“Mina vänner såg inte att jag hade tandställning”

Mary Ekman tyckte inte om hur tänderna satt i munnen. Hon började undersöka möjligheterna att åtgärda förflyttningen och upptäckte tandreglering med Invisalign ™.

Orsakerna bakom en tandreglering kan vara många. Det kan bero på estetiska avvikelser som du alltid funderat på eller bettproblematik som orsakar funktionella problem. För Mary Ekman, 71, var det att tänderna ändrade position när hon blev äldre.

Tandreglering med den moderna tandställningen Invisalign ™ har ingen åldersgräns. Det bevisar Mary Ekman från Sollentuna. Hon flyttade från England till Sverige i slutet av 80-talet för kärlekens skull. I dag har hon två barn, fem barnbarn och lever ett socialt liv.

– Jag är 71 år, det låter kanske lite gammalt för att göra en sådan här behandling, men jag kör på, säger Mary.

Resan mot en behandling med Invisalign  började med att Mary pratade med sin tandläkare som informerade om att tänder förflyttar sig när man blir äldre och att det inte var något att göra åt. Men Mary upplevde ändå att tänderna förflyttade sig så pass att det störde henne och efter att ha tittat på gamla bilder så valde hon att undersöka sina möjligheter att åtgärda problematiken.

– Det var inte så att någon i min omgivning hade märkt det, men jag gjorde det. Jag har ett öppet leende och kanske är det så att folk tittar mer på ögonen än på tänderna, men jag märkte verkligen av att framförallt framtänderna att lagt sig ovanpå varandra, säger Mary.

När hon började undersöka vilka möjligheter som fanns hittade hon Aqua Dental i Sollentuna och tandläkare Christina Efstratiadou som rekommenderade henne tandreglering med hjälp av Invisalign . På en konsultation gick de igenom Marys förutsättningar, hennes önskemål och de utmaningar som finns. Under besöket skannandes Marys bett och hon fick se en 3d-modell på hur det tänkta resultatet skulle se ut.

– Det var mötet med Christina som var avgörande. Hon var otroligt trevlig. Hennes sätt och kunskap övertygade mig i kombination med att jag kunde se en bild på datorn på behandlingens resultat. Annars hade jag nog inte påbörjat behandlingen, säger Mary.

Just nu: Boka basundersökning få konsultation på köpet 

Det första steget du behöver ta för att genomgå en behandling med Invisalign  är att boka tid för en konsultation. Vi erbjuder dig just nu en kostnadsfri konsultation när du bokar en basundersökning. Vill du hellre bli uppringd? Fyll i formuläret här.

Byter skena en gång i veckan

En behandling med Invisalign  består av en serie individuellt framtagna och genomskinliga skenor som byts ut en gång i veckan. På så sätt förflyttar de tänderna stegvis mot det önskade målet. Mary upplever att behandlingen är smärtfri men att ett visst tryck kan kännas när hon byter skenor, det har hon hanterat genom att byta på kvällen innan hon går och lägger sig.


Behandlingslängden varierar mellan 3 och 18 månader och Mary ska ha sina skenor i 26 veckor. Hon berättar att hon ser resultat redan under behandlingens gång, det har gått tio veckor på hennes behandling och hon kan redan se hur framtänderna flyttat sig.
– Det bästa med behandlingen är att skenorna är nästan helt osynliga. Jag hade inte berättat för någon att jag skulle göra den här behandlingen och mina vänner såg inte att jag hade tandställning. Jag frågade dem om de såg något annorlunda och det gjorde de inte, då lyfte jag på läppen och visade dem. Det som syns är fästena om man tittar noggrant, står man på avstånd så syns det inte alls, säger Mary.

Skenorna är avtagbara men ska sitta i munnen så mycket som möjligt och det kräver lite disciplin och gör att man slutar småäta. Mary beskriver sig som en väldigt social person som ofta ordnar middagar och träffar sina vänner. Helst ska skenorna bara tas ut vid måltider och det har gått bra att använda skenorna hela tiden. Enligt Mary har det i början krävt lite planering då hon behöver göra rent skenorna efter måltider. Det är viktigt att ha med sig tandborste när man är på språng.
– Vi hade picknick på Sveriges nationaldag och då löste jag det genom att ta med en vattenflaska och skölja noggrant efter att vi hade ätit. Jag vände ryggen till de andra när jag sköljde och satte i skenorna. Så det gick bra. Nu ska jag på semester med barn och barnbarn, vi får se hur allt går då, säger hon och skrattar.

En av de stora fördelarna med behandlingen är att man på förhand kan se resultatet. Det gör att man vet man vad man betalar för och inte behöver använda sin fantasi.
– Det är en stor kostnad men jag diskuterade det med min dotter. Ska jag eller ska jag inte, jag är ju snart 72 år, men hon sa att hon tyckte att jag skulle göra det om jag ville. När jag såg modellen av resultatet på förhand tänkte jag bara wow!

Nu är Mary mitt i en pågående behandling men hon är nöjd med att behandlingen redan visat resultat. Så nöjd att hon vill fortsätta att gå till Aqua Dental i Sollentuna och Christina efter avslutad behandling.
– Jag har bestämt mig, jag vill aldrig gå till någon annan igen. Jag ska alltid gå till Christina. Jag frågade om det gick bra och det sa hon att det gjorde, säger Mary.


Så fungerar en behandling med Invisalign på Aqua Dental

Om du ska justera ditt bett finns det några saker som är viktiga att tänka på. Det är viktigt att du väljer en tandläkare med erfarenhet och stor kunskap för att få ett så bra resultat som möjligt. Hos oss på Aqua Dental kommer du att behandlas av några av landet främsta alignersdedikerade tandläkare. Vi återskapar och skapar årligen tusentals vackra och friska leenden. Du som patient står alltid i fokus och vi vill alltid leverera effektiva och hållbara resultat. Om du väljer att genomföra din behandling hos oss på Aqua Dental är vi stolta och glada över att få hjälpa dig att få ditt nya leende.


Förmånliga delbetalningslösningar

 

För oss på Aqua Dental är det viktigt att tillgängliggöra tandvården, få fler personer att regelbundet gå till tandvården, få en god munhälsa och ett vackert och hälsosamt leende. Därför erbjuder vi alla våra patienter en förmånlig delbetalningslösning med en fast månadskostnad från 300 kronor per månad. Helt räntefritt. Det är enkelt att ansöka om delbetalning, antingen gör du det via SMS eller så kan du fråga i receptionen så kommer vi att hjälpa dig. Svaret får du på bara 15 sekunder. För att blir godkänd för delbetalning behöver du vara fri från betalningsanmärkningar, vara minst 18 år och folkbokförd i Sverige. Om du har problem med att bli godkänd kan du ha en medsökande som uppfyller kraven och på så sätt ta del av vår delbetalning.

 

Vill du boka en tid? 

Föredrar du att vi ringer upp dig så att du kan boka tid för en konsultation? Fyll i formuläret så kommer vi att kontakta dig inom kort.

Information om artikeln

Mer om Invisalign ™

Dags för en undersökning?

Vi vet att du har hört det förr, men regelbundna besök hos tandvården är viktigt för att dina tänder ska må bra. Välkommen till oss och upplev en trevligare tandläkare.