Dåligt självförtroende och minskat välmående kan vara resultatet av sneda tänder och ett ojämnt leende. På Aqua Dental är vi specialister på tandreglering och på våra kliniker arbetar några av Sveriges främsta ortodontister. Hos oss får du hjälp att välja rätt tandställning efter just dina individuella behov.

Lång erfarenhet och hög kompetens

Hos oss på Aqua Dental är kvalitet och expertis viktigt. Hos oss arbetar experter på alla typer av tandreglering och vi kan därför erbjuda ett brett sortiment. Hos oss kan du behandlas med allt från den traditionella fasta tandställningen till nya revolutionerande metoder som Incognito, eBRACE, Invisalign, Clear Aligner och Inman Aligner. Vårt team har lång erfarenhet och hög kompetens, att kunna erbjuda de bästa och mest moderna metoderna gör att vi kan garantera våra patienter det bästa resultatet på lång sikt.

Varför behövs tandreglering?

Många väljer att justera sina tänder av estetiska skäl. Kanske är du missnöjd med ditt leende eller hur tänderna ser ut. Då kan en tandregleringsbehandling stärka självkänslan och självförtroendet. Behandlingen kan även ha många fördelar för munhälsan. Att räta ut sneda tänder kan bidra till att ge dig en bättre tuggfunktion och minska slitaget på tänderna. Dessutom kan det kännas enklare att rengöra tänderna vilket i sig bidrar till ett större välmående. 

Hos oss på Aqua Dental är kvalitet och expertis viktigt. Hos oss arbetar experter på alla typer av tandreglering och vi kan därför erbjuda ett brett sortiment. Hos oss kan du behandlas med allt från den traditionella fasta tandställningen till nya revolutionerande metoder som Incognito, eBRACE, Invisalign, Clear Aligner och Inman Aligner. Vårt team har lång erfarenhet och hög kompetens, att kunna erbjuda de bästa och mest moderna metoderna gör att vi kan garantera våra patienter det bästa resultatet på lång sikt. Varför behövs tandreglering? Många väljer att justera sina tänder av estetiska skäl. Kanske är du missnöjd med ditt leende eller hur tänderna ser ut. Då kan en tandregleringsbehandling stärka självkänslan och självförtroendet. Behandlingen kan även ha många fördelar för munhälsan. Att räta ut sneda tänder kan bidra till att ge dig en bättre tuggfunktion och minska slitaget på tänderna. Dessutom kan det kännas enklare att rengöra tänderna vilket i sig bidrar till ett större välmående.

Vi emot ett begränsat antal tandregleringscheckar för barn och ungdomar. Om du vill veta mer, klicka här

Boka tid, info eller frågor

Ange ditt telefonnummer så ringer vi upp dig. 

Här är fördelarna med tre olika typer av tandställningar

Nästan osynliga tandställningar

De finns flera olika typer av moderna och nästintill osynliga tandställningar som kan hjälpa dig att korrigera dina bettfel och snedställda tänder.  

1. Nästan helt osynliga

Invisalign och Clear Aligner består av genomskinliga skenor vilket gör att de knappt syns. 

2. Bekväm och smärtfri

Om du väljer de genomskinliga skenorna finns det inte några metallfästen eller vassa trådar som kan stickas eller irritera i munnen.

3. Flexibel

Dessa system är flexibla och kan tas ut under kortare stunder. Exempelvis vid viktiga möten eller måltider.

4. Tydliga resultat 

Redan i början av behandlingen får du en behandlingsplan och ett uppskattat slutresultat.


Klassiska rälsen

Rälsen är en klassisk tandställning och en välbeprövad metod för tandreglering. 

1. Exakt resultat

Med hjälp av den precision man kan uppnå med den fasta buccala apparaturen kan man säga att med denna metod kan man uppnå de mest exakta resultaten.

