Spola rädslan

#spolarädslan är ett initiativ från Aqua Dental för belysa och råda bot på problematiken kring tandläkarskräck.

Med projektet #spolarädslan vill vi uppmärksamma problematiken, hur vi kan åtgärda den samt vad tandvårdsrädsla egentligen kan leda till. Vi instiftar också Tandvårdsrädslans dag den 24 augusti för att årligen uppmärksamma detta stigmatiserade problem.

Därför är våra tänder så viktiga

Våra tänder är en stor del av det vi gör i vår vardag. Vi skrattar, ler, pratar och äter. Förutom det kan munhälsan också vara avgörande för vår tillvaro. Forskning visar nämligen att en dålig munhälsa är relaterat till mental ohälsa och utgör en ökad risk för att drabbas av depression, socialt utanförskap samt arbetslöshet.

Det pratas sällan om tandvårdsrädsla. Det leder till en ond spiral med fortsatt försämrad munhälsa, ökat vårdbehov och en rädsla som inte blir botad.

Vi på Aqua Dental vill förändra samtalen om tandvårdsrädsla, för det är bara då vi kan övervinna den. Det är okej att be om hjälp. Därför kan du nu bjuda med din tandvårdsrädda vän på ett kostnadsfritt besök på någon av våra kliniker, när du är med och håller handen.

Läs mer på spolarädslan.se

Information om artikeln

Mer om Aqua Dental

Behöver du en tid?

På Aqua Dental erbjuds ett komplett tandvårdsutbud - från traditionella undersökningar och förebyggande tandvård, till avancerade estetiska behandlingar och specialisttandvård. Du hittar våra kliniker i Stockholm och i Göteborg. Du kan boka en tid genom vår onlinebokning eller per telefon på 010-188 00 00