Vi tar emot barn med tandregleringscheck

Barn och ungdomar upp till 23 år som har ett bettfel vilket enligt Socialstyrelsens rekommendationer klassas som svårare kan få sin tandreglering bekostad av Stockholms läns landsting. Tillsammans med checken översänds en lista över auktoriserade tandläkare att tillgå, däribland ingår Aqua Dental med flera kliniker i och utanför Stockholm.

Vilka får en tandregleringscheck?

Inom ramen för den kostnadsfria barn- och ungdomstandvården finns möjligheter för reglering av tänder och bettavvikelser som bedöms kunna riskera ohälsa eller annan funktionell problematik. Det kan till exempel handla om kraftiga bettfel, trångställningar eller sneda utväxter, men det är viktigt att betona att varje patient utreds indiviudellt och kan skilja sig från fall till fall.  I slutändan är det en urvalstandläkare som beslutar om landstinget ska bekosta en behandling. 

Hur får man en tandregleringscheck?

Det är er ordinarie tandläkare som gör en initial bedömning huruvida en tandreglering är nödvändig eller ej, och därefter remitterar ditt barn till en så kallad urvalstandläkare som ansvarar för den slutgiltiga utredningen. Urvalstandläkaren är en av lanstinget utsedd specialisttandläkare som du själv inte kan välja. Om en kostnadsfri tandreglering beviljas kommer ditt barn erhålla ett vårderbjudande - det vill säga en tandregleringscheck - och ni får fritt välja mottagning efter era preferenser. Aqua Dental har flera kliniker i och runt omkring Stockholm som ni är välkomna till med er check. 

Vill du lista ditt barn hos oss? Klicka här

På Aqua Dental träffar du ett team med lång erfarenhet av tandreglering och några av landets främsta ortodontister med inriktning både mot traditionella och mer moderna tandregleringsmetoder. Hos oss kan du vara säker på att du får en kvalitativ och omsorgsfull vård, dessutom utan långa väntetider. Ni är välkomna med check till någon av våra kliniker i Sollentuna, Mörby, Nacka, Hammarby Sjöstad och Stockholms innerstad.
För mer information eller bokning, vänligen ring oss på 010 - 188 00 00.

Från och med 2019 kan ni självfinansiera en uppgradering av er check hos oss  från traditionella tandställningar till en behandling med Invisalign för 10.900 kr. Invisalign är en modern lösning för tandreglering som bygger på genomskinliga och uttagbara plastskenor och är ett mycket uppskattat alternativ bland patienter som önskar en mindre synlig tandställning. Behandlingen pågar normalt i 12 till 18 månader (ibland längre beroende på justeringens svårighetsgrad och omfattning). Dock är det viktigt att Invisalign inte lämpar sig för alla bettfell och är därför något som ni behöver prata med våra tandläkare om. 

Vill du boka en tid, eller ställa frågor? Fyll i formuläret nedan så kommer vi att kontakta dig inom kort.

Information om artikeln

Dags för en undersökning?

Vi vet att du har hört det förr, men regelbundna besök hos tandvården är viktigt för att dina tänder ska må bra. Välkommen till oss och upplev en trevligare tandläkare.