Spola rädslan

#spolarädslan är ett initiativ från Aqua Dental för belysa och råda bot på problematiken kring tandläkarskräck.

Med projektet #spolarädslan vill vi uppmärksamma problematiken, hur vi kan åtgärda den samt vad tandvårdsrädsla egentligen kan leda till. Vi instiftar också Tandvårdsrädslans dag den 24 augusti för att årligen uppmärksamma detta stigmatiserade problem.

Därför är våra tänder så viktiga

Våra tänder är en stor del av det vi gör i vår vardag. Vi skrattar, ler, pratar och äter. Förutom det kan munhälsan också vara avgörande för vår tillvaro. Forskning visar nämligen att en dålig munhälsa är relaterat till mental ohälsa och utgör en ökad risk för att drabbas av depression, socialt utanförskap samt arbetslöshet.

Det pratas sällan om tandvårdsrädsla. Det leder till en ond spiral med fortsatt försämrad munhälsa, ökat vårdbehov och en rädsla som inte blir botad.

Vi på Aqua Dental vill förändra samtalen om tandvårdsrädsla, för det är bara då vi kan övervinna den. Det är okej att be om hjälp. Därför kan du nu bjuda med din tandvårdsrädda vän på ett kostnadsfritt besök på någon av våra kliniker, när du är med och håller handen.

Läs mer på spolarädslan.se

För Nasrin Goodarzi, klinikägare och tandläkare, kom erbjudandet från Aqua Dental lägligt.

Information om artikeln

Mer om Aqua Dental

Dags för en undersökning?

Vi vet att du har hört det förr, men regelbundna besök hos tandvården är viktigt för att dina tänder ska må bra. Välkommen till oss och upplev en trevligare tandläkare.