2. Tandfärgade brackets

Vi erbjuder nu tandfärgade brackets till den klassiska rälsen, vilket gör att den syns mindre och blir mer estetiskt tilltalande. 

3. Hållbara resultat

Det här är en beprövad tandregleringsmetoden och om du följer tandläkarens instruktioner är resultatet väldigt hållbart.  

4. Kan inte tas ut

Eftersom tandställningen är fast och inte går att ta ut är det möjligt att vara väldigt exakt och precis i tändernas slutgiltiga placering. 

Osynliga tandställningar

Ett annat alternativ är tandställningar som fästs på tandradens insida, exempelvis Incognito eller eBRACE.

1. Helt osynlig behandling

Den här behandlingen syns inte eftersom fästena sitter på tändernas insida. 

2. Lika exakta resultat

De linguala tandställningarna kan ge lika exakta resultat som de som fästs på tändernas utsida.

3. Lika hållbara resultat

Eftersom de linguala modellerna sitter på tandradens insida kan resultaten likställas med de resultat man kan få med de system som sitter på tandradens utsida. För att resultatet ska vara hållbart är det viktigt att följa tandläkarens instruktioner.

4. Kan inte tas ut 

Eftersom tandställningen sitter fast och inte kan tas ut blir resultaten mer precisa och tandradens slutgilitiga placering kan bli väldigt exakt. 


Vårt team inom tandreglering

Så fungerar en behandling med tandställning

Se filmen där vår specialisttandläkare inom ortodonti André Wikholm beskriver arbetet med estetisk tandvård och tandreglering. 

  5 fakta du kanske inte visste om tandimplantat

  5 fakta om implantat

  Här är fem saker du inte visste om tandimplantat. Träffa våra specialister på öppet hus och ställ alla dina frågor till dem. Läs mer

  Ge bort vita tänder i jul

  Ge bort vita tänder i jul

  Låt någon nära få tillbaka sitt leende med hjälp av en fräschare nyans på tänderna. En tandblekning är en uppskattad klapp att hitta under granen. Nu har vi ett julklappserbjudande på tandblekning. Läs mer

  Tandimplantat - Göteborg

  Tandimplantat - Göteborg

  En parodontolog är en tandläkare som har specialistutbildad sig med inriktning mot tandlossning. De kan hjälpa dig med allt från Parodontit, Implantatoperationer till tandköttskorrigeringar och benuppbyggnad. Läs mer

  parodontolog

  Vad gör en Parodontolog?

  En parodontolog är en tandläkare som har specialistutbildad sig med inriktning mot tandlossning. De kan hjälpa dig med allt från Parodontit, Implantatoperationer till tandköttskorrigeringar och benuppbyggnad. Läs mer

  Vi_växer_Aqua_Dental

  Vi växer och söker driven personal

  Aqua Dental, Sveriges snabbast växande tandvårdskedja, expanderar och söker fler duktiga kollegor till våra moderna kliniker i Stockholm samt till våra nya kliniker i Göteborg. Läs mer

  Ingen märkte att jag hade tandställning

  Marcus: ”Ingen märkte att jag hade tandställning”

  39-åriga Marcus Nestor hade tandställning som barn – men som vuxen kom problemen tillbaka. Tack vare tandregleringsmetoden Invisalign blev tänderna raka på bara ett år. – Jag trodde inte att det skulle blir så pass bra på så kort tid, berättar han. När 39-åriga Marcus Nestor var yngre och gick i grundskolan hade han en… Läs mer

  Maria, 27, fixade tänderna

  Maria, 27, fixade tänderna utan räls: ”Smidigt”

  27-åriga Maria reagerade på hur hennes tänder såg ut när hon var med på bilder. Med en diskret tandregleringsmetod fick hon ett leende som hon var nöjd med. – Det var väldigt smidigt och enkelt, berättar hon. Maria, berättar att hon i flera år varit missnöjd med sina framtänder i överkäken då de gick över varandra… Läs mer