Hur mycket kostar skalfasader?

Med hjälp av skalfasader kan flera estetiska tandproblem åtgärdas. Skalfasader är en bra och flexibel metod då den kan förändra ditt leende på ett hållbart sätt.

Om din emalj är missfärgad eller om din tandrad är ojämn kan du med hjälp av skalfasader åtgärda problemet. Behandlingen varierar i kostnad beroende på bland annat val av material, tandläkare och omfattningen och komplexiteten på behandlingen.

Att ge en uppskattning på förhand om vad en behandling med skalfasader kostar är i stort sett omöjligt då många olika faktorer spelar in och påverkar den slutgiltiga kostnaden. Till att börja med påverkas priset av valet mellan porslins- eller kompositfasader. Även behandlingens omfattning, komplexitet, eventuella förbehandlingar och dina individuella förutsättningar påverkar kostnaden. Även det tandtekniska arbetet är inkluderat i priset.

Väljer du det högestetiska alternativet porslinsfasader tillkommer kostnader för exempelvis tandteknikern som framställer fasaden i labbet, behandlingens komplexitet och uppskattad tidsåtgång. Även val av tandläkare spelar in i kostnaden. Ett ungefärligt pris på skalfasader av porslin kan uppskattas att hamna på mellan 9 000 och 12 000 kronor per fasad.

Väljer du att behandlas med kompositfasader är det istället andra faktorer som påverkar priset som exempelvis val av tandläkare, tidsåtgång och omfattning av behandlingen. Självklart påverkas priset även av omfattningen på behandlingen. Det är lika svårt att uppskatta priset på en behandling med kompositfasader men den uppskattade kostnaden per tand landar på från 4000 kronor och uppåt.


Kan jag dela upp betalningen?

På Aqua Dental kan du dela upp betalningen på behandlingen med hjälp av antingen Klarna eller Resursbank. Du bestämmer själv vilket betalningsalternativ som passar dig bäst.


Viktigt att välja en tandläkare med erfarenhet

Hos oss på Aqua Dental arbetar tandläkare med lång erfarenhet och spetskompetens inom just skalfasader. De har arbetat mycket med skalfasader och således blivit experter. Tandläkarens erfarenhet är avgörande för resultatet och det påverkar i sin tur priset. Om du väljer en tandläkare som arbetar med komplexa estetiska fall och som har lång erfarenhet blir priset högre än om du väljer en tandläkare med mindre erfarenhet och kunskap.

 

Hur söker jag vård? 

Om du är intresserad av skalfasader och tror att det är en behandling som passar dig är det första steget att boka tid för en konsultation. Då kommer du att få träffa en tandläkare, prata om dina förutsättningar och förväntningar. Fyll i formuläret nedan så kommer vi att återkomma inom kort för att boka in en tid för en konsultation som passar dig. 

Skalfasader och bidrag

I Sverige räknas du inom tandvården som vuxen från det år du fyller 23 år och du får då ta del av det allmänna tandvårdsbidraget. Värt att tänka på är att estetiska behandlingar som görs för att utseendet på tänderna ska förändras inte ger tillgång till några extra bidrag och inte heller räknas in i högkostnadsskyddet. Däremot kan patienter om behandlingen är en del av en sjukdomsbehandling få delar av kostnaderna bekostade av Försäkringskassan.


Förbehandlingar kan påverka priset

I vissa fall är det större behandlingar som ska göras, exempelvis kan skalfasader vara en del av en tandköttskorrigering, eller så mpste vissa tänder måste justeras med hjälp av tandreglering innan skalfasaderna kan sättas på plats. Tandläkaren kommer även att undersöka situationen i munnen och ta röntgenbilder för att upptäcka om några eventuella sjukdomar som exempelvis karies eller tandköttsinflammation finns. Om det finns någon problematik måste det behandlas innan skalfasaderna kan fästas i munnen.


Konsultation för estetisk tandvård

 Först kommer du på en estetisk konsultation, då pratar du och tandläkaren igenom vad för olika behandlingsalternativ som finns, du får även berätta om dina förväntningar och ställa de frågor du har. Under detta besök får du ett generellt prisspann, detta för att det inte går att fast ställa ett pris utan en omfattande undersökning. Om du väljer att gå vidare med din behandling för att få ett korrekt kostnadsförslag blir ditt nästa besök en fullständig undersökning. Då tar tandläkaren även röntgenbilder av de berörda tänderna. Tandläkaren går igenom din munhälsa för att se att tänderna som ska behandlas är friska. Vid detta besök kan du få ett korrekt kostnadsförslag anpassat efter dina förutsättningar.


Erfarna tandläkaren Clas Oscarsson

Hos oss arbetar den erfarna tandläkaren Clas Oscarsson. Han har sedan början av 80-talet varit verksam tandläkare och har ägnat en stor del av sin karriär på estetisk tandvård. Under de trettio åren har han genomgått många vidareutbildningar och genomfört oändligt många estetiska behandlingar, så som skalfasader, tandblekningar och protetik.

Vi strävar efter att erbjuda våra patienter kvalitativ tandvård och därför är vi väldigt stolta över att ha Clas Oscarsson i vårt arbetslag. Clas bedriver tandvård i Aqua Denals linjer, genom passion, kvalitet och tillgänglighet.

Information om artikeln

Dags för en undersökning?

Vi vet att du har hört det förr, men regelbundna besök hos tandvården är viktigt för att dina tänder ska må bra. Välkommen till oss och upplev en trevligare tandläkare.