Tandimplantat i Västerås

Tandimplantat är en populär metod för att ersätta skadade tänder

Om man förlorar en eller flera tänder kan det påverka funktionaliteten i munnen. Ibland kan det även påverka den psykiska hälsan. Om du skulle välja en fast lösning med tandimplantat kan du få både självkänsla och funktionalitet tillbaka.

Vad är tandimplantat?

När tänder behöver ersättas är en tandimplantatbehandling ofta ett mycket bra alternativ. Tandimplantatet i sig är en skruv av titan. Skruven sätts fast i käkbenet och ersätter tandroten. Beroende på hur många tänder du förlorat eller hur vårdbehovet ser ut kan antingen en eller flera implantatskruvar behövas. Därefter sätts en tandkrona direkt på skruven eller så gör man en bro som fästs på flera implantat.

 

 

 

 

Tandimplantatsbehandling i Västerås

kliniken i Västerås finns ett stort utbud av tandvård och vi erbjuder nästan allt inom tandvården. Till exempel kan du välja en behandling med tandimplantat hos oss här i Västerås på vår klinik. Vi kombinerar våra tandläkares erfarenheter med mycket kompetens, och den senaste tekniken, och kan därmed erbjuda en behandling av högsta kvalitet med hållbart resultat.

 

Boka tid för en konsultation

 

Detta är alltid det första steget, att boka tid för konsultation om ett eventuellt tandimplantat på vår klinik. På det första mötet får du träffa en tandläkare samt genomgå en undersökning. Om vi tycker att det finns behov så rekommenderar vi även en panoramaröntgen. När det är gjort så pratar vi tillsammans igenom alla dina behandlingsbehov samt dina förväntningar på resultatet och dina egna förutsättningar. Därefter kommer tandläkaren informera dig om olika metoder och behandlingar. När du är här får du också chans att ställa dina frågor. Efter konsultationen ger tandläkaren dig en överblick över prisbilden med kostnader och den uppskattade tiden för behandling.

Behandlingsplan och förbehandling

När du bestämt dig om att gå vidare med behandlingen hos oss i Västerås är nästa steg att tandläkaren sätter en behandlingsplan och att de eventuella förbehandlingarna kan påbörjas. Det är viktigt att din mun är helt frisk eftersom tandimplantaten ska fästas i käkbenet och kräver full funktion och en bra munhälsa.

 

Behandlingen börjar här

När förberedelserna är redo och din mun är i fullgott skick kan implantatskruvar fästas i käkbenet. Detta görs genom ett kirurgiskt ingrepp och vi använder lokalbedövning. Hur många skruvar som sätts in beror på hur många implantat som resultatet kräver. Implantatskruvar är oftast gjorda i titan. Titan är en metall som växer ihop med käkbenet på ett mycket smidigt sätt. Läkningsprocessen är dock individuell vilket betyder att det tar olika lång tid från en patient till en annan. När väl läkningsprocessen är över kan kronor eller broar fästas på implantaten.

 

Fördelar med tandimplantat

Det finns många fördelar med att ersätta sina saknade eller förlorade tänder med tandimplantat med den här modellen. Här är några av fördelarna:

 

  • Det är en permanent lösning

Tandimplantaten ger en fast och hållbar långsiktig lösning. Fördelarna med en fast lösning i stället för till exempel avtagbara proteser är att de konstgjorda tänderna sitter fast i käken och man riskerar inte att tappa dem vid måltider eller andra sociala sammanhang.

 

  • Man får inget karies

Eftersom dina nya tandkronor inte är gjord av ett biologiskt material, kan de inte få karies. Men det är såklart ändå viktigt att vara lika noggrann som annars med rengöringen av munnen, både på morgonen och kvällen som dina vanliga tandrutiner.

 

  • Implantaten har ingen åldersgräns

Det finns ingen övre åldersgräns för en behandling med tandimplantat, du kan alltid ersätta förlorade tänder med tandimplantat om du vill och förutsättningarna finns.

 

 

 

Patienten står alltid i fokus i Västerås

På Aqua Dental i Västerås har vi mycket generösa öppettider. Vi har tagit bort den vanliga kvälls- och helgtaxan. Detta betyder att det kostar lika mycket att besöka oss på en måndagskväll som en söndagsmorgon.

 

Generösa garantier

Alla vi som jobbar på Aqua Dental är stolta över våra tandläkares och medarbetares långa erfarenhet. En tandläkare hos oss arbetar noga och hängivet med den här typen av behandlingar, vi monterar tandimplantaten med en hög frekvens och ger positiva resultat. Därmed ger vi den bästa garantin för lyckade behandlingar, så att välja en tandläkare med lång erfarenhet är en självklarhet. Vi är stolta över kvaliteten på utförda behandlingar och kan därför erbjuda generösa garantier. Vid implantatprotetik som är utförda hos oss erbjuder vi en garanti på hela fem år, detsamma gäller fast tandstödd protetik.

 

 

Vad kostar implantat i Västerås?

Vi kan erbjuda tandimplantat på vår klinik i Västerås till mycket konkurrenskraftiga priser. Den slutgiltiga kostnaden för behandlingarna är svår att uppskatta innan start eftersom kostnaden är baserad på vårdbehov, förutsättningar samt dina förväntningar på resultatet. Men kom ihåg att behandlingar med tandimplantat kan täckas av tandvårdsstödet högkostnadsskydd. Det är först efter att en undersökning har utförts som man kan sätta ett relativt skarpt pris. Men innan behandlingen startar kommer du dock att få ett korrekt kostnadsförslag att ta ställning till.

 

Olika behandlingsalternativ hos Aqua Dental

Som ett ytterligare sätt i att göra tandvården mer tillgänglig för fler personer, kan vi erbjuda Aqua Dentals förmånliga delbetalningsalternativ. Välj att delbetala din tandvård med en fast månadskostnad på 599 kronor eller 999 kronor. Detta är helt utan räntekostnader. Den fasta månadskostnaden blir baserad på din behandlingskostnad.

 

 

Vem passar implantat för?

Att sätta in tandimplantat är nuförtiden en populär lösning när man vill ersätta skadade eller förlorade tänder. Det är också en behandling som passar för de flesta. En mycket viktig aspekt man bör tänka på både inför en tandimplantatbehandling samt inför det kommande slutpriset är att man som patient har en god munhälsa över lag. Skulle det vara så att någon av våra tandläkare avråder för behandling, är anledningen oftast på grund av att patienten äter en viss typ eller flera mediciner. Men det kan också vara på grund andra sjukdomar eller bristande precisa förutsättningar i patientens käkben.

 

Vi är specialister på tandimplantat i Västerås

Vi arbetar regelbundet med tandimplantat på vår klinik i Västerås. Tandläkarna har omfattande erfarenhet och stor kunskap. Våra kliniker är mycket moderna med den senaste utrustningen. Det är mycket viktigt för oss att du som patient står i absolut fokus, från start till färdigställd behandling, och tills dess att du lämnar vår klinik.

 

 

 

 

Information om artikeln

Mer om tandimplantat

Hur kan vi hjälpa dig?

De må vara en klyscha, men hos oss finns inga dumma frågor. Vi finns här 365 dagar om det är något. Du når oss som vanligt på 010-188 00 00.