Tandhygienist i Malmö

Förebyggande tandvård och god munhälsa är fokus hos våra duktiga tandhygienister i Malmö. 

Det är viktigt att din mun håller sig frisk och att din munhälsa är god, ett enkelt sätt att uppnå detta är genom förebyggande tandvård. Aqua Dental har mycket duktiga tandhygienister på vår klinik i Malmö. Alla som jobbar på kliniken är mycket erfarna tandhygienister, vi arbetar alltid för att ge dig som patient det bästa resultatet.

Därför är förebyggande tandvård viktigt

På Aqua Dental arbetar tandhygienisterna med att förbättra din allmänna munhälsa, de är också en viktig del i dina rutiner och din allmänna tandvård. Den förebyggande tandvården är viktigt för att du ska hålla munnen frisk i många år. Våra tandhygienisters uppgift är att utföra grundliga kontroller och att göra rent din mun för att få bort plack och tandsten. De hjälper dig också med hygienrutiner, så att du ska kunna ta hand om dina tänder själv.


Tandhygienistbehandling i Malmö

En behandling börjar med att vi går igenom hela munnen och mäter tandköttsfickor för att se hur djupa de är. Vidare går vi över ditt tandkött för att se om det blöder, är rött eller svullet. Sedan behandlas karies och tandsten tas bort, även missfärgningar och plack som kan vara svåra att få bort hemma ses över. Vidare putsas och poleras även dina tänder och eventuella fyllningar.

 

Skillnad mellan tandläkare och tandhygienist

Tandläkarens uppgift är primärt att undersöka munnen. Tandläkaren ställer en diagnos och beslutar om behandlingar och om de ska genomföras. Tandhygienisten däremot arbetar i förebyggande syfte med att motverka uppkomsten av karies och andra sjukdomar i munnen som till exempel tandlossning. Tandhygienisten lackar även dina tänder med fluor. Vill du bleka dina tänder så kan tandhygienisten hjälpa dig med det också.

 

Tidsbokning hos tandhygienisten

Om du vill boka tid för en kontroll, bör du kontakta kliniken. När man kontaktar tandkliniken kan det vara oklart vilken typ av besök du ska boka för. Hur man avgör om man skall gå till tandläkaren eller en tandhygienisten, avgörs av orsak eller problem. Vi kan gärna hjälpa dig med din bokning om du är osäker.

 

Tandblekning på våra kliniker

Har du problem med missfärgade tänder så kan våra tandhygienister i Malmö hjälpa dig. Du kan bleka tänderna här hos oss på kliniken eller hemma med hjälp av en gel och skenor. Det är viktigt att komma ihåg att innan du gör en tandblekning behöver du göra en undersökning. Undersökningen får inte visa resultat av problem. Om det finns problem så måste man åtgärda dem innan blekningsprocessen.

 

 

Hur en tandblekning går till

Väljer du att bleka dina tänder hemma kan behandlingen komma att se lite annorlunda ut jämfört med om du bleker tänderna hos oss på kliniken. Här kan du räkna med att det tar ett par timmar, väljer du att göra det själv hemma med hjälp av gel så kan det ta dagar och ibland veckor på grund av den utdragna processen. Den kemiska processen innebär att ett blekmedel måste ta sig igenom det yttersta emaljen, och sedan in i tandbenet. Med hjälp av blekmedlet bryts de missfärgade beståndsdelarna ned och tänderna blir ljusare.

 

Många lider av tandvårdsrädsla, gäller det dig?

Undersökningar visar att cirka tjugo procent eller en av fem svenskar lider av tandvårdsrädsla. Det kan visa sig som bara lite oro inför ett besök, eller är så är man så pass rädd att man helt och hållet undviker att gå på kontroll. På vår klinik i Malmö har tandhygienisterna lång erfarenhet av att bemöta och behandla patienter med tandvårdsrädsla

 

Träna på att hantera din tandvårdsrädsla

Det är vanligt att rädslan kommer från när vi var unga. När man är liten är det svårt att inse exakt varför man behöver gå på kontroll eller vad som händer vid ett besök. Blir man rädd eller känner obehag kan den känslan vara kvar i vuxen ålder. Meddela oss gärna om din rädsla innan ditt besök, så kan vi bemöta den lättare.

 

Bästa sättet att slippa gå till tandläkaren ofta

En tandhygienist uppgift är förebyggande tandvård, tandhygienisten är kritisk för dig som patient om du vill undvika munrelaterade sjukdomar. Regelbundna besök är något du kan påverka som i sin tur kan spara dig både tid och pengar.

 

Vi är kända för hög kvalitet i Malmö

Aqua Dental arbetar alltid med målsättningen att erbjuda Sveriges tryggaste och bästa tandvård. Vi vill att tandvård ska vara tillgänglig, och att fler personer ska besöka sin klinik för att minska och undvika kommande problem.

 

Fördelar med att besöka tandhygienisten på regelbunden basis

  • Du får en grundlig rengöring av din mun
  • Efterår har du en frisk och fräsch känsla i munnen
  • Eventuella munsjukdomar upptäcks och behandlas i tid
  • Det går att förebygga missfärgningar, dålig andedräkt och karies
  • Du får rätt information och en individuellt anpassadplan om hur du bibehåller en god munhälsa
  • Att gå regelbundet kan spara dig både pengar, tid och besvär i längden

 

Hur mycket kan du vänta dig att betala på kliniken?

Ett besök hos en av våra tandhygienister i Malmö kostar mellan 1 400 och 1 800 kronor. Priset varierar såklart på omfattningen av dina problem. Generellt innehåller ett besök tre åtgärder, dessa är parodontal undersökning, sjukdomsbehandling och information med instruktion. Detta är inget vi på Aqua Dental kan påverka, då det är ett centralt beslut taget av Tandvårds- och läkemedelsförmånsverket (TLV).

 

Hur ofta ska jag komma på kontroll?

Det är lite svårt att avgöra eftersom förutsättningarna är individuellt från en patient till en annan. Men som grundregel bör de allra flesta gå var sjätte månad. Det bästa man kan göra är att prata med sin tandhygienist om vad som är mest lämpligt för dig.

 

Behandlar kliniken i Malmö barn?

Ja, på kliniken i Malmö gäller samma som på alla våra kliniker, vi tar gärna tar emot barn. Barn och unga vuxna är välkomna och vi understryker ofta att hur viktigt det är att man värnar om den yngre generationen. Vi påtalar också gärna hur viktigt det är att besöka tandläkaren och tandhygienisten för regelbundna kontroller. Det enda man behöver tänka på dock, är att ditt barn måste vara listade hos oss.

 

Hur kan vi hjälpa dig?

De må vara en klyscha, men hos oss finns inga dumma frågor. Vi finns här 365 dagar om det är något. Du når oss som vanligt på 010-188 00 00.