Tandreglering Göteborg

Nyhet - vi tar emot nya patienter

Efter en lång tid av stor efterfrågan som ledde till långa väntetider har vi nu fördubblat vår ortodontiverksamhet i Göteborg och tar återigen emot nya patienter med start i januari 2019.

Lördagen den 23:e mars arrangerar vi en kostandsfri konsulationsdag för patienter med intresse och frågor kring en tandreglering, ordinarie pris är 500 kr. Välkommen till Aqua Dental - din tandläkare i Göteborg.  


Vad är tandreglering?

Ortodonti, vanligen kallat tandreglering, är en av åtta specialistgrenar inom svensk tandvård som fokuserar på diagnos och behandling av på ett eller annat sätt oproportionella förhållanden mellan tänder och käkben. Det kan till exempel vara tänder som har vuxit snett, sitter för tätt, för glest eller vid annan problematik när du tuggar och biter ihop. Således syftar tandreglering inte bara till att korrigera utpräglade bettavikelser men också för att frambringa ett mer estetiskt tilltalande leende. 

Många har föreställningen om att tandreglering är en behandling som enbart lämpar sig för barn och ungdomar. Faktum är dock att tandreglering ofta är ett mycket bra alternativ för den som vill förändra sitt bett och leende, oavsett ålder och förutsättningar. 

Vill du veta mer? Ring oss på 010 - 188 00 00


Hur går en behandling till?

Vid tandreglering kan du behålla dina egna tänder, de förflyttas bara långsamt över tid så att de står på ett sätt som är funktionellt fördelaktigt och estetiskt tilltalande. Resultatet blir väldigt naturligt och trots att det är en behandling som kan vara tidskrävande är det både prisvärt och brukar inte heller upplevas som smärtsamt. Efter att regleringen är avslutad sätter man ofta in en så kallad retainer, vilket är en tunn ståltråd på insidan av tänderna som hindrar dem från att återgå till sitt ursprungsläge. Utöver det krävs ingen upprätthållande behandling, men givetvis är det viktigt att fortsätta hålla egen god munhygien och se till att hålla rent mellan tänderna där retainern sitter.

Olika tandställningar

I dag finns en rad olika tandregleringmetoder som alla skiljer sig åt från varandra. Tillsammans med din ortodontist kan ni komma fram till vilket alternativ som passar dig och dina förutsättningar bäst. För lite mer omfattande korrigeringar räcker exempelvis oftast inte en avtagbar tandställning utan det kan krävas att man reglerar med en fast tandställning.

Få hjälp att välja rätt

Vilket alternativ som passar dig bäst beror på en rad olika och högst individuella faktorer så som ditt bettfel och dess omfattning. Dina förväntningar på behandlingen avseende tid och kostnad spelar natuligtvis också in. På Aqua Dental har vi lång och gedigen erfarenhet av ortodonti och du kan konsultera din tandläkare om vad som passar dig bäst. 

Våra medarbetare

På Aqua Dental arbetar ett stort team och några av Sveriges främsta specialister inom tandrelgering som tillsammans besitter den kunskap och erfarenhet för att du ska känna dig trygg hos oss. I Göteborg träffar du Hanna Granmo (specialisttandläkare i ortodonti), Johan Wetterqvist (specialisttandläkare i ortodonti) och Susanna Trajceveska (ortodontiassistent).

Öppet hus 23:e mars - få en kostnadsfri konsultation

Lördagen den 23:e mars mars bjuder vi in till ett öppet hus på vår klinik på vår klinik i Olskroken. På plats kommer du kostnadsfritt och på tu man hand få träffa en erfaren tandläkare som berättar mer om hur olika tandställningar kan användas för att reglera tänder. Givetvis kommer du också få chansen att ställa alla de frågor du har, till exempel vilken tandställning som passar dig bäst eller hur lång tid en behandling förväntas ta. Föranmälan krävs då platserna är högst begränsade. För mer information eller anmälan, ring oss på 010 - 188 00 00 eller fyll i formuläret nedan så hör vi snart av oss. 

Är du intresserad av tandreglering eller har några frågor? Fyll i formuläret så kontaktar vi dig inom kort.

Läs vidare

Boka tid, info eller frågor

Ange ditt telefonnummer så ringer vi upp dig. 

Våra kliniker i Göteborg

City

Östra Hamngatan 52
111 20 Stockholm

Olskroken
Redbergsvägen 13 A
416 45 Göteborg

Välkommen till öppet hus

Lördagen den 23:e mars bjuder vi in till ett öppet hus på vår klinik i Olskroken. På plats kommer du kostnadsfritt och på tu man hand få träffa en erfaren tandläkare som berättar mer om hur olika tandställningar kan användas för att reglera tänder. 


Skapa Sveriges bästa och tryggaste tandvård

Aqua Dental har som målsättning att kunna erbjuda Sveriges bästa tandvård. För att uppnå det målet arbetar vi kontinuerligt med vår kvalitet. Hos oss ansvarar Louise Hägglund för odontologi- och patientsäkerhetsfrågor. Tillsammans med kvalitetsansvarige Jan Ekenbäck och seniora tandläkare på respektive klinik arbetar hon för att säkra kvaliteten på behandlingarna, förbättra och utveckla tandvården. Läs mer om vårt kvalitetsarbete här