Aqua Dental öppnar ny klinik i Mölndal

Nu slår Aqua Dental upp dörrarna till sin nyöppnade klinik i Mölndal Galleria.

Aqua Dental fortsätter att expandera och slår nu äntligen upp portarna till kliniken i Mölndal Galleria. Kliniken är framtagen enligt vårt unika klinikkoncept och här kommer vi ha möjlighet att hjälpa många personer oavsett tandvårdsbehov.

Expansionsresan fortsätter och vi på Aqua Dental har nu öppnat en nybyggd klinik i Mölndal. Vår målsättning är att tillgängliggöra tandvården och ge fler personer möjlighet att gå till tandläkaren. Kliniken i Mölndal är ett stort steg på vägen.

– Med den nya kliniken kommer vi att nå ut till fler människor och göra tandvården än mer tillgänglig. Det är väldigt roligt att vi får möjligheten att hjälpa fler patienter i behov av tandvård, säger Fatma Uslu, klinikchef och tandläkare i Mölndal.


Kliniken kommer att ha tio behandlingsrum och vi kommer att erbjuda all form av tandvård: från allmäntandvård och akuta besök till specialisttandvård med kirurgi och estetiska behandlingar. Hos oss på Aqua Dental står patienten i fokus och det är just det i kombination med våra tandläkares kompetens och erfarenhet som utmärker oss som tandvårdskedja.

– Jag ser fram emot att starta upp en ny klinik tillsammans med ett fantastiskt team som är otroligt duktiga och har en bred odontologisk kunskap, säger Fatma.


Kliniken i Mölndal är framtagen efter vårt unika designkoncept med målsättningen att få dig som patient att känna dig trygg och avslappnad. Det skapas en positiv atmosfär som snarare liknar en hotellobby än en traditionell vårdinrättning.

– Vi anser att ingen ska behöva vänta i flera år på att få hjälp. För oss är det viktigt att öka tillgängligheten så att fler personer har möjlighet att ta hand om sin munhälsa. Att visa att tandvård inte behöver se ut eller kännas på ett sätt, utan att man faktiskt kan få en behaglig upplevelse hos tandläkaren, är en del av vårt arbete mot tandvårdsrädsla, säger Niklas Virta, VD på Aqua Dental.

Fatma instämmer:

– Det jag ser fram emot är att kunna hjälpa patienterna med precis allt. Vi kan ta ett steg tillbaka och se till hela deras vårdbehov och sedan hjälpa dem genom behandlingen. Aqua Dental som tandvårdskedja tittar på svåra frågor och hjälper patienter på ett sätt som gör skillnad. Vårt arbete med ”Spolarädslan” (tandvårdsrädslans dag) är ett tydligt sådant exempel. Här blir patienterna sedda och deras behov står i fokus. Jag har patienter som lidit av tandvårdsrädsla men som nu, kanske inte tycker att det är roligt, men som uppskattar sina besök hos tandläkaren, säger Fatma.

Hos oss på Aqua Dental arbetar några av Sveriges främsta specialisttandläkare. Vi har ett brett odontologiskt utbud och för oss är det viktigt att våra ledord, passion, tillgänglighet och kvalitet, genomsyrar hela vår verksamhet. Många patienter drar sig för att gå till tandläkaren på grund av tandvårdsrädsla. Därför har vi instiftat tandvårdsrädslan dag och många av våra tandläkare har stor erfarenhet av att behandla tandvårdsrädda patienter. En annan vanlig orsak till att många drar sig från att gå till tandläkaren är en oro för de ekonomiska faktorerna.

Vi vill erbjuda alla våra patienter tillgänglig tandvård på deras egna villkor. Vi har bland annat tagit bort helg- och kvällstaxan. Det innebär att det hos oss kostar lika mycket att gå till tandvården oavsett dag i veckan eller tid på dygnet – vi har öppet under årets alla dagar. Vi har även tagit fram fördelaktiga avbetalningslösningar med en fast månadskostnad, säger Niklas Virta.

Dags för en undersökning?

Vi vet att du har hört det förr, men regelbundna besök hos tandvården är viktigt för att dina tänder ska må bra. Välkommen till oss och upplev en trevligare tandläkare.