Tandhygienist i Västerås

Våra duktiga tandhygienister i Västerås jobbar förebyggande och hjälper dig att behålla en god munhälsa. 

För att din mun ska hålla sig frisk och din munhälsa ska vara god är det viktigt med förebyggande tandvård. Vi har mycket duktiga tandhygienister hos oss i Västerås på vår klinik. Alla som jobbar här på kliniken är erfarna tandhygienister som är väldigt noggranna, och vi arbetar för att nå det bästa resultatet för dig som patient.

Varför förebyggande tandvård är så viktigt

Hos oss på Aqua Dental arbetar våra tandhygienister med att förbättra din munhälsa, de hjälper också till med dina rutiner och din allmänna tandvård. Förebyggande tandvård är viktigt för att du ska kunna hålla munnen frisk i många år framöver. Våra tandhygienisters vanligaste uppgift är att utföra en grundlig rengöring av din mun för att få bort både plack och tandsten. De hjälper dig även att ta fram hygienrutiner som passar för just dig, så att du ska kunna ta hand om dina tänder själv och enklare förebygga karies.

 

Tandhygienistbehandling i Västerås

Hygienisten inleder med att gå igenom din mun samt mäter dina tandköttsfickor för att se hur djupa de är. Vidare går man igenom ditt tandkött för att se om det blöder, är rött och svullet. Tandhygienisten behandlar karies som inte behöver lagas, tar bort tandsten samt missfärgningar och plack som kan vara svåra att få bort hemma med hjälp av tandborsten. De putsar och polerar även dina tänder och fyllningar.

 

Vad skiljer en tandläkare och en tandhygienist?

Tandläkarens uppgift är först och främst att undersöka munnen. Din tandläkare ställer diagnoser samt beslutar om eventuella behandlingar och när de ska genomföras. Tandhygienisten arbetar främst i förebyggande syfte med att hjälpa till att motverka uppkomsten av karies och andra sjukdomar relaterade till munnen som tandlossning. Tandhygienisten lackar även dina tänder med fluor om du inte önskar annat. Hos tandhygienisten kan du även få hjälp med att bleka tänderna.

 

Att boka tid hos tandhygienisten

Om du inte blivit kallad av oss men du känner ändå att en kontroll behövs, bör du kontakta kliniken. När man kontaktar tandkliniken kan det vara svårt att veta vad du ska boka för typ av besök, samt hur man avgör vem man skall gå till, en tandläkare eller en tandhygienist, avgör ens orsak eller problem. Vi hjälper gärna till om du är osäker så att det blir rätt med din bokning.

 

Tandblekning på våra kliniker

Lider du på grund av missfärgade tänder kan våra tandhygienister i Västerås hjälpa dig med tandblekning. Du kan välja att göra det här hos oss på kliniken eller hemma med hjälp av skenor och en gel. Viktigt att komma ihåg inför en tandblekning är att du behöver genomgå en undersökning som din tandhygienist eller tandläkare utför. Undersökningen får inte visa några problem eller skador i din mun. Om det finns problem så måste de åtgärdas innan blekningsprocessen kan börja.

 

 

Hur går en tandblekning till?

Beroende på hur du väljer att bleka dina tänder kan behandlingen komma att se lite annorlunda ut och ta olika lång tid. Väljer du att bleka tänderna hos oss på kliniken kan du räkna med att det tar ett par timmar. Väljer du att göra det själv hemma med hjälp av gel så kan det ta dagar och ibland veckor på grund av den utdragna processen. Tandblekning är en kemisk process som innebär att blekmedlet som man använder måste ta sig igenom det yttersta lagret, eller emaljen, och sedan hela vägen in i tandbenet. Med hjälp av blekmedlet bryts de missfärgade beståndsdelarna ned.

 

Många lider av tandvårdsrädsla, är du en av dem?

Det är vanligt att man känner oro eller rädsla inför ett besök hos sin tandläkarklinik. Undersökningar visar att en av fem svenskar lider av tandvårdsrädsla. Vissa känner bara lite oro inför sitt besök medan andra är så rädda att de helt och hållet undviker att gå till tandläkaren. På vår klinik i Västerås har våra tandhygienister lång erfarenhet av att både bemöta och behandla patienter med tandvårdsrädsla.

 

Lär dig hantera tandvårdsrädsla

Med hjälp av utbildningar, kommunikation och med omtanke lindrar vi mångas rädsla. Det är vanligt att rädslan sitter i sedan barnsben. När man är ung är det svårare att förstå varför man behöver gå till tandläkaren samt vad som händer i munnen. Då kan man bli rädd, och den känslan har många kvar även i vuxen ålder. Berätta gärna om din rädsla innan ditt besök för att göra det enklare för oss att bemöta den.

 

De bästa tipsen för att slippa gå till tandläkaren så ofta

Tandhygienisternas främsta uppgifter är förebyggande tandvård, för dig som patient gör tandhygienisten stor skillnad för att undvika munrelaterade sjukdomar. Det är därför regelbundna besök är något som kan spara dig både tid, pengar och tänder.

 

Mycket hög kvalitet på tandvården i Västerås.

På Aqua Dental arbetar vi med målsättningen att erbjuda Sveriges tryggaste och bästa tandvård. Vi vill att tandvården ska vara mer tillgänglig för alla, och att fler personer ska besöka sin klinik för att minska eller undvika problem senare.

 

Fördelar med besök hos tandhygienisten

  • Du får en grundlig rengöring av din mun
  • Efterår har du en frisk och fräsch känsla i munnen
  • Eventuella munsjukdomar upptäcks och behandlas i tid
  • Det går att förebygga missfärgningar, dålig andedräkt och karies
  • Du får rätt information och en individuellt anpassadplan om hur du bibehåller en god munhälsa
  • Att gå regelbundet kan spara dig både pengar, tid och besvär i längden

 

Hur mycket kostar ett besök hos på kliniken i Västerås

Ett besök hos en av våra tandhygienister i Västerås kostar mellan 1 400 och 1 800 kronor. Det priset varierar beroende på omfattningen av just dina problem. I de flesta fall innehåller besöket tre primära åtgärder, parodontal undersökning, sjukdomsbehandling och information med instruktion. Dessa är baserade på ett centralt beslut taget av Tandvårds- och läkemedelsförmånsverket (TLV), och är inget vi på Aqua Dental kan påverka.

 

Hur ofta ska jag komma på besök till kliniken och tandhygienisten?

Hur ofta man bör gå till tandhygienisten är svårt att avgöra eftersom förutsättningarna är individuella för alla. Patienter bör gå vartannat år som grundregel, men vissa behöver gå var sjätte månad. Det bästa man kan göra är att prata med sin tandhygienist om vad som är mest lämpligt för dig som patient.

 

Kan jag ta med mitt barn till kliniken i Västerås?

Ja, vår klinik i Västerås är som alla våra andra kliniker som gärna tar emot barn. Barn är varmt välkomna och vi värnar om hur viktigt det är att man informerar och visar dom vad vi gör, men också hur viktigt det är att besöka tandläkaren och tandhygienisten. Det man behöver tänka på dock är att det krävs att ditt barn är listat hos oss.

 

Hur kan vi hjälpa dig?

De må vara en klyscha, men hos oss finns inga dumma frågor. Vi finns här 365 dagar om det är något. Du når oss som vanligt på 010-188 00 00.