En tandblekning är ett effektivt sätt att få ett vackrare leende

Genom en enkel behandling kan du på bara några timmar bli av med missfärgningar som stört dig i flera år och ge tänderna en fräschare och ungdomligare nyans. Vi på Aqua Dental utför både tandblekning på våra kliniker samt tillhandahåller kit för tandblekning hemma. Vid enklare missfärgningar erbjuder vi även alternativet saltblästring. Läs mer om våra tandblekningsmetoder och saltblästring nedan.

Innan behandling

Vem längtar inte efter ett vitare, fräschare leende? Kanske har du en stor dag framför dig och vill ge ditt leende ett extra lyft? Har du kanske slutat röka eller snusa och vill ge dig själv en tandblekning som belöning? Oavsett varför du bleker dina tänder så kommer dit vita leende både märkas och kännas fräscht!

Innan tandblekning rekommenderar vi en undersökning för att kontrollera om du har eventuella hål. Det är också viktigt att tandköttet är friskt innan tandblekning. Ett friskt tandkött minskar irritationer under och efter tandblekning. Ilningar och isningar kan normalt uppstå vid behandling men dessa är övergående och brukar normalt försvinna dagen efter. För att lindra besvären kan du skölja med fluor och använda en tandkräm mot ilningar.

Tandblekningen påverkar inte plast- eller porslinslagningar, kronor eller fasader – endast den naturliga tandytan är mottaglig för substansen i blekgelen.

Tandblekningens resultat påverkas av tandens ursprungliga färgnyans och vilken typ av eventuella missfärgningar man har samt hur länge de suttit. Tandblekningens hållbarhet är beroende av faktorer som hur väl du sköter dina tänder efter blekningen men även tjockleken på emaljen samt dina personliga kost-, nikotin- och läkemedelsvanor. En tandblekning håller i sig i ett eller ett par år.

Aqua Dental använder marknadens bästa och mest effektiva system. Vi erbjuder dig tre olika behandlingsmetoder:

1. Tandblekning med Brilliant Smile (klinikblekning)

 • Effektivt och snabbt resultat

 • Blekningstid ca två timmar

Innan blekgelen läggs på förbereds behandlingen genom att vi skyddar dina läppar, tandkött och tunga. Bland annat lägger vi ett blockerande skyddsmaterial på ditt tandkött. Blekgelen appliceras på tänderna och belyses sedan med en UV-lampa under tre omgångar i 15 minuter (totalt 45 minuter).

Under behandlingen ligger du bekvämt i våra omsorgsfullt, skönt stoppade behandlingsstolar av Tempur.

Efter ca 1,5–2 timmar är behandlingen klar och du lämnar kliniken med ett nytt, fräscht och bländande leende!

Pris 3 500 kronor inklusive material. 

En undersökning måste ha gjorts hos tandläkare eller tandhygienist de senaste sex månaderna, självklart ordnar vi det också om ni önskar.

2. Tandblekning med Brilliant Smile (klinikblekning som ovan) kompletterad med hemblekning i skena

 • Tandblekning med UV-lampa på kliniken av utbildad tandvårdspersonal, se information ovan

 • Påföljande hemmabehandling med hjälp av blekskenor och blekgel efter instruktioner av vår personal

Hemblekning i 2–3 dygn stabiliserar resultatet av blekningen (se information nedan).

Pris 4 900 kronor inklusive material.

En undersökning måste ha gjorts hos tandläkare eller tandhygienist de senaste sex månaderna.

3. Hemblekning Brilliant Smile eller Opalescence – med skena

 • Tandblekning som görs hemma – i din egen takt – med individuellt utformade blekskenor och blekgel. Instruktioner du får av vår personal

 • Behandlingstid dagtid, en till två timmar i 6–8 dagar

Vår tredje tandblekningsmetod är ett alternativ för dig som föredrar att på egen hand göra blekningen hemma. Avtryck av dina tänder tas vid första besöket. På återbesökstiden provas dina gelskenor ut och du erhåller även noggranna instruktioner om hur du använder blekgelen samt hur du ska sköta dina skenor. Skenorna används i en till två timmar i 6–8 dagar beroende på typ av missfärgningar och önskat resultat.

Pris 2 900 kronor, över- och underkäke.

En undersökning måste ha gjorts hos tandläkare eller tandhygienist de senaste sex månaderna.

4.Brilliant Smile Teeth Whitening Strips

Detta är en helt ny produkt för hemmablekning av tänder som enbart får säljas av tandläkare. Innan behandling utförs en undersökning för att säkerställa att användaren är en lämplig kandidat för blekning. blekningen utförs med strips som du bär några timmar per dag för ett snabbt och effektivt resultat i kittet ingår även Brilliant Smiles WhiteningBoost Toothpaste som avlänar ytliga missfärgningar och ska användas innan och under tiden du bleker dina tänder.

Pris: Just nu får du hela kittet plus tandläkarundersökning för 1495 kronor

Boka tandblekning – lämna dina uppgifter så kontaktar vi dig!

5.Saltblästring

LM ProPower Saltblästring

Vill du få ett vitare och vackrare leende och uppleva en omedelbar frisk och fräsch känsla i din mun?

Som ett alternativ till tandblekning erbjuder vi LM ProPower saltblästring. Saltblästringen tar snabbt och effektivt bort missfärgningar som exempelvis kommer från kaffe, té, rödvin och tobak.

LM ProPower är en stråle av luft, bikarbonat och vatten – en blästring – som skonsamt avlägsnar beläggningar och missfärgningar. Saltblästringen sliter inte på emaljen och utvecklar därmed inga ilningar/isningar efter utförd behandling.

Innan blästring påbörjas avlägsnas eventuell tandsten ovanför tandköttskanten med ultraljud.

Boka en tid eller ställ dina frågor här!

Ring 020-20 20 80 eller mejla direkt på info@aquadental.se.

Boka tid, info eller frågor

Ange ditt telefonnummer så ringer vi upp dig. 

  klaratander

  Tandläkarkedjan Aqua Dental fortsätter - Stockholm

  Aqua Dental fortsätter växa. Genom ett förvärv av Klara Tänder på Vasagatan får bolaget nu en fjärde klinik i centrala i Stockholm. ”Det är en klinik på bästa läge och med väldigt kompetent personal”, säger Aqua Dentals vd Henrik Augustsson. Läs mer

  Ingen märkte att jag hade tandställning

  Marcus: ”Ingen märkte att jag hade tandställning”

  39-åriga Marcus Nestor hade tandställning som barn – men som vuxen kom problemen tillbaka. Tack vare tandregleringsmetoden Invisalign blev tänderna raka på bara ett år. – Jag trodde inte att det skulle blir så pass bra på så kort tid, berättar han. När 39-åriga Marcus Nestor var yngre och gick i grundskolan hade han en… Läs mer

  Nu har jag det där Hollywood-leendet

  ”Nu har jag det där Hollywood-leendet”

  24-åriga studenten Rajmonda Bytyci var missnöjd över utseendet på en av sina framtänder. Hos Aqua Dental fick hon hjälp att göra den estetiska tandregleringsmetoden Inman Aligner. – Nu har jag det där Hollywood-leendet, säger hon och skrattar. Sedan tonåren har 24-åriga Rajmonda Bytyci besvärats av sin framtand som hon inte tyckte var jämn. – Jag störde mig… Läs mer