Boka tid hos en tandhygienist i Östersund

Förebyggande tandvård är viktigt

Det är viktigt att regelbundet besöka tandvården för att upprätthålla och få hjälp att förbättra sin tandhälsa. Välkommen att träffa en tandhygienist i Östersund på vår klinik på Kyrkgatan 66. 


Tandhygienisterna på Aqua Dental arbetar med förebyggande tandvård, något som är viktigt för att hålla munnen frisk genom livet. I förebyggande tandvård ingår borttagning av plack och tandsten. Det är sådana beläggningar som kan vara svåra eller till och med omöjliga att få bort endast med tandborstning. Våra tandhygienister hjälper dig även att ta fram hygienrutiner anpassade efter dina individuella behov och förutsättningar. 


Våra tandhygienister i Östersund kan även hjälpa dig med att få bort missfärgningar på tänderna med exempelvis tandblekning på klinik eller hemma. 


Med förebyggande tandvård och regelbundna besök ökar tandhygienistens och tandläkarens möjligheter att upptäcka och åtgärda problematik innan de blir omfattande och komplicerade. En god tandhälsa ger även ett ökat välmående i stort. 

        

"Hörde talas om er tandhygienist Sandra S på jobbet och tänkte testa. Wow, säger jag. Hon är så bra".

Tandvårdsrädd?

Det är så många som en av fem svenskar som lider av tandvårdsrädsla. Det innebär att några lider av oro inför sina besök, andra upplever ett stort obehag och andra upplever en så pass stor rädsla att de undviker att gå till tandläkaren helt och hållet. Våra tandhygienister i Östersund har lång erfarenhet av att behandla tandvårdsrädda patienter. Med hjälp av specialistkunskap, utbildningar och stor omtanke kan vi mildra och lindra mångas rädsla. Berätta gärna om din rädsla innan ditt besök så får vi möjlighet att anpassa behandlingen efter dina behov.

Regelbundna besök hos tandhygienisten

Att gå till tandläkaren är något som många tycker är jobbigt. För att slippa gå så ofta till tandläkaren är det viktigt med regelbundna besök hos tandhygienisten. Dessa förebyggande tandvårdsbesök gör att risken för munrelaterade sjukdomar minskar. Regelbundna besök hos tandhygienisten ger dig bättre förutsättningar för att upprätthålla en god munhälsa livet ut. Med den typen av regelbundna besök hos tandhygienisten kan du alltså spara både tid, pengar och tänder. 


Boka tid hos en hygienist?

Du bokar tid lättast genom vår onlinebokning. Hittar du inte den tid du söker, eller vill ha personlig service? Ring oss på 010-188 00 00

Kvalitet, tillgänglighet och passion

Vi på Aqua Dental arbetar utifrån målsättningen att erbjuda våra patienter Sveriges allra bästa och tryggaste tandvård. För oss är det viktigt att tandvården är mer tillgänglig och att fler personer att besöker tandvården. Viktigt att gå till tandhygienisten

 Rengöring av din mun 
 Få en fräsch och frisk känsla i munnen

 Eventuella munsjukdomar kan upptäckas i tid
 Förebygger problem med missfärgningar, dålig andedräkt och karies
 Information och individuellt anpassad plan för en god munhälsa
 Spara pengar, tid och besvär i längden

 

Vanliga frågor

En behandling hos en tandhygienist i Östersund kostar från 1400 till 1800 kronor. Priset varierar beroende på omfattningen på dina problem och vilka åtgärder som behövs. Besöket innefattar tre åtgärdspunkter: parodontal undersökning, sjukdomsbehandling samt information och instruktion. Dessa tre åtgärder ingår i ett besök hos tandhygienisten och är ett centralt beslut taget av Tandvårds - och läkemedelsförmånsverket (TLV). Det är ingenting som vi på Aqua Dental kan påverka eller förändra.

 Läs mer om våra priser.

Hur ofta man behöver gå till tandhygienisten är svårt säga generellt då förutsättningarna är individuella. Alla bör gå till tandhygienisten minst vartannat år, medan vissa behöver gå minst en gång i halvåret. Prata med din tandhygienist om vad som är mest lämpligt för dig. 

 Klicka här för att boka en tid online.

Ibland kan det vara svårt att veta exakt vilken tid du ska boka. Hur ska man veta om man behöver gå till en tandläkare eller tandhygienist. Tandläkaren arbetar med att undersöka och diagnostisera, samt besluta om eventuella behandlingar. Tandhygienisten däremot arbetar i förebyggande syfte för att motverka karies, tandlossning och andra munrelaterade sjukdomar. En tandhygienist tar även bort tandsten och kan lacka tänderna med fluor. I tandhygienistens uppgifter ingår även att informera och instruera om munhälsan och hur du tar hand om munnen på bästa sätt.

Om du vill bleka tänderna är det viktigt att du har genomgått en undersökning inom sex månader. Innan en blekning kan påbörjas krävs det att du är frisk i munnen. När tänderna sedan är redo att blekas kan en tandhygienist hjälpa dig med behandlingen oavsett om du väljer klinikblekning, en kombination av klinik- och hemmablekning eller enbart en hemmablekning.

Ja, på våra kliniker i Östersund är barn varmt välkomna. Det krävs dock att ditt barn är listat hos oss. 

Vi är anslutna till Försäkringskassan. 

 Läs mer om det statliga tandvårddstödet.

Våra kliniker

Du hittar oss på Kyrkgatan 66. 

Kontakta oss

Om du har några frågor eller vill boka tid är du varmt välkommen att ringa vårt servicecenter på 010-188 00 00.  


Telefontider

Måndag - Torsdag: 07:30 - 19:00

Fredag: 07:30 - 16:30 
Lördag - Söndag: 08:00 - 16:00


Välj stad

Dags för en undersökning?

Vi vet att du har hört det förr, men regelbundna besök hos tandvården är viktigt för att dina tänder ska må bra. Välkommen till oss och upplev en trevligare tandläkare.