Marcus: ”Ingen märkte att jag hade tandställning”

39-åriga Marcus Nestor hade tandställning som barn – men som vuxen kom problemen tillbaka.

Marcus hade en fast tandställning som ung. I vuxen ålder kom problem tillbaka och Marcus behövde åter igen reglera sina tänder. Tack vare metoden Invisalign ™ blev tänderna raka på bara ett år.

Smidig behandlingsmetod

Enligt Marcus var behandlingen smidig och det var bara den första tiden som det spände lite. 

– Man får vara nogrann med ett rengöra och ta ut skenorna när man äter, annars är det inga problem.

Marcus är klar med behandlingen, men under det första året har han en skena på natten, så kallad retainer, för att tänderna inte ska gå tillbaka. Han känner sig tillfreds med resultatet och uttrycker sig något förvånad över den korta behandlingstiden.

– Jag trodde inte att det skulle blir så pass bra på så kort tid. Jag blev klar med behandlingen för ett halvår sedan och efteråt får man även en ståltråd, bakom över- och underkäken. Den kommer alltid att vara där, och jag vande mig snabbt vid den.

Marcus fortsätter:
– Jag rekommenderar andra att undersöka möjligheten för att genomgå en tandregleringsbehandling med Invisalign . Det är värt varenda krona, avslutar han.

Boka tid för en konsultation för den osynliga tandställningen

När 39-åriga Marcus Nestor var yngre och gick i grundskolan hade han en fast tandställning, även kallad räls. Men i vuxen ålder märkte han att tänderna hade börjat röra på sig och att problemen kom tillbaka.

– Särskilt i underkäken där tänderna överlappade varandra, det var svårt att göra rent och det såg inte så estetiskt bra ut. Även i överkäken var framtänderna sneda och det var inte så snyggt, säger Marcus.


Vände sig till Aqua Dental

Marcus kontaktade först en annan tandvårdskedja som rekommenderade Marcus att skaffa den klassiska rälsen igen.

– Jag tyckte att det var jobbigt med räls, att det krävdes mycket rengöring och att det gjorde ont. Jag tittade på alternativ och kom i kontakt med Aqua Dental på Östermalm i Stockholm och de erbjöd tandregleringsmetoden Invisalign ™ som jag bestämde mig för. Jag tycker att den är smidigare än rälsen som jag testat tidigare. Det tog ett år och sedan var tänderna raka på båda över- och underkäken, berättar han.

Med Invisalign  regleras tänderna med genomskinliga och löstagbara skenor.


–  Jag trodde att många skulle lägga märke till tandställningen, men med Invisalign ™ var det ingen som märkte den förutom när jag plockade ut skenan för att äta mat. Jag tyckte det var till stor fördel att ingen annan lade märke till min tandställning.


Är du intresserad av tandreglering?

Fyll i formuläret så hör vi av oss till dig för att svara på dina funderingar.

Marcus reglerade sina tänder med Invisalign i vuxen ålder.

Information om artikeln

Dags för en undersökning?

Vi vet att du har hört det förr, men regelbundna besök hos tandvården är viktigt för att dina tänder ska må bra. Välkommen till oss och upplev en trevligare tandläkare.