Smärtfri bedövning med Wand

Nu kan du behandlas med bedövningspennan Wand på utvalda kliniker. Många patienter som känner oro inför sitt tandläkarbesök upplever att Wand lindrar, eller helt tar bort, det obehag de förknippar med traditionella bedövningssprutor.

Vad är Wand?

Wand är ett datorstyrt verktyg som användas för att minska smärta och obehag vid bedövningsinjektioner i munnen. Sprutan ser lite ut som en penna, har en böjbar nål och är kopplad till en dator som sköter själva injektionen. Wand bedövar genom så kallad entandsbedövning. Det innebär att nålen sticks in i tandköttsfickan och bedövar den tänkta nerven vid rotspetsen.


Hur fungerar Wand?

När tandläkaren stuckit ned nålen i tandköttet indikerar maskinen om nålen har hamnat i rätt läge. Maskinen distribuerar sedan bedövningsmedlet i en långsam och skonsam takt. På detta sätt får du en effektiv bedövning utan onödig smärta.


Vilka fördelar har Wand?

Wand har flera fördelar jämfört med traditionell bedövning vilket gör den särskilt lämplig för dig som ogillar sprutor. Den smärta som många associerar med sprutor orsakas ofta av att innehållet injiceras för fort. Detta problem avhjälps effektivt genom Wands datorstyrda injektionsteknik. Du får därför en nästintill smärtfri bedövning.

Wand är dessutom väldigt precis i sin bedövning och sprider sig inte till övriga delar av ansiktet så som kinder, läppar eller tunga. Detta gäller även vid bedövning i underkäken där samma resultat inte går att uppnå med vanlig bedövningsspruta. Du kan därför återgå direkt till vardagen efter behandlingen.

Utöver detta har Wand flera andra fördelar jämfört med traditionell bedövning:

- Den pennformade sprutan upplevs ofta som mindre skräckinjagande än vanliga sprutor.

- Bedövningen släpper snabbare.

- Bedövningen kräver färre stick.


Svaret är alla. Wand har inga åldersbegränsningar, utan passar både vuxna och barn som önskar en så smidig och smärtfri bedövning som möjligt. Är du intresserad av en behandling med Wand? Ring oss på 010-188 00 00 eller fyll i formuläret nedan så ringer snart upp dig.

Är du intresserad av en behandling med bedövningspennan Wand? Fyll i formuläret nedan så kommer vi att kontakta dig inom kort. 

Information om artikeln

Hur kan vi hjälpa dig?

De må vara en klyscha, men hos oss finns inga dumma frågor. Vi finns här 365 dagar om det är något. Du når oss som vanligt på 010-188 00 00.