Ojämna tänder och tandgluggar

Ojämna tänder och tandgluggar kan åtgärdas både på grund av funktionella och/eller estetiska skäl. Det finns flera typer av behandlingsmetoder för att justera tänderna på ett hållbart sätt.

Det är vanligt med sneda tänder eller tandgluggar. Vid mer omfattande snedställningar där exempelvis under- och överkäke inte möts korrekt kan en behandling genom bettjustering vara nödvändigt av funktionella orsaker. Många behandlingar utförs även av estetiska skäl.

Det är vanligt att självförtroendet och välmåendet påverkas negativt om man är missnöjd med sina tänder. Om ojämna tänder eller gluggar påverkar dig i din vardag kan en estetisk behandling vara ett alternativ. Vi erbjuder flera olika typer av hållbara estetiska behandlingar där två vanliga är tandreglering och skalfasader.


Vilken behandling passar mig?

Vilken behandlingsmetod som är mest lämplig avgörs beroende på problematik och önskat slutresultat. Med hjälp av olika typer av estetisk tandvård kan du korrigera bland annat form, färg, storlek och bett på dina tänder och anpassa behandlingen utifrån dina egna önskemål. Några vanliga metoder för just ojämna tänder och gluggar är tandreglering eller skalfasader. Även tandimplantat och behandling med broar kan vara ett alternativ om du saknar tänder.


Tandreglering

Ett vanligt behandlingsalternativ vid ojämna tänder är tandreglering. Tandreglering kan åtgärda funktionella fel såsom ett trångställt bett, tänder som vuxit fel, eller andra typer av bettfel. Det kan även vara ett alternativ för dig som vill justera tänderna av estetiska anledningar och jämna ut tandraden eller en glugg.


Hos Aqua Dental har vi flera olika typer av tandregleringsmetoder. En fast tandställning med räls är beprövat och ger precisa resultat, även Incognito ger samma exakta resultat där rälsen istället fästs på tandradens insida. Vi erbjuder även den populära metoden Invisalign, det vill säga individuellt anpassade skenor som är genomskinliga och löstagbara.

Det är aldrig för sent att reglera tänderna för ett jämnare bett eller en rakare tandrad. Vi erbjuder tandreglering både för barn och vuxna, så oavsett problematik eller ålder kan vi hjälpa dig.

Skalfasader

Skalfasader är ett annat vanligt alternativ för ojämna, sneda, missfärgade eller trasiga tänder. Om du vill korrigera en glugg mellan tänderna eller ojämna tänder kan skalfasader vara en effektiv metod som förändrar tändernas form och håller länge. Fasaderna görs vanligtvis i keramik men kan även vara av kompositmaterial, det vill säga vanligt plastfyllningsmaterial. Inledningsvis slipas en liten del av din tand ned för att göra plats för den nya. Tunna skal fästs sedan på de tänder som ska korrigeras. På så sätt kan du tillsammans med din tandläkare välja hur ditt nya leende ska se ut. Hållbarheten för skalfasader varierar men de kan hålla mer än 20 år om de tas hand om väl.

På Aqua Dental träffar du några av landets mest erfarna specialister som erbjuder våra patienter de mest moderna metoderna för att reglera eller korrigera tänderna. Vi har en lång och gedigen erfarenhet av estetisk tandvård samt några av landets mest kompetenta tandläkare. Det är viktigt för oss att du som patient alltid är nöjd och får hållbara resultat att glädjas åt länge. Vi arbetar med innovativa metoder och den allra senaste tekniken för att kunna erbjuda högkvalitativa resultat. Att estetiskt korrigera tänderna har för många patienter förbättrat självkänslan och fått dem att le igen. Hör av dig till oss för en estetisk konsultation så kan vi hjälpa dig mot ditt drömleende.

Om du har några frågor så går det bra att antingen ringa oss på 010 - 188 00 00. Om du föredrar att bli uppringd går det bra att fylla i formuläret nedan.

Information om artikeln

Mer om ojämnheter i munnen

Dags för en undersökning?

Vi vet att du har hört det förr, men regelbundna besök hos tandvården är viktigt för att dina tänder ska må bra. Välkommen till oss och upplev en trevligare tandläkare.