Intresserad av tandreglering i Stockholm?

Har du ett bettfel eller sneda tänder? Vi kan hjälpa dig med tandreglering i Stockholm. Påbörja din resa mot ditt drömleende i dag och boka tid för en konsultation.

Vad är tandreglering?

Med hjälp av tandreglering, även kallat för ortodonti, flyttas dina tänders placering steg för steg med en tandställning tills dess att de når önskad position. Du kan behöva eller vilja genomgå en tandregleringsbehandling av flera anledningar. Ibland kan du vara i behov av tandreglering om du har ett bettfel medan vissa genomgår en tandregleringsbehandling av estetiska skäl. Om du har ett bettfel kan du uppleva funktionell problematik som exempelvis nedsatt tuggförmåga. Ett bettfel kan även utsätta dina tänder för slitage då du inte biter ihop på ett sätt som är gynnsamt för dina tänder. 


I dag är det allt fler vuxna som önskar reglera sina tänder med hjälp av en tandställning. Det beror bland annat på att det i dag finns mer diskreta tandställningar, till skillnad från den klassiska rälsen, att välja bland. Exempelvis är det många vuxna som väljer att korrigera sina tänder med aligners. Aligners är en tandregleringsmetod som innebär att tänderna flyttar på sig med hjälp av genomskinliga, avtagbara skenor. Vi på Aqua Dental erbjuder tandreglering med flera olika metoder och kan bland annat hjälpa dig med tandreglering i Stockholm.


Varför behövs tandreglering?

Tandreglering kan vara en nödvändig behandling av flera skäl. En tandställning kan exempelvis korrigera bettfel som underbett och överbett som orsakar funktionella besvär. Men tandreglering kan även vara en passande behandling om du är missnöjd med dina tänders utseende på grund av gluggar eller snedställningar. Med tandreglering får du ett rakare leende och ett naturligt och hållbart resultat.

Tandreglering i Stockholm: Så fungerar det

Är du intresserad av tandreglering i Stockholm och undrar hur en behandling går till? Nedan hittar du hur en behandling med tandreglering i Stockholm kan gå till steg för steg. 


Konsultation

Om du är intresserad av att starta en tandregleringsbehandling i Stockholm är första steget att boka en konsultation hos en av våra tandläkare. Vid konsultationen kommer din tandläkare att undersöka dina tänder och ditt bett. Du kommer även att tillsammans med tandläkaren få diskutera vilken typ av tandställning du är intresserad av, dina förväntningar på behandlingen och ditt vårdbehov. Utifrån detta kommer sedan tandläkaren att föreslå den tandställning som är bäst lämpad för dig och dina förutsättningar. Din tandläkare kommer i slutet av konsultationen att lägga fram en behandlingsplan och ett kostnadsförslag som du i lugn och ro får ta ställning till innan en behandling påbörjas.


Tandreglering i Stockholm

Om du bestämmer dig för att genomgå en behandling med tandreglering i Stockholm är nästa steg att du besöker kliniken igen för att få din tandställning. Om du ska reglera dina tänder med genomskinliga, avtagbara skenor som Invisalign kommer du att vid besöket få prova ut dina individuellt anpassade skenor. Då kommer du även få tydliga instruktioner kring hur du ska använda dem, exempelvis hur länge du ska ha skenorna i varje dag. Det är viktigt att du följer din tandläkares instruktioner för att behandlingen ska bli så smidig som möjligt. Du kommer att, under behandlingens gång, behöva byta ut dina skenor med jämna mellanrum. Hur ofta du behöver byta skenor beror på hur din behandlingsplan ser ut.


Om du istället ska reglera dina tänder med en fast tandställning som räls eller Incognito (en tandställning på tandradens insida) kommer tandställningen att sättas in vid besöket. När du väl har fått din tandställning och behandlingen har påbörjats kommer du att med jämna mellanrum behöva gå på kontroller hos din tandläkare. Detta är nödvändigt oavsett vilken typ av tandställning du har och kontrollerna brukar ske var fjärde till var åttonde vecka. Vid dessa besök kontrollerar tandläkaren att allt ser bra ut och tandställningen justeras vid behov. 


Efterbehandling

När önskat resultat är uppnått och både du och din tandläkare är nöjda avslutas behandlingen och tandställningen tas ut. Det slutgiltiga steget är då efterbehandlingen. En efterbehandling inkluderar en så kallad retainer. En retainer är till för att stabilisera ditt bett och dina tänders nya position. Dina tänder har nämligen en tendens att röra sig tillbaka till sina urspungliga placeringar om en retainer inte används. Du får på så sätt, med en retainer, ett hållbart resultat som varar livet ut.

Behöver eller önskar du reglera dina tänder? Boka tid för tandreglering i Stockholm i dag och investera i ditt leende.

Vad kostar tandreglering i Stockholm?

Hur mycket tandreglering i Stockholm kostar skiljer sig åt från person till person och det är individuella förutsättningar och behov som främst påverkar priset. Därför är det svårt att innan en konsultation ge en exakt prisbild. Priset för en tandregleringsbehandling baseras exempelvis på typ av bettfel som behöver korrigeras, behandlingstid och val av tandställning.Vi på Aqua Dental vill göra tandvården mer tillgänglig och erbjuder därför bland annat förmånliga delbetalningslösningar till alla våra patiener. Hos oss kan du delbetala alla typer av tandvårdsbehandlingar med en fast månadskostnad från 300 kronor, helt räntefritt.

Specialister på tandreglering i Stockholm

Vi på Aqua Dental återställer tusentals leenden varje år och bedriver en omfattande specialistverksamhet. Vi erbjuder kvalitativ specialisttandvård utan långa väntetider. Bland annat arbetar några av landets främsta ortodontister hos oss vilket innebär att det finns enorm kunskap och erfarenhet kring den typen av behandlingar. Vi kan hjälpa dig med tandreglering i Stockholm, oavsett bettproblematik. Våra tandläkare i Stockholm kombinerar modern teknik med erfarenhet och beprövade metoder för att kunna ge dig den bästa möjliga tandvården.

Dags för en undersökning?

Vi vet att du har hört det förr, men regelbundna besök hos tandvården är viktigt för att dina tänder ska må bra. Välkommen till oss och upplev en trevligare tandläkare.