Har du problem med en visdomstand?
Har du ont, svårt att gapa eller är du svullen i kinden? Visdomständer som ger besvär behandlas oftast genom att de tas bort.

Visdomständer är de tänder som sitter längst bak i varje käke. Vissa människor får alla visdomständer, några får inga alls, det kan även vara så att du får några men inte alla visdomständer. Tänderna bryter normalt fram när du är mellan 18 och 25 år. Då är det vanligen trångt i tandraden, så tandframbrottet kan kompliceras.

Lider du av tandvärk? Behöver du akut tandvård? Fyll i formuläret så kontaktar vi dig inom kort för att boka in en tid för akut tandvård, eller ring oss på 010 - 188 00 00.

Vanligt är att tandköttet lägger sig som en flik ovanpå tanden och blir inflammerat. Det leder till en molande värk och det gör ont vid tuggning. Om det får utvecklas så ökar besvären med svårigheter att gapa, svullnad och du kan få feber.

Om du har en visdomstand som besvärar dig är en vanlig behandling att man tar bort den. Ingreppet behöver inte vara stort, men du kan om du är orolig för behandlingen, få lugnande medicin. Med dagens bedövningsmedel sker borttagningen smärtfritt, men efter behandlingen kan du få ont när bedövningen släpper.

Som vanligt är det bra att rådfråga tandläkare på ett tidigt stadium, innan det eventuellt blir värre. Alla visdomständer behöver inte tas bort!
Lider du av tandvärk? Läs mer om akut tandvård här

Boka tid, info eller frågor

Ange ditt telefonnummer så ringer vi upp dig. 

Med fokus på kvalitet

Aqua Dental arbetar ständigt med att upprätthålla en hög kvalitet på sina kliniker. Allt från det första bemötandet till hur behandlingarna utförs. För att kunna ta ytterligare ett steg mot vårt mål att kunna erbjuda Sveriges bästa tandvård inom kvalitetssegmentet arbetar Louise Hägglund som ansvarig för odontologiskt- och patientsäkerhetsfrågor. Tillsammans med Jan Ekenbäck, kvalitetsansvarig, på Aqua Dental och seniora tandläkare på respektive klinik arbetar hon för att säkra kvalitet och utveckla tandvården.
Läs mer om deras arbete här