Tandhygienist i Karlstad 

Få hjälp med förebyggande tandvård för god munhälsa av våra duktiga tandhygienister i Karlstad.

Att ha en frisk mun och en välmående munhälsa är mycket viktigt. Det är enklare än vad man kanske tror att åstadkomma, det enklaste sättet att uppnå detta är genom förebyggande tandvård. Vi på Aqua Dental är mycket stolta över våra duktiga tandhygienister på kliniken i Karlstad. Hela teamet som jobbar på kliniken är erfarna tandhygienister, med en målsättning att ge dig som patient det bästa resultatet.

Förebyggande tandvård

Aqua Dental har tandhygienister som ständigt strävar mot med att förbättra din munhälsa, deras roll är en viktig del när det kommer till dina rutiner och din generella tandvård. En bra förebyggande tandvård är viktigt för att du ska hålla munnen frisk. För att kunna hålla din mun ren och få bort plack och tandsten krävs grundliga kontroller som hygienisterna utför. Noggranna hygienrutiner kommer hjälpa dig ta hand om dina tänder hemma.

 

Tandhygienistbehandling i Karlstad

Din mun och ditt tandkött har så kallade tandköttsfickor, vid en kontroll går man över hela munnen och mäter samtidigt fickorna för att kontrollera djupet. Efter det går tandhygienisterna igenom ditt tandkött för att se om det blöder, har svullnader eller röda områden. Vidare behandlas karies och finns det tandsten så tas det bort. Till sist putsas och poleras även dina tänder och eventuella fyllningar.

 

Tandläkare och tandhygienist, vad är skillnaden?

Tandläkarens har som uppgift att först och främst undersöka munnen. En diagnos ställs innan man beslutar om behandlingar samt om och när de ska genomföras. Arbetar man som tandhygienist däremot jobbar man i förebyggande syfte med att motverka uppkomst av karies eller andra sjukdomar som till exempel tandlossning samt med flourbehandling. Om du tycker att dina tänder är missfärgade så är det även tandhygienisten som kan hjälpa dig med blekning.

 

Tidsbokningar hos kliniken och tandhygienisten

Om du vill boka tid för en kontroll bör du kontakta kliniken. Vid kontakt med tandkliniken kan det vara svårt att veta exakt vilken typ av besök du ska boka för, eller till vem man riktar sin bokning. Det hjälper vi dig gärna med. Hur man avgör vem man skall träffa är alltid gällande av orsak eller problem.

 

Tandblekning hos våra hygienister på klinikerna

Har du problem med enstaka eller flera missfärgade tänder är det till våra tandhygienister i Karlstad du ska vända dig. Hos oss kan du bleka tänderna till önskat resultat. Här på kliniken behöver du göra en undersökning innan vi sätter igång för att säkerställa att det inte finns några hål eller andra problem. Skulle det finnas det måste vi åtgärda dem först.

 

 

Hur går en tandblekning till?

Man kan bleka sina tänder hemma eller på kliniken. Om du väljer att bleka dina tänder hemma så ser ofta behandlingen lite annorlunda ut. Hemma tar man hjälp av en och en skena, beroende på vilket resultat man är ute efter kan det vara en lång process, dagar eller till och med veckor. Hos oss på kliniken brukar det ta ett par timmar. Det är en kemisk process som innebär att med hjälp av blekmedel bryts de missfärgade beståndsdelarna ned och tänderna blir ljusare.

 

Tandvårdsrädsla är vanligt

Visste du att en av fem svenskar lider av tandvårdsrädsla? På vår klinik i Karlstad har tandhygienisterna erfarenhet av att både bemöta och behandla patienter som lider av tandvårdsrädsla. Det kan vara bara lite oro inför ett besök, men det kan vara så patienter är så pass rädda att de helt och hållet undviker sina kontroller.

 

Att hantera tandvårdsrädsla

När man är barn är det svårt att inse exakt varför man behöver gå på kontroll eller vad som händer vid ett besök, man kan bli rädd och känna sig orolig. Det är vanligt att den känslan sitter kvar i vuxen ålder. Om det är så får du gärna meddela oss om din rädsla innan ditt besök, det gör det mycket lättare för oss att bemöta den.

 

Ett bra sätt att inte behöva gå till tandläkaren ofta

Våra tandhygienister jobbar med förebyggande tandvård för alla patienter. Därför är din tandhygienist avgörande när du vill undvika munrelaterade sjukdomar. Att komma på besök med regelbunden basis är något enkelt men viktigt som du faktiskt kan påverka själv.

 

Vår klinik i Karlstad strävar efter högsta kvalitet

Aqua Dentals klinik i Karlstad har samma målsättning som alla våra kliniker, att alltid ha målsättningen att erbjuda Sveriges tryggaste och bästa tandvård. Tandvård ska vara tillgänglig för all som vill komma till oss. Det bästa är självklart att fler personer besöker sin klinik för att både minska och undvika problem.

 

Flera fördelar med att besöka tandhygienisten ofta

  • Grundlig rengöring av munnen
  • Du får en fräsch och frisk känsla i munnen efteråt
  • Har man munsjukdomar kan de upptäckas och behandlas i tid
  • Förebygga missfärgningar, dålig andedräkt och karies
  • Rätt information och en individuellt anpassad plan om hur du behåller en god munhälsa
  • Spara pengar, tid och besvär i längden


Hur ser våra taxor ut på kliniken?

Ett besök hos en av våra tandhygienister i Karlstad kostar mellan 1 400 och 1 800 kronor. Omfattningen på dina problem varierar och så gör även kostnaden därefter. Besöken hos oss har dessa följande tre delar eller åtgärder – parodontal undersökning, sjukdomsbehandling och information med instruktion. Detta är inget vi på Aqua Dental kan påverka, då det är ett centralt beslut taget av Tandvårds- och läkemedelsförmånsverket (TLV).

 

Hur frekvent bör jag komma på undersökning och kontroll?

Förutsättningarna är individuella från en patient till en annan, men som grundregel bör i stort sett de allra flesta komma på besök för en kontroll var sjätte månad. Om man är osäker är det bästa man kan göra är att prata med sin tandhygienist om vad som är bäst för dig.

 

Är kliniken i Karlstad öppen för barn?

Ja absolut, kliniken i Karlstad har samma riktlinjer gällande våra små och unga som alla våra kliniker, vi tar gärna tar emot barn. Vi understryker ofta att hur viktigt det är att man värnar om barn, unga och den yngre generationen. Vi är ofta snabba med att dela med oss om hur viktigt det är att besöka tandläkaren och tandhygienisten för regelbundna kontroller. Det finns en viktigt punkt att tänka på innan dock, och det är att ditt barn måste vara listat hos oss för att kunna komma på behandling.

 

Hur kan vi hjälpa dig?

De må vara en klyscha, men hos oss finns inga dumma frågor. Vi finns här 365 dagar om det är något. Du når oss som vanligt på 010-188 00 00.