Är du intresserad av tandreglering i Karlstad?

Tandreglering kan vara en lämplig behandling om du har ett bettfel eller är missnöjd med dina tänders utseende. Vi kan hjälpa dig med tandreglering i Karlstad. Fyll i formuläret nedan så hör vi av oss så fort vi kan.

Vad är tandreglering?

Tandreglering eller ortodonti som det även kallas innebär att dina tänder flyttas stegvis med hjälp av en tandställning tills dess att du får en rakare och jämnare tandrad. Du kan vara i behov tandreglering av flera skäl; dels estetiska, men tandreglering kan även vara lämpligt om du upplever funktionell problematik på grund av ett bettfel. På grund av ett bettfel kan du exempelvis uppleva funktionella besvär som nedsatt tuggförmåga. Men dina tänder kan även på sikt utsättas för slitage om du har ett bettfel.


Tandreglering är i dag en behandling som ökar i popularitet, särskilt hos vuxna. Det beror till stor del på att det numera finns mer diskreta tandställningar än den traditionella rälsen att välja på. Exempelvis är det många vuxna som är intresserade av tandregleringsbehandlingen aligners som innebär att tändernas position justeras med hjälp av genomskinliga, avtagbara skenor. Hos oss på Aqua Dental kan du välja bland flera olika tandregleringsmetoder. Vi kan bland annat hjälpa dig med tandreglering i Karlstad.


Varför behövs tandreglering?

Tandreglering kan korrigera i stort sett alla typer av bettfel som exempelvis överbettunderbett och korsbett. Men tandreglering är även en lämplig behandling om du är missnöjd med dina tänders utseende på grund av exempelvis gluggar eller krokiga tänder. Med tandreglering får du ett naturligt resultat och ett rakare leende. Att reglera ett bettfel med en tandställning kan dels förbättra din tuggförmåga samt minska slitaget på dina tänder. 

Tandreglering i Karlstad: Så går en behandling till

Att korrigera ett bettfel med hjälp av en tandställning är en investering i din tandhälsa då det förbättrar funktionen i munnen såväl som din livskvalitet. Med tandreglering får du ett naturligt och hållbart resultat. Är du intresserad av att påbörja en behandling med tandreglering i Karlstad? Nedan hittar du hur en behandling går till steg för steg.


Konsultation

Det första steget för att påbörja en behandling med tandreglering i Karlstad är att boka tid för en konsultation. Vid besöket undersöks dina tänder och ditt bett. Du och din tandläkare kommer även att diskutera dina förväntningar på behandlingen och vilken typ av tandställning du är intresserad av. Baserat på detta och ditt vårdbehov kommer din tandläkare sedan att föreslå den tandställning som passar dig bäst. Slutligen kommer tandläkaren att lägga fram en behandlingsplan och ett kostnadsförslag som du får ta ställning till. 


Tandreglering i Karlstad

Om du beslutar dig för att påbörja en behandling med tandreglering i Karlstad blir nästa steg att återigen besöka kliniken för att ta röntgenbilder och slutligen få din tandställning. En tandröntgen kommer att göras i ett första skede oavsett vilken tandregleringsmetod du har valt. Därefter kan besöket skilja sig åt beroende på vilken typ av tandställning du ska reglera tänderna med.


Om du ska reglera dina tänder med avtagbara, genomskinliga skenor som Invisalign får du vid besöket prova ut skenorna som kommer vara individuellt anpassade efter ditt bett. Du kommer även få tydliga instruktioner kring hur du ska använda dem och hur länge du bör ha dem i varje dag. För att behandlingen ska bli så effektiv som möjligt är det mycket viktigt att du följer din tandläkares rekommendationer. Du kommer under behandlingen att behöva byta ut dina skenor med jämna mellanrum. Hur ofta du behöver byta dem beror på hur din behandlingsplan ser ut.


Om du istället ska reglera tänderna med en fast apparatur som räls eller Incognito (en fast tandställning på insidan av tandraden) kommer du att få tandställningen insatt vid besöket. När tandregleringsbehandlingen har startat och du har fått din tandställning kommer du att, under behandlingen, behöva gå på regelbundna kontroller hos din tandläkare vanligtvis var fjärde till var åttonde vecka. Vid kontrollerna justeras tandställningen och din tandläkare ser till så att allt ser bra ut.


Efterbehandling

När du och din tandläkare är nöjda med dina tänders nya position avslutas behandlingen och efterbehandlingen inleds. En efterbehandling efter tandreglering inkluderar en retainer som antingen består av avtagbara skenor eller en metalltråd som fästs på tandradens insida. En retainer är nödvändigt för att stabilisera ditt nya bett och dina tänders nya position. Dina tänder kan nämligen, utan en retainer, börja flytta sig tillbaka till sina ursprungspositioner. Du är i behov av en retainer oavsett vilken tandställning du har haft och med en retainer ser du till så att du får ett resultat som varar livet ut.

Är du intresserad av tandreglering i Karlstad? Boka din tid i dag och investera i ditt leende.

Vad kostar tandreglering i Karlstad?

Innan en konsultation har gjorts är det svårt att uppskatta hur mycket en behandling med tandreglering i Karlstad kostar. Det beror på att det är ett flertal individuella faktorer som påverkar priset. Exempelvis påverkar typ av bettfel, behandlingslängd och val av tandställning kostnaden. Om du är intresserad av tandreglering i Karlstad bör du därmed boka tid för en konsultation för att få en exakt prisuppskattning baserad på dina individuella behov.


Vi på Aqua Dental arbetar för att tillgängliggöra tandvården och därmed erbjuder vi förmånliga delbetalningslösningar. Du kan delbetala alla typer av tandvårdsbehandlingar hos oss från 300 kronor i månaden, helt utan ränta.

Specialister på tandreglering i Karlstad

I dag är vi på Aqua Dental landets största privata aktör inom ortodonti för vuxna. Hos oss arbetar flera ortodontister som besitter enorm erfarenhet och kunskap inom området och som arbetar i princip uteslutande med tandregleringsbehandlingar. Vi på Aqua Dental kan hjälpa dig oavsett problematik, utan långa väntetider. Vi erbjuder bland annat tandreglering i Karlstad.

Dags för en undersökning?

Vi vet att du har hört det förr, men regelbundna besök hos tandvården är viktigt för att dina tänder ska må bra. Välkommen till oss och upplev en trevligare tandläkare.