Boka tid hos en tandhygienist i Helsingborg

Därför är förebyggande tandvård viktigt

Hos oss på Aqua Dental arbetar tandhygienisterna med att förbättra och upprätthålla din munhälsa. Förebyggande tandvård är viktigt för att kunna hålla din mun frisk livet ut. Bland tandhygienistens uppgifter ingår grundlig rengöring av munnen då både plack och tandsten tas bort. Våra tandhygienister hjälper dig även att ta fram individuellt anpassade hygienrutiner för att du ska kunna ta hand om dina tänder och förebygga exempelvis karies. 


Lider du på grund av missfärgade tänder kan våra tandhygienister i Helsingborg även hjälpa dig med tandblekning, antingen på klinik eller med hjälpa av skenor i hemmet. 

Du hittar våra kliniker antingen på Kullagatan eller på Järnvägsgatan. 

        

"Hörde talas om er tandhygienist Sandra S på jobbet och tänkte testa. Wow, säger jag. Hon är så bra".

Lider du av tandvårdsrädsla?

En av fem svenskar lider av tandvårdsrädsla. Några drabbas av oro inför sina besök medan andra är så pass rädda att de och hållet undviker att gå till tandläkaren. Våra tandhygienister har lång erfarenhet av att bemöta och behandla tandvårdsrädda patienter. Genom specialistkunskap, utbildningar, kommunikation och omtanke kan vi lindra mångas rädsla. Berätta om din rädsla innan ditt besök så kommer vi att anpassa behandlingen där efter. 

Så slipper du gå till tandläkaren så ofta

Det är många som tycker att det är jobbigt att gå till tandläkaren. För dig som vill slippa att gå till tandläkaren så ofta är regelbundna besök hos tandhygienisten fördelaktigt. En av tandhygienisternas uppgifter är förebyggande tandvård för att minska risken för munrelaterade sjukdomar. Regelbundna besök hos tandhygienisten kan alltså spara dig både tid, pengar och tänder.

Vill du boka en tid?

Du bokar tid lättast genom vår onlinebokning. Hittar du inte den tid du söker, eller vill ha personlig service? Ring oss på 010-188 00 00

Tandvård med högsta kvalitet

På Aqua Dental arbetar vi utifrån målsättningen att erbjuda Sveriges allra bästa och tryggaste tandvård. Vi vill göra tandvården mer tillgänglig för alla och på så sätt få fler personer att besöka tandvården. Därför ska du gå till tandhygienisten

 Grundlig rengöring av din mun
 Fräsch och frisk känsla i munnen

 Eventuella munsjukdomar kan upptäckas och behandlas i tid
 Förebygger missfärgningar, dålig andedräkt och karies
 Information och individuellt anpassad plan om hur du med rätt teknik och verktyg kan bibehålla en god munhälsa
 Spara dig både pengar, tid och besvär i längden

 

Vanliga frågor

Att besöka en tandhygienist i Helsingborg kostar någonstans mellan 1400 och 1800 kronor. Priset kan variera beroende på omfattningen på dina problem. Besöket innefattar tre åtgärder vilka är parodontal undersökning, sjukdomsbehandling samt information och instruktion. Dessa tre åtgärder ingår i ett besök hos tandhygienisten och är ett centralt beslut taget av Tandvårds - och läkemedelsförmånsverket (TLV). Det är ingenting som vi på Aqua Dental kan påverka.

 Läs mer om våra priser.

Hur frekvent en person bör gå till tandhygienisten är svårt säga då förutsättningarna är individuella. Varje person bör gå minst vartannat år, medan vissa behöver gå minst en gång i halvåret. Prata med din tandhygienist om vad som är mest lämpligt för dig. 

 Klicka här för att boka en tid online.

Det kan vara svårt att veta vad du ska boka för tid. Hur ska man avgöra om man ska gå till en tandläkare eller en tandhygienist. En tandläkare jobbar övergripande med att undersöka munnen, ställa diagnoser samt besluta om och genomföra eventuella behandlingar. En tandhygienist arbetar främst i förebyggande syfte och hjälper till att motverka uppkomsten av karies, tandlossning och andra sjukdomar i munnen. Tandhygienisten tar även bort tandsten och plack, samt lackar dina tänder med fluor. Hos tandhygienisten kan du även få hjälp med att bleka tänderna. 

Din tandhygienist ger dig även information om du har något område i munhålan som du behöver lägga extra fokus vid och hjälper dig att ta fram hur du på bästa sätt ska göra rent dina tänder.

Om du är intresserad av att bleka tänderna krävs det att du nyligen genomgått en basundersökning som visade att din mun är frisk. Har du några problem i munhålan måste dessa åtgärdas innan en blekning kan inledas. När du ska bleka tänderna finns det tre olika alternativ att välja mellan: klinikblekning, en kombination av hemmablekning och klinikblekning samt hemmablekning. 

Ja, på våra kliniker i Helsingborg är barn varmt välkomna. Det krävs dock att ditt barn är listat hos oss. 

Vi är anslutna till Försäkringskassan. 

 Läs mer om det statliga tandvårddstödet.

Våra kliniker

Vi finns på två olika adresser i Helsingborg och du träffar duktiga tandhygienister på alla kliniker.

Kontakta oss

Om du har några frågor eller vill boka tid är du varmt välkommen att ringa vårt servicecenter på 010-188 00 00.  


Telefontider

Måndag - Torsdag: 07:30 - 19:00

Fredag: 07:30 - 16:30 
Lördag - Söndag: 08:00 - 16:00


Välj stad

Dags för en undersökning?

Vi vet att du har hört det förr, men regelbundna besök hos tandvården är viktigt för att dina tänder ska må bra. Välkommen till oss och upplev en trevligare tandläkare.