ser riktiga ut och behandlingen är permanent eftersom att implantatet växer fast i tandbenet.
– Behandlingen har fungerat bra och jag tycker att resultatet är snyggt. Min dotter tycker att jag har fina tänder och det går bra att äta, säger Soile.


”Vill föregå med gott exempel”

Soile Seluska jobbar inom äldreomsorgen, vilket innebär att hon dagligen möter många människor. För henne är det därför viktigt att ha välvårdade och vackra tänder.
– Jag arbetar så nära människor. Många gånger sitter man nära de äldre och pratar med dem eftersom att de ofta hör dåligt. Jag tycker att det känns bättre nu när jag har fixat mina tänder. Även när man träffar anhöriga vill man se bra ut och känna sig fräsch. Jag hjälper andra och säger åt dem att ta hand om sig själva, så då måste jag föregå med gott exempel. Tar jag inte hand om mina tänder kan jag inte säga åt andra att ta hand om sina.

Läs mer om tandimplantat här

Hon berättar att hon under många år inte ville skratta och le på grund av sina dåliga tänder – något hon gör i dag.
– Jag känner mig som en människa igen.

Soile botade sin tandvårdsrädsla när hon ersättade förlorade tänder med tandimplantat.

Tandimplantaten vi använder är Straumann-implantat. Aqua Dental använder dessa som förstahandsleverantör av implantat eftersom vi anser att de är några av branschens säkraste och visar ett stabilt resultat, samtidigt finns det forskning som stödjer detta påstående. 

Undrar du något, är du intresserad av att komma på ett öppet hus, vill du boka en tid för en konsultation? Fyll i formuläret nedan så kommer vi att kontakta dig inom kort.

Information om artikeln

Dags för en undersökning?

Vi vet att du har hört det förr, men regelbundna besök hos tandvården är viktigt för att dina tänder ska må bra. Välkommen till oss och upplev en trevligare tandläkare.