Ralf Jonsson, 69: Behandlingen var enklare än jag trodde

Trots tandställning i barndomen så levde Ralf med en trångställning. Ett tips från tandläkaren gjorde att han tog steget och inledde en behandling med Invisalign.

Tandreglering har ingen åldersgräns. Ralf Jonsson blev tipsad om att justera trångställningen mellan sina framtänder med en modern tandregleringsmetod. Han tog steget och ska nu avsluta sin behandling:
– Det är en smidig process. Redan från början fick jag ett väldefinierat resultat och det gör att projektet känns genomförbart, säger Ralf.

Ralf Jonsson är 69 år och pensionär. Han lever med sin fru och försöker hålla sig så aktiv det går. Redan som barn behövde Ralf korrigera sitt bett, men den begränsade tekniken gjorde så att det gjorde ont och Ralf minns sin första tandreglering som smärtsam och att munnen var fylld av sår på grund av trådar och fästen.

Att Ralf haft en kvarvarande bettproblematik är inget han egentligen funderat på eller lidit av men hans tandläkare, Chrsitina Efstratiadou, tipsade honom om en modern och flexibel tandregleringsmetod som kunde korrigera trångställningen mellan framtänderna helt smärtfritt.
– Jag hade tandställning som barn och har levt på med mitt liv sen dess och det har inte bekymrat mig så mycket. Men när min tandläkare föreslog att man kunde justera det där sista med den här nya tekniken blev jag intresserad. Jag är ju nyfiken av mig så jag tyckte att det lät bra, säger Ralf.

Just nu: Boka basundersökning få konsultation på köpet 

Det första steget du behöver ta för att genomgå en behandling med Invisalign är att boka tid för en konsultation. Vi erbjuder dig just nu en kostnadsfri konsultation när du bokar en basundersökning. Vill du hellre bli uppringd? Fyll i formuläret här.

Ralf skannade sitt bett på kliniken i Sollentuna, påbörjade behandlingen och fick sina första skenor mellan jul och nyår 2022. Det gick snabbt att komma igång och behandlingen har sedan dess gått smidigt.

– Jag minns tandställningen jag hade som barn, då var det plågsamt. Det här känns ju ingenting. Det kan spänna lite precis när jag bytt skenorna, men det är helt smärtfritt. Det är så klart lite att tänka på eftersom skenorna ska sitta i större delen av dygnet. Jag kom dessutom undan småätandet och har knappt ätit godis på sex månader. Men det har varit enkelt, det är bara att ta ut skenorna vid måltiderna och sedan borsta tänderna och sätta tillbaka dem. Jag har varit väldigt disciplinerad under behandlingen, men det har inte varit någon uppoffring, säger Ralf.


Osynlig och flexibel tandreglering med Invisalign

Tandreglering med den moderna och innovativa metoden Invisalign är smidigt och ger patienten en stor flexibilitet. Behandlingen inleds med en skanning av bettet och en undersökning. Du kommer dessutom att få se en 3d-modell av resultatet innan du börjar den faktiska behandlingen. Det gör att du redan från början har en målbild. Behandlingsmetoden bygger på en serie genomskinliga plastskenor som byts ut varje eller varannan vecka till dess att behandlingen är klar. Skenorna är individuellt framtagna och skräddarsydda efter patienten.
– Det är en smidig process. Redan från början fick jag ett väldefinierat resultat och det gör att projektet känns genomförbart. Det som utlovades i början stämmer, även om jag inte helt och hållet gått i mål än, säger Ralf.


Han fortsätter:
– Det bästa är att resultatet stämmer överens med det som utlovades i början av behandlingen. Det är viktigt. Sen att det kräver lite är en annan sak. När man är så gammal som jag så har man lärt sig lite om orsak och verkan och därför är man kanske lite noggrannare med sånt här. Det blir ju svårare att hångla när man har skenorna i munnen, det kanske de unga har lite svårare med. Nej, men det är inga stora saker man offrar. Det är väldigt smidigt att plocka ur skenorna och jag är positivt överraskad över hur enkelt det var.Tandreglering med Invisalign på Aqua Dental

När du väljer att justera ditt bett hos oss på Aqua Dental kommer du att behandlas av några av landets främsta tandläkare som har lång erfarenhet av tandreglering med Invisalign. De skapar och återskapar årligen tusentals leenden med hjälp av den här avancerade tandregleringstekniken. På Aqua Dental fokuserar våra tandläkare på varje individuell patients behov, förutsättningar och förväntningar för att kunna leverera effektiva och framgångsrika resultat. Vi har stor kunskap kring processen och kan hjälpa dig att få ett naturligt leende du är nöjd med.


Delbetala din tandreglering hos Aqua Dental

Vi på Aqua Dental vill tillgängliggöra tandvården och göra det enkelt för alla att få en god munhälsa och friskare leende. Därför erbjuder vi våra patienter en förmånlig delbetalningslösning från 300 kronor per månad, helt räntefritt. Din fasta månadskostnad baseras på din totala behandlingskostnad och du kan enkelt ansöka om delbetalning via SMS eller i receptionen på kliniken. Svar får du redan efter 15 sekunder. För att bli godkänd för delbetalning krävs bland annat att du inte har några betalningsanmärkningar, är 18 år eller äldre och folkbokförd i Sverige. Om du inte uppfyller kraven kan du ha en medsökande som är godkänd och på så sätt bli godkänd själv.


 

Vill du boka en tid? 

Föredrar du att vi ringer upp dig så att du kan boka tid för en konsultation? Fyll i formuläret så kommer vi att kontakta dig inom kort.

Information om artikeln

Mer om Invisalign

Dags för en undersökning?

Vi vet att du har hört det förr, men regelbundna besök hos tandvården är viktigt för att dina tänder ska må bra. Välkommen till oss och upplev en trevligare tandläkare.