Vad är Tandakuten?

Lider du av tandvärk och är i behov av att träffa en tandläkare akut? Vi kan hjälpa dig.

Tandakuten hos Aqua Dental erbjuder snabb hjälp vid tandvärk och andra akuta tandproblem. Vi har flera kliniker runt om i Sverige, inklusive Göteborg, Stockholm, Malmö, Uppsala, Helsingborg, Västerås, Karlstad, Östersund och Åre, som är redo att hjälpa dig när du behöver akut tandvård. Vi erbjuder behandling för både vuxna och kan hantera allt från visdomständer till mindre tandproblem.

Om du drabbas av tandvärk eller exempelvis ett trauma mot tänderna behöver du uppsöka tandakuten. På Aqua Dental har vi öppet 365 dagar om året och vi har i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Malmö, Helsingborg, Västerås, Karlstad, Östersund och Åre.

När bör jag besöka Tandakuten?

Om du upplever plötslig, svår tandvärk, har en avslagen eller skadad tand, eller misstänker en infektion i munnen, bör du överväga att besöka Tandakuten för tandvård. Tandakuten är också tillgänglig för att hjälpa till vid problem med visdomständer, såsom smärta, svullnad och infektion.

Hur bokar jag tid hos Tandakuten?

För att boka tid hos Tandakuten kan du ringa direkt till kliniken eller göra det själv genom vår onlinebokning. Ofta kan du få tid inom kort för att få bukt med akuta tandproblem. Vi erbjuder behandlingar både dagtid och kvällstid samt under helger för att ge dig tillgång till akut tandvård när du behöver det som mest.

Vad kostar det att besöka Tandakuten?

Priser för akut tandvård hos oss är alltid densamma oavsett dag i veckan eller tid på dygnet. När du bokar en akuttid ingår en initial delundersökning. Vid ytterligare behandling får du alltid ett kostnadsförslag innan du tar ställning till vidare behandling.

Vanliga frågor om att gå till Tandakuten

Är Tandakuten öppen på helger?

Ja, oftast kan du boka tid på Tandakuten under både helger och vardagar för att erbjuda akut tandvård när du behöver det.


Behöver jag boka tid innan jag besöker Tandakuten?

Det är rekommenderat att boka tid innan du besöker oss för att säkerställa att du får den hjälp du behöver så snabbt som möjligt. Du kan boka tid genom att ringa till oss eller genom vår onlinebokning.


Kan jag besöka Tandakuten om jag har problem med mina visdomständer?

Ja, Tandakuten erbjuder behandling för problem med visdomständer, såsom smärta, svullnad och infektion.


Hur lång tid tar det att få behandling hos Tandakuten?

Behandlingstiden hos Tandakuten varierar beroende på ditt specifika problem och hur omfattande det är. Målet är att erbjuda snabb hjälp och behandling för akuta tandproblem, men i vissa fall kan det vara nödvändigt med ytterligare uppföljning eller behandling. När du bokar din tid kan vår personal ge en uppskattning av hur lång tid din behandling kan ta.


Erbjuder Tandakuten behandling för barn?

Det varierar mellan våra kliniker beroende på vårt avtal med respektive region. Om ditt barn har tandvärk eller andra akuta tandproblem är det viktigt att snabbt söka vård för att förhindra ytterligare komplikationer. Ring oss innan ett besök för att se om vi kan ta emot ditt barn på den klinik du tänker dig.


Kan Tandakuten hjälpa till med hål och bakterier i tänderna?

Ja, Tandakuten kan hjälpa till med behandling av hål och bekämpning av bakterier som orsakar tandproblem. Om du misstänker att du har ett hål eller en infektion i munnen, är det viktigt att söka akut tandvård för att undvika ytterligare komplikationer och smärta.

Vad kan jag förvänta mig under en akut undersökning på Tandakuten?

Under en akutundersökning på Tandakuten kommer tandläkaren att göra en första bedömning av dina tänder och mun för att identifiera problemet och avgöra vilken behandling som är mest lämplig. Detta kan innefatta röntgenbilder, visuell inspektion och diskussion av dina symptom. Tandläkaren kommer sedan att förklara behandlingsalternativen och rekommendera den bästa lösningen för ditt specifika problem.


Vad händer om jag behöver en operation?

Om ditt akuta tandproblem kräver kirurgisk behandling, kommer vi att samarbeta med några av våra specialister eller nischtandläkare för att säkerställa att du får den bästa möjliga vården. I dessa fall blir du remitterad till behandlaren efter akutbesöket. I väntan på permanenta lösningar erbjuds provisoriska lösningar samt smärtlindring.


Behöver du hjälp ? 

Har du frågor, behöver du hjälp eller vet du inte vilken typ av tid du ska boka? Fyll i formuläret så kommer vi att kontakta dig inom kort. 

Information om artikeln

Hur kan vi hjälpa dig?

De må vara en klyscha, men hos oss finns inga dumma frågor. Vi finns här 365 dagar om det är något. Du når oss som vanligt på 010-188 00 00.