Hon fick tillbaka leendet med  metallfria tandimplantat

För Maj-Britt, 77, blev det säkraste alternativet att ersätta några tänder med metallfria tandimplantat. Det gick mycket smidigare än vad hon hade kunnat tro.

Allting började med att Maj-Britt Svensberg började få ont i några tänder. Under hennes besök hos tandläkare Martin Beiring på Aqua Dental i Göteborg fastställde han att det bästa och säkraste alternativet för Maj-Britt var keramiska tandimplantat.
Läs mer: Så fungerar tandimplantat

– Då Maj-Britt inte ville ha något titanimplantat valde vi att placera straumanns nya helkeramiska implantat, PURE ceramic, som ersättning för tanden. De keramiska implantaten integreras lika bra i ben som titanimplantat och strauman lämnar livstidsgaranti på hållfastheten, säger tandläkare Martin Beiring.

Kände du oro inför behandlingen när du hörde orden tandimplantat?
– Martin är duktig. Jag litar på honom och den kunskap han besitter, vi kom tillsammans fram till att sätta in helkeramiska implantat och inte titan då jag är nickelallergier och det kändes tryggast för mig, säger Maj-Britt Svensberg.

Gjorde det ont?
– Nej, inte det minsta. Man kan ju tro det eftersom det är ett stort ingrepp och oftast kräver flera behandlingar men nej, man är ju bedövad under tiden. Även läkningen efteråt gick smidigt.

Blev resultatet som du hade förväntat dig?
– Ja, o ja. Jag hade faktiskt med mig ett fotografi från när jag var ung på mina tänder innan dem blivit skadade som teknikern tittade på. Det slutliga resultatet blev faktiskt bättre än var det var innan. Den omtanken av Martin, att allt skulle bli så bra som möjligt visar på hans fantastiska engagemang för det han gör.

Från början till slut berättar Maj-Britt att hon är väldigt nöjd och glad över hur smidigt allting gått och att alla på kliniken får en att känna sig väldigt trygg under behandlingens gång.
–  Det är en familjär stämning på kliniken och både Martin och alla som jobbar där får en att känna sig som hemma varje gång man kommer dit, det är roligt att få känna så när man går till tandläkaren, säger Maj-Britt.

Slutligen, är du nöjd med din behandling?
– När jag var liten fick jag alltid en guldstjärna i tandkortet av min dåvarande tandläkare, en sådan guldstjärna vill jag ge till Martin!
Läs mer: Så fungerar tandimplantat

 

Tillsammans med behandlande tandläkare beslutades det att Majbritt skulle ha keramiska implantat.

Tandimplantaten vi använder är Straumann-implantat. Aqua Dental använder dessa som förstahandsleverantör av implantat eftersom vi anser att de är några av branschens säkraste och visar ett stabilt resultat, samtidigt finns det forskning som stödjer detta påstående. 

Undrar du något, är du intresserad av att komma på ett öppet hus, vill du boka en tid för en konsultation? Fyll i formuläret nedan så kommer vi att kontakta dig inom kort.

Information om artikeln

Dags för en undersökning?

Vi vet att du har hört det förr, men regelbundna besök hos tandvården är viktigt för att dina tänder ska må bra. Välkommen till oss och upplev en trevligare tandläkare.