Intresserad av tandreglering i Västerås?

Är du i behov av att reglera dina tänder? Då kan tandreglering vara en lämplig behandling. Vi kan hjälpa dig med tandreglering i Västerås. Fyll i formuläret nedan så hör vi av oss så fort vi kan.

Vad är tandreglering?

Ortodonti, även kallat tandreglering, innebär att tänderna successivt flyttas med en tandställning tills dess att du får en rakare tandrad. Tandreglering kan vara en passande behandling av flera skäl. Bettfel som orsakar funktionella besvär korrigeras exempelvis med tandreglering, men du kan även vilja genomgå en tandregleringsbehandling om du är missnöjd med dina tänders utseende. Ett bettfel kan exempelvis påverka din tuggförmåga men även på sikt utsätta dina tänder för slitage. 


Numera är det vanligt att vuxna personer väljer att genomgå en tandregleringsbehandling. Det beror bland annat på att det i dag finns flera, mer diskreta tandregleringsmetoder att välja bland. En tandregleringsmetod som har blivit allt mer populär på senare tid är exempelvis aligners. Aligners innebär att tänderna korrigeras med hjälp av genomskinliga, avtagbara skenor. Vi på Aqua Dental arbetar med flera tandregleringsmetoder och erbjuder bland annat tandreglering i Västerås.


Varför behövs tandreglering?

Tandreglering kan i princip korrigera all typ av bettproblematik oavsett om det är av funktionella eller estetiska skäl. En tandställning kan exempelvis reglera bettfel som överbett och underbett men även gluggar, snedställningar och krokiga tänder. Med hjälp av en tandställning får du en rakare och jämnare tandrad.

Tandreglering i Västerås: Så fungerar det

Med en tandställning får du ett naturligt resultat som kan vara livet ut. Du får ett rakare leende och om du har haft bettfel förbättras även funktionen i munnen. På så sätt är tandreglering en investering i din tandhälsa och i ditt leende. Nedan hittar du hur en behandling med tandreglering i Västerås kan gå till. 


Konsultation

Om du är intresserad av tandreglering i Västerås måste du först boka tid för en konsultation. Vid konsultationstillfället undersöks ditt bett och dina tänder och du och din tandläkare kommer även att diskutera dina förväntningar på behandlingen och ditt vårdbehov. Du kommer även få möjlighet att informera tandläkaren om vilken typ av tandställning du är intresserad av. Baserat på detta kan sedan din tandläkare föreslå den tandställning som passar dig och dina behov bäst. Vid konsultationens slut kommer din tandläkare att lägga fram en behandlingsplan samt ett kostnadsförslag som du får ta ställning till. 


Tandreglering i Västerås

Om du bestämmer dig för gå vidare med en behandling med tandreglering i Västerås är nästa steg att du besöker vår klinik igen för att dels ta röntgenbilder och slutligen få din tandställning. Om du har valt att korrigera dina tänder med avtagbara skenor som Invisalign kommer du att få prova ut dina individuellt framtagna skenor. Därefter kommer din tandläkare att ge dig instruktioner kring hur du använder dem och hur länge du bör ha skenorna i varje dag. För att behandlingen ska bli så smidig som möjligt är det viktigt att du följer din tandläkares rekommendationer. Under behandlingens gång kommer du att behöva byta ut skenorna med jämna mellanrum. Det som avgör hur ofta du behöver byta ut dem är din behandlingsplan. 


Om du ska korrigera dina tänder med en fast tandställning som Incognito (en tandställning som fästs på tandradens insida) eller räls kommer du istället behöva besöka kliniken för att få tandställningen insatt. När själva tandregleringsbehandlingen väl har startat kommer du att, under behandlingen gång, behöva gå på regelbundna kontroller hos din tandläkare. Dessa kontroller är nödvändiga oavsett tandställning och brukar ske var fjärde till var åttonde vecka. Då justerar tandläkaren tandställningen vid behov och kontrollerar att allt ser bra ut.


Efterbehandling

När både du och din tandläkare är nöjda och dina tänder har nått önskad position kan behandlingen avslutas och tandställningen tas ut. Därefter inleds efterbehandlingen. En efterbehandling innebär att du får en retainer som antingen fästs på tandradens insida eller består av avtagbara skenor. En retainer hjälper till med att stabilisera ditt nya bett och hålla kvar dina tänder i sin nya position. Utan en retainer kan nämligen dina tänder börja röra sig tillbaka till sina ursprungliga positioner. En retainer är nödvändigt oavsett tandregleringsmetod och ser till så att du får ett hållbart resultat.

Vill du reglera dina tänder i Västerås? Boka tid hos oss i dag för tandreglering i Västerås och påbörja din resa mot ditt drömleende.

Vad kostar tandreglering i Västerås?

Det är svårt att innan en konsultation säga hur mycket en behandling med tandreglering i Västerås kostar. Det beror på att det främst är individuella faktorer som typ av bettfel, behandlingslängd och val av tandställning som påverkar priset. Om du är intresserad av tandreglering i Västerås och vill veta hur mycket det kostar bör du därmed boka tid för en konsultation.


Vi på Aqua Dental vill tillgängliggöra tandvården och erbjuder därmed en förmånlig delbetalningslösning till alla våra patiener. Hos oss kan du bland annat delbetala tandregleringsbehandlingar med en fast månadskostnad från 300 kronor, helt räntefritt.

Specialister på tandreglering i Västerås

Vi på Aqua Dental är i dag Sveriges största privata aktör inom vuxenortodonti och återskapar varje år tusentals leenden. Hos oss arbetar flera erfarna ortodontister som kombinerar modern teknik med beprövade metoder för att kunna ge dig ett så hållbart och bra resultat som möjligt. Vi kan hjälpa dig oavsett bettproblematik och erbjuder specialisttandvård utan långa väntetider. Vi kan hjälpa dig med tandreglering i Västerås.

Dags för en undersökning?

Vi vet att du har hört det förr, men regelbundna besök hos tandvården är viktigt för att dina tänder ska må bra. Välkommen till oss och upplev en trevligare tandläkare.