Tandhygienist i Malmö

Förebyggande tandvård och god munhälsa är fokus hos våra duktiga tandhygienister i Malmö. 

Det är viktigt att din mun håller sig frisk och att din munhälsa är god. Ett enkelt sätt att uppnå detta är genom förebyggande tandvård. På Aqua Dental har vi mycket duktiga tandhygienister på vår klinik i Malmö. Våra tandhygienister i Malmö arbetar alltid för att ge dig som patient det bästa resultatet.

Därför är förebyggande tandvård viktigt

Våra tandhygienister i Malmö arbetar med att förbättra din allmänna mun- och tandhälsa och de är också en viktig del av din allmänna tandvård. Den förebyggande tandvården är viktig för att du ska hålla munnen frisk i många år. Våra tandhygienister i Malmö utför grundliga kontroller av munhålan och gör rent din mun för att få bort plack och tandsten. De hjälper dig också med hygienrutiner, så att du ska kunna ta hand om dina tänder själv.

 

Tandhygienist i Malmö

En behandling hos våra tandhygienister i Malmö börjar med att de går igenom hela munnen och mäter tandköttsfickor för att se hur djupa de är. Vidare ser en tandhygienist i Malmö över ditt tandkött för att se om det blöder, är rött eller svullet. Sedan behandlas eventuella tecken på karies och tandsten tas bort. Även missfärgningar och plack som kan vara svåra att få bort själv hemma ses över. Slutligen putsar och polerar våra tandhygienister i Malmö dina tänder samt eventuella fyllningar.


Vi på Aqua Dental har två kliniker i Malmö: en i Hansa på Södra Promenaden och en i Triangeln på Södra Förstadsgatan.

 

Skillnad mellan tandläkare och tandhygienist

En tandläkares uppgift är primärt att undersöka munnen. En tandläkare ställer en diagnos och beslutar om behandlingar och om de ska genomföras. En tandhygienist däremot, arbetar i förebyggande syfte med att motverka uppkomsten av karies och andra tandsjukdomar som till exempel tandlossning. Tandhygienisten lackar även dina tänder med fluor. Vill du bleka dina tänder så kan våra tandhygienister i Malmö hjälpa dig med det också.


 

Boka tid hos tandhygienist i Malmö

Om du vill boka tid hos en av våra tandhygienister i Malmö bör du kontakta kliniken. Du kan även boka en tid hos våra tandhygienister i Malmö via vår onlinebokning nedan. 

Tandblekning på våra kliniker

Har du problem med missfärgade tänder så kan våra tandhygienister i Malmö hjälpa dig. Du kan bleka tänderna här hos oss på kliniken eller hemma med hjälp av gel och skenor. Det är viktigt att komma ihåg att innan du gör en tandblekning behöver du genomgå en basundersökning för att se att allt ser bra ut i munnen. Du får exempelvis inte påbörja en tandblekningsbehandling om du har karies. Då måste eventuella tillstånd behandlas först, innan blekningsprocessen.

 

Hur en tandblekning går till

Väljer du att bleka dina tänder hemma kan behandlingen se lite annorlunda ut jämfört med om du bleker tänderna hos oss på kliniken. Här, hos våra tandhygienister i Malmö, kan du räkna med att det tar ett par timmar. Om du väljer att göra det själv hemma med hjälp av gel så kan det ta dagar och ibland veckor. Den kemiska processen innebär att ett blekmedel måste ta sig igenom den yttersta emaljen, och sedan in i tandbenet. Med hjälp av blekmedlet bryts sedan de missfärgade beståndsdelarna ned och tänderna blir ljusare.

 

Bästa sättet att slippa gå till tandläkaren ofta

En tandhygienists uppgift är förebyggande tandvård och en tandhygienist är kritisk för dig som patient om du vill undvika munrelaterade sjukdomar. Med regelbundna besök hos våra tandhygienister i Malmö värnar du om din munhälsa och det ger din tandhygienist i Malmö möjlighet att upptäcka eventuell problematik i ett tidigt skede vilket i sin tur kan spara dig både tid och pengar.


Fördelar med att besöka din tandhygienist i Malmö regelbundet:


  • Du får en grundlig rengöring av din mun.
  • Efterår har du en frisk och fräsch känsla i munnen.
  • Eventuella munsjukdomar upptäcks och behandlas i tid.
  • Det går att förebygga missfärgningar, dålig andedräkt och karies.
  • Du får rätt information och en individuellt anpassad plan om hur du bibehåller en god munhälsa.

 

Hur ofta ska jag komma på kontroll?

Det är lite svårt att avgöra eftersom förutsättningarna är individuella från en patient till en annan. Men som grundregel bör de allra flesta gå var sjätte månad. Det bästa man kan göra är att prata med sin tandhygienist om vad som är mest lämpligt för dig.

 

Vi är kända för hög kvalitet i Malmö

Aqua Dental arbetar alltid med målsättningen att erbjuda Sveriges tryggaste och bästa tandvård. Vi vill att tandvård ska vara tillgänglig, och att fler personer ska besöka tandvården för att minska och undvika kommande problem. På Aqua Dental har vi även slopat den traditionella jour- och helgtaxan vilket innebär att ett besök hos oss kostar lika mycket alla dagar i veckan, alla tider på dygnet. Våra tandhygienister i Malmö kombinerar erfarenhet med välbeprövade metoder för att kunna ge dig den bästa möjliga tandvården. 

Information om artikeln

Relaterat till tandhygienist i Malmö

Hur kan vi hjälpa dig?

De må vara en klyscha, men hos oss finns inga dumma frågor. Vi finns här 365 dagar om det är något. Du når oss som vanligt på 010-188 00 00.