Om du är missnöjd med ditt leende och tandrad kanske du funderar på en tandställning. Här får du veta hur det går till – från konsultation till efterbehandling. 

Passa på: Nu har vi lediga tider igen. Är du intresserad av tandreglering? Om du bokar en basundersökning nu får du en estetisk konsultation kostnadsfritt. Fyll i formuläret så kommer vi att kontakta dig för att boka in en konsultation.

Om du funderar på tandreglering är det första du ska göra att boka en tid hos en ortodontist för en konsultation. Då går ni igenom dina individuella förutsättningar och samtalar om vilket behandlingsalternativ som passar dig bäst. När du träffar ortodontisten pratar ni igenom de olika tandställningarna vi arbetar med. Dessutom får du berätta om dina önskemål och förväntningar och en bedömning av dina förutsättningar görs. Under det här besöket kan du ställa dina frågor och får dessutom ett preliminärt kostnadsförslag för de olika behandlingarna. 
Läs mer om tandreglering här

Om du bestämmer dig för att gå vidare med behandlingen sker en inregistrering. Då tas röntgenbilder och ditt ansikte, mun och dina tänder fotograferas. Ibland kan en avgjutning behöva göras för att tillverka gipsmodeller av ditt bett. Har du inte gjort en vanlig undersökning under de senaste sex månaderna så måste detta göras innan din tandregleringsbehandling påbörjas. 

 Efter inregistreringen får du återigen samtala med ortodontisten och ni går igenom vilken behandling som passar dig bäst. Du får även mer information om behandlingsplanen och ett slutgiltigt kostnadsförslag. Efter detta besök är det dags att sätta in tandställningen. 
Här hittar du mer information om tandreglering

Under behandlingen behöver du gå på regelbundna kontroller, tiden mellan kontrollerna kan variera beroende på vart i behandlingen du är. När du har uppnått önskat resultat kommer du och din ortodontist tillsammans överens om att ta bort tandställningen. 

När tandställningen är borttagen ersätts den med en tråd på insidan av tänderna och/eller en skena att använda på natten. För att säkra resultatet av behandlingen kommer du under det första året efter avslutad behandling att gå på regelbundna återbesök. 
Läs mer om olika typer av tandställningar här

Se före- och efterbilder här

Boka tid, info eller frågor

Ange ditt telefonnummer så ringer vi upp dig.