Anna Hildingsson, 44 år, hade korsbett som störde sömnen och gav henne huvudvärk. Som lösning rekommenderades hon tandreglering. Efter många års tvekande bestämde hon sig till slut för att investera i hälsan. 

Fastighetsmäklaren Anna Hildingsson bor i Stockholms innerstad med fyra barn. Tills för bara några månader sedan hade hon tandställning.
– Jag hade anledning att skaffa tandställning redan på gymnasiet, men det passade inte då jag ville ut och resa efter studenten, säger Anna. 

Annas bettfel gjorde att käken aldrig fick vila, eftersom tändernas tuggytor inte hade något att stödja sig mot. Något som ofta orsakade huvudvärk och sömnproblem. Hon sökte hjälp hos flera specialisttandläkare som rekommenderade tandställning som lösning på problemet. 
– Jag sov med bettskenor under många år för att inte spänna käkarna lika mycket. Men jag visste hela tiden att det var en tillfällig lösning. 

”Jag hade äntligen bestämt mig”

Åren gick och planen på att reglera tänderna sköts upp. 
– Jag var inte jättepigg på tandställning och kom på massor av ursäkter för att fortsätta med skenorna, som jag hade vant mig vid, säger hon. 

Efter tio år utomlands flyttade Anna med familj tillbaka till Stockholm. Hon sökte en ny tandläkare, upptäckte Aqua Dental och bokade en tid. Där fick hon ett bra intryck med fint bemötande och tydlig information av personalen. 
– Vi diskuterade tandställning för mig och tandläkaren bad mig gå hem och fundera. Men jag hade äntligen bestämt mig. Att jag fyllt 40 skulle inte få stoppa mig!

Annas val föll på en traditionell räls med tandfärgade fästen. Från början var hon orolig för att människor hon mötte på jobbet skulle se tandställningen. Men till sin förvåning insåg hon att väldigt få lade märke till den. 
– Efter 25 år gjorde jag det jag borde gjort under gymnasiet. Jag brukar skämta om det för mina kunder, säger hon och fnissar. 

Läs mer om vilka tandställningar vi erbjuder här


Bättre hälsa med nytt leende

Anna tyckte att behandlingen var spännande. 
–Jag har mött många människor på vägen som tycker jag var modig. Tandställningen har verkligen förändrat mitt liv och jag är glad och stolt som äntligen gjorde det, säger hon. 

Resultatet av tandregleringen bättre än hon vågat hoppas på. I dag mår och sover Anna mycket bättre, dessutom tycker hon att tänderna har blivit roligare och viktigare att ta hand om. 


Är du intresserad av att skaffa tandställning? Boka en konsultation för att se vilken metod som skulle passa dig bäst. Om du bokar en basundersökning hos oss får du just nu en kostnadsfri konsultation inom estetisk tandvård på köpet! 

Boka tid, info eller frågor

Ange ditt telefonnummer så ringer vi upp dig.