Lediga tider i Göteborg

Tandhygienistens roll

En tandhygienist arbetar långsiktigt och preventivt med dina tänder och din allmänna munhälsa. Ett besök hos tandhygienisten innebär en grundlig rengöring av din mun, där exempelvis tandsten tas bort. Utöver det får du utbildning om hur du på bästa sätt tar hand om dina tänder så att du kan ta hand om tänderna hemma och arbeta förebyggande för att undvika olika munsjukdomar. Självklart är informationen du tar emot från din tandhygienist anpassad efter dina behov.


Om du har missfärgade tänder och är intresserad av tandblekning kan våra tandhyigenister även hjälpa dig med detta.


        

"Genomtrevlig och kompetent personal. Ser nästan framemot att gå dit igen."

Är du tandvårdsrädd?

Att lida av tandvårdsrädsla är väldigt vanligt och påverkar många så pass mycket att de undviker att gå till tandläkaren. Om du är orolig inför ditt besök kan det kännas bra att veta att våra tandhygienister har stor vana av att behandla patienter som besväras av samma sak. Genom gedigen kunskap, vidareutbildningar, erfarenhet och omsorgsfullt omhändertagande har vi lyckats lindra många patienters oro och rädsla. Du får gärna berätta om dina farhågor när du bokar din tid så kan vi anpassa besöket efter dina behov.Slipp tandläkaren på sikt

Om du vill undvika att träffa dina tandläkare ofta är det en bra idé att regelbunder gå till din tandhygienist. En av tandhygienistens mest viktiga uppgifter är den förebyggande tandvården. Detta för att upptäcka och minska riskerna för sjukdomar i munhålan som exempelvis karies, tandköttsinflammation och tandlossning. 
Under dina besök hos tandhygienisten får du dessutom svar på om du sköter dina tänder på rätt sätt. Regelbundna besök kan i längden spara dig både tänder, tid och pengar.  


Enklast bokar du din tid genom vår onlinebokning. Om du föredrar eller inte hittar en passande tid kan du ringa oss på 010-188 00 00

Vill erbjuda Sveriges bästa tandvård

På Aqua Dental arbetar vi allitd för att kunna erbjuda våra patienter Sveriges bästa tandvård. Det betyder att du hos oss för den högsta kvaliteten på din behandling till rätt pris. Vi har höga krav på både behandlare och behandlingar och du kan alltid förvänta dig goda och hållbara resultat efter ett besök hos oss.  


Viktigt att gå till din tandhygienist

 Din mun går en noggrann rengöring.
 Efter besöket har du en fräsch känsla i munnen.

 Eventuella sjukdomar i munhålan kan upptäckas i tid och behandlas innan det går för långt.
 Förebyggande arbete mot missfärgningar på tänderna, karies angrepp och dålig andedräkt.
 Du får idividanpassad information om hur du på bästa sättt upprätthåller en god munhälsa.
 Regelbundna besök kan spara både pengar, tid och göra så att du slipper stora besvär.

 

Vanliga frågor

Priset för ett besök hos en tandhygienist varirer beroende på individuella förutsättningar, exempelvis hur omfattande dina problem är. Ett besök hos tandhygienisten kostar i regel mellan 1400 och 1800 kronor. Ofta inkluderar besöket tre åtgärder: en parodontal undersökning, sjukdomsbehandling samt information och instruktion. Dessa tre åtgärder ingår i ett besök hos en tandhygienist enligt ett beslit taget av Tandvårds- och läkemedelsförmånsverket (TLV) och är ingenting vi på Aqua Dental kan råda över.

  Här kan du läsa mer om våra priser.

Att ge ett generellt svar på hur ofta du bör gå till tandhygienisten är svårt då alla patienters förutsättninger ser olika ut. Som regel kan man dock säga att alla bör besöka sin tandhygienist minst vart annat år, men det finns självklart de som behöver gå oftare än så. Fråga din tandhygienist vid nästa besök eller be dem att kalla dig med den kontinuitet som passar dig.

 Klicka här för att boka en tid online.

Det är inte alltid enkelt att veta vilket typ av besök det är man ska boka, vad är skillnaden och vilket typ av besök är mest lämpat för vad.  Enkelt kan man säga att en tandläkare arbetare med att undersöka munnen, ställa diagnoser, besluta om och genomföra vissa behandlingar. En tandläkare exempelvis utföra lagningar, dra ut tänder och genomföra rotfyllningsbehandlingar.

En tandhygienist å andra sidan arbetar främst preventivt och hjälper dig att förhindra  och upptäcka uppkomsten av sjukdomar i munnen. Tandhygienister tar exempelvis bort tandsten och plack. De kan även vara behjälpliga med att fluorlacka dina tänder eller hjälpa till om du vill bleka elelr saltblästra tänderna.  

Om du har en god munhygien, friska tänder och regelbundet går på udnersökningar kan det vara så att du endast blir kallad till en tandhygienist.  Om tandhygienisten upptäcker att du plötsligt drabbats av karies ser hen till att du får träffa en tandläkare.

Om du vill bleka dina tänder krävs det, oavsett om du vilken metod du väljer, att du gjort en basundersökning det senaste halvåret och att din mun är frisk. Om du har något eventuellt problem som exempelvis inflammerat tandkött måste detta behandlas innan blekningen genomförs. 
När din mun är redo för blekningen finns det tre alternativ att välja mellan. En klinikblekning, en som görs med individuellt anpassade skenor och en där klinik- och hemmablekning kombineras.Nej, inte i dagsläget tyvärr. Vi hänvisar alla barn och ungdomar till deras ordinarie tandvårdsmottagning. 

Aqua Dental är anslutna till Försäkringskassan. Det innebär att du som patient kan använda ditt allmänna tandvårdsbidrag och att din behandling täcks av Högkostnadsskyddet.

 Läs mer om det statliga tandvårddstödet.

Våra kliniker

Vi finns två olika adresser i Göteborg.

Kontakta oss

Du är varmt välkommen att kontakta oss om du har några frågor eller vill boka tid. Ring vårt servicecenter på 010-188 00 00.  


Telefontider

Måndag - Torsdag: 07:30 - 19:00

Fredag: 07:30 - 16:30 
Lördag - Söndag: 08:00 - 16:00


Välj stad

Dags för en undersökning?

Vi vet att du har hört det förr, men regelbundna besök hos tandvården är viktigt för att dina tänder ska må bra. Välkommen till oss och upplev en trevligare tandläkare.