Boka tid hos en tandhygienist i Åre

Förebyggande tandvård är viktigt

För att upprätthålla och förbättra tandhälsan är det viktigt att regelbundet besöka tandvården. Förebyggande tandvård är en viktig grundsten i en god munhälsa. Välkommen att träffa en tandhygienist i Åre på vår klinik i Sankt Olavs vägg 33. 


Våra tandhygienister arbetar med det som kallas för förebyggande tandvård och i det ingår rengöring av munnen där  bortagning av tandsten och plack ingår.  Den typen av beläggningar kan vara svåra att ta bort själv. Tandhygienisten hjälper dig även med individanpassade hygienrutiner och teknik. 


Aqua Dentals tandhygienister i Åre kan förutom förebyggande tandvård hjälpa till med olika behandlingar för att få bort missfärgningar på tänderna. Exempelvis behandlingar med Airflow eller tandblekning. 


Om man besöker tandvården regelbundet ökar tandhygienistens möjlighet att upptäcka eventuell problematik i tid och se till att den åtgärdas innan den hinner utvecklas och bli alltför komplicerad.  

        

"Hörde talas om er tandhygienist Sandra S på jobbet och tänkte testa. Wow, säger jag. Hon är så bra".

Lider du av tandvårdsrädsla

Omkring en av fem svenskar lider av oro och obehagskänslor inför sina tandvårdsbesök, så kallad tandvårdsrädsla. Hur tandvårdsrädslan yttrar sig är individuellt. Vissa känner en oro inför besöket, andra upplever en rädsla kring specifika delar av behandlingen. Det finns även de om upplever ett sådant obehag och en så stor rädsla att de undviker att gå till tandläkaren helt och hållet. Våra tandhygienister i Åre har lång erfarenhet av att behandla och bemöta tandvårdsrädda patienter. Vi kan med specialistkunskap, lång erfarenhet och omtanke minska och lindra rädslan hos många patienter. Berätta om din rädsla eller ditt obehag när du bokar din tid så kan vi anpassa behandlingen efter dina behov. 

Regelbundna besök är viktigt

Det är många som tycker att det är jobbigt och omständigt att gå till tandläkaren. För att slippa träffa tandläkaren lika ofta är det viktigt med regelbundna besök hos din tandhygienist. Att regelbundet genomgå behandlingar för förebyggande tandvård för att risken för sjukdomar i munhålan minskar och ger dig bättre förutsättningar för en god munhälsa. Med regelbundna besök hos en tandhygienist kan du spara både tid, pengar och tänder. 


Boka tid?

Det är enklast att boka tid via vår onlinebokning. Hittar du inte den tid du söker, eller vill ha personlig service? Ring oss på 010-188 00 00

Med patienten i fokus

På Aqua Dental arbetar vi efter målsättningen att tillgängliggöra tandvården och erbjuda alla våra patienter Sveriges tryggaste tandvård. Vi vill förändra synen på tandvården och på så sätt även få fler personer att regelbundet besöka tandvården. Därför är det viktigt att gå till en tandhygienist

Grundling och noggrann rengöring av din mun
Kontroll av munhälsan
Skapar en fräsch känsla i munnen
Eventuella munsjukdomar kan upptäckas i tid
Förebygger problem med dålig andedräkt och kariesangrepp
Behandlar missfärgningar 

Individuellt anpassad plan för en god munhälsa
Viktigt information om hur du tar hand om munnen på bästa sätt
Regelbundna besök sparar dig både tid och pengar

Vanliga frågor

Ett besök hos en tandhygienist i Åre kostar mellan 1400 och 1800 kronor. Det kan i vissa fall även bli dyrare om flera besök behövs för att göra rent munnen ordentligt. Kostnaden för besöket varierar beroende på omfattningen på problem, ditt övergripande vårdbehov och vilka åtgärder som behövs. 

 Läs mer om våra priser.

Besöket hos en tandhygienist innehåller tre åtgärdspunkter: parodontal undersökning, sjukdomsbehandling samt information och instruktion. Det är de här tre åtgärderna som ingår i ett besök hos tandhygienisten. Att de ingår är ett centralt beslut taget av Tandvårds - och läkemedelsförmånsverket (TLV) och något som om vi på Aqua Dental inte kan påverka eller förändra.

Regelbundna besök hos tandvården är viktigt. Hur ofta en individ behöver gå till tandhygienisten är individuellt. Alla bör oavsett gå till tandhygienisten minst vartannat år, medan vissa behöver gå så ofta som en gång i halvåret. Prata med din tandhygienist om vad som är mest lämpligt för dig. 

Ibland kan det vara svårt att veta exakt vilken tid du ska boka. Vad är skillnaden på ett besök hos tandläkaren och en tandhygienist. En tandläkare arbetar med att göra undersökningar  och ställa en diagnos samt besluta om behandlingar och åtgärder. Tandhygienisten arbetar i förebyggande syfte för att motverka karies, tandlossning och andra munrelaterade sjukdomar. 

När du ska bleka tänderna måste du ha genomgått en undersökning inom sex månader. För att påbörja en tandblekning krävs det att du är frisk i munhålan. När tänderna sedan är redo att blekas kan en tandhygienist hjälpa dig med behandlingen oavsett om du väljer vilken typ av blekning du väljer.

Ja, på vår klinik i Åre är barn välkomna. Det krävs dock att ditt barn är listat hos oss. 

Vi är anslutna till Försäkringskassan. 

 Läs mer om det statliga tandvårddstödet.

Våra kliniker

Du hittar oss på Sankt Olavs väg 33.

Kontakta oss

har du några frågor eller vill boka tid är du varmt välkommen att använda onlinebokningen eller ringa vårt servicecenter på 010-188 00 00.  


Telefontider

Måndag - Torsdag: 07:30 - 19:00

Fredag: 07:30 - 16:30 
Lördag - Söndag: 08:00 - 16:00


Välj stad

Dags för en undersökning?

Vi vet att du har hört det förr, men regelbundna besök hos tandvården är viktigt för att dina tänder ska må bra. Välkommen till oss och upplev en trevligare tandläkare.