Boka tid hos en tandhygienist i Enköping

Tandhygienist i Enköping

Att arbeta förebyggande med din munhälsa ger dig de bästa förutsättningarna för att undvika olika munsjukdomar. Den förebyggande tandvården består dels av ditt dagliga arbete hemma i form av din munvårdsrutin men även av regelbundna tandläkarbesök. Hos oss på Aqua Dental arbetar flera erfarna och kunniga tandhygienister. Bland annat kan du besöka en tandhygienist i Enköping.


En tandhygienist arbetar med att motverka uppkomsten av tandbesvär genom att bland annat rengöra din munhåla noggrant och ta bort plack och tandsten. Plack och tandsten bildas dagligen på dina tänder och är i sig inte farliga. Plack går att ta bort själv med hjälp av god egenvård medan tandsten måste tas bort hos en tandläkare eller tandhygienist. Om plack och tandsten inte tas bort regelbundet kan de utvecklas till tandköttsinflammation eller karies.


Hos en tandhygienist i Enköping kan du, utöver den förebyggande tandvården, även få hjälp med estetisk tandvård. Våra tandhygienister i Enköping arbetar exempelvis med behandlingar som Airflow och tandblekning. Dessa behandlingar får bort missfärgningar och fräschare på så sätt upp ditt leende.

Besök en tandhygienist i Enköping: Så går det till

Vid ett besök hos en tandhygienist i Enköping börjar din tandhygienist med att undersöka dina tänder. På så sätt kan en bedömning göras av mängden plack och tandsten som har samlats på dina tänder. Din tandhygienist i Enköping får även möjlighet att upptäcka tecken på karies eller inflammationer.


Därefter påbörjar din tandhygienist plack- och tandstensborttagningen. Först tas tandsten och plack bort som ansamlats längs tandköttskanten och på tänderna. Därefter tas tandsten bort som samlats mellan tänderna. Om du skulle mer omfattande tandstensuppbyggnad kan ett återbesök vara nödvändigt för att allt ska kunna tas bort. Din tandhygienist i Kalmar kommer informera dig om det i sådana fall. 


Slutligen, när dina tänder har rengjorts poleras de vanligtvis med en poleringspasta. Vid behov kan även fluorlack appliceras på dina tänder för att ge dina tänder ett extra skydd mot karies. Du får vid besökets slut även instruktioner kring hur du bör arbeta hemma för att upprätthålla en god tandhygien.

Boka tid hos en tandhygienist

Du kan boka en tid hos en tandhygienist i Enköping via vår onlinebokning alternativt ringa till oss på 017 - 13 91 05

Därför är det viktigt att besöka en tandhygienist

Genom att arbeta förebyggande upprätthåller du en god munhygien och värnar på så sätt om din tandhälsa. Nedan hittar du flera anledningar till varför det är viktigt att arbeta förebyggande och besöka en tandhygienist regelbundet. 

 

  • Du kontrollerar din munhygien och munhälsa regelbundet

  • Dina tänder och ditt tandkött rengörs från plack och tandsten

  • Eventuella tandproblem förebyggs och upptäcks i ett tidigt stadie

  • Ditt leende fräschas upp och missfärgningar tas bort

  • Du får munvårdstips anpassade efter din specifika situation


Munvård

Arbetet du gör hemma är en stor del av den förebyggande tandvården och hjälper dig att upprätthålla en frisk tandhälsa. Din munvårdsrutin bör dagligen innehålla tandborstning morgon och kväll med fluortandkräm, användning av tandtråd eller mellanrumsborstar och sköljning med fluorskölj för att göra tänderna mer motståndskraftiga mot karies.

Vanliga frågor

Du bör gå till en tandhygienist minst vartannat år. Vissa kan dock behöva gå oftare beroende på hur situationen ser ut i munnen. Då kan din tandhygienist exempelvis rekommendera regelbundna besök en gång i halvåret.

En tandläkare arbetar med att genomföra undersökningar, diagnotisera eventuella tandbesvär och sen behandla dessa. En tandhygienist arbetar istället främst med att förebygga tandsjukdomar.

Ja, vi är anslutna till Försäkringskassan.

 Läs mer om det statliga tandvårddstödet.

Våra kliniker

Du hittar din tandhygienist i Enköping på Torggatan 22.

Kontakta oss

har du några frågor eller vill boka tid är du varmt välkommen att använda onlinebokningen eller ringa vårt servicecenter på 010-188 00 00.  


Telefontider

Måndag - Torsdag: 07:30 - 19:00

Fredag: 07:30 - 16:30 
Lördag - Söndag: 08:00 - 16:00


Välj stad

Dags för en undersökning?

Vi vet att du har hört det förr, men regelbundna besök hos tandvården är viktigt för att dina tänder ska må bra. Välkommen till oss och upplev en trevligare tandläkare